Израел

• 63 205
  • 350
  •   1
Отговори
# 60
Само да вметна, че полетите с Wizz air са от този месец. Колко ли пъти може да се пътува в двете посоки от 15-ти до днес?

# 61
  • Ямбол
VAVA ако мен визираш, на 16 дойдох, и се връщам др седмица,на билета пише час,кога да сме там.

# 62
Е явно свекървата лети с друга авиокомпания. Възрастните хора понякога не обръщат внимание на тези неща.
Аз все пак препоръчвам повечко време , но всеки си носи глава на раменете.
Ако случайно се проточи проверката , което не е нещо необичайно авиокомпанията в никакъв случай не носи отговорност и няма да ви компенсира за изпуснатия полет.
Не Бен Гурион секюрити контрола е преди чек-ин гишетата , та явяването на чек-ин и явяването на летището са две различни неща.
Ще стигнето до чекиране чак когато бъдете проверени. Аз на влизане минах за три минути , на излизане за час и половина.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 18:43 от stenk

# 63
Ние пък повече време бяхме проверявани на нашето летище, отколкото на тяхното. Но на няколко пъти видях как отклоняват хора, вероятно за по-щателна проверка.
Сега е моментът да спомена, че летището Бен Гурион само по себе си е място, което си струва да се посети. Огромно е, много впечатляваща вътрешна архитектура и много хубави безмитни магазини Wink Така спокойно можете да си уплътните времето ако всичко с проверките мине бързо.
Да, досега не е имало полети с нискотарифната компания от София до Телавив и затова се зачудих за пътуванията на свекървата.
С България Еър беше необходимо да сме въпросните 3 часа преди полета - време, достатъчно да минем само като вихър през парфюмерията. Само пътуването от терминала до самолета беше 15 минути.

# 64
Аз летях от Истанбул , а както знаем Израел и Турция не са първи приятели.
За моя изненада на летището в Истанбул нямаше никаква по-специална проверка , все едно си летиш за всяка нормална дестинация. На влизане в Израел също абсолютно никаква щателна проверка.
Проблема обаче беше при обратния полет

Мои познати седмица преди мен бяха летели от София и на влизане в Израел ги бяха проверявали близо четири часа - голяма група от около 12-15 души с акредитация за научен курс.
Така, че израелците са абсолютно непредсказуеми и може да очаквате всичко между минаване за пет минути или часове в проверки Wink

# 65
  • Ямбол
stenk,VAVA напротив,със същата лети от години до Италия и към БГ, лично аз и купувам билетите и водим до летището 30 мин преди полет, така ,че не си правя вятър на устата и не искам да споря и да убеждавам в нещо някого.
 И за лично моя полет,да 25 мин по-рано бях в София влязла в Терминал 1, а сега за обратно към Бг си пише на самия билет 1 час преди чек ин-а да сме там.

# 66
никид, въпросът на Вилия беше за пътуване до Израел, а не до Италия. Проверките до там и от там обикновено отнемат повече време, затова авиокомпаниите или поне някои авиокомпании, превозващи пътници до тази дестинация изискват от пасажерите да бъдат на летището 3 часа по-рано. Явно Уиз нямат такова изискване.
Почти всеки от нас е пътувал и с нискотарифни и с други авиокомпании до други дестинации. За другаде, освен за Израел, досега не са изисквали от мен да бъда толкова часове по-рано на летището.

# 67
  • ул. "Мечтание"
Ние бяхме три часа по-рано на Бен Гурион и ни дойдоха тамън, при това без да ни бавят по проверки. Rolling Eyes Аз доста пустосвах, че за два часа полет ще вися три часа на летището, ама ей на...
Дефакто три пъти се местихме от едно място на друго. Първо в централната сграда (не знам как се казва точно), после с автобусче до Терминал 1, където минахме проверките, после отново с автобусче до Терминал 3. Crazy

# 68
  • Ямбол
VAVA да,ясно прочетох,разбрах и отговорих на въпроса, относно авиокомпанията коментираме.
Иначе да,ако се лети с Ел-Ал изискват 3 часа, но с Бългериа еър не.
След моя полет,бих споделила и при нас как е минало.

# 69
  • Стара Загора
Няма нужда се ходи по-рано проверено е. Нямаше нищо по различно при проверката. Но в Израел  вървейки към изхода ни догони един младеж и ни извика за проверка.  Само на лента пусмахме куфарите и нищо друго. Вчера посетих бахайските градини невероятни са.

# 70
Ползвахме обаче организирани екскурзии на Метроклаб. Останахме много доволни от екскурзоводските обяснения. Имат сайт, на който можете да се ориентирате за маршрути  и цени.

VAVA може ли малко повече информация за агенцията какво включва цената, от тук ли си резервира.
Момичета да попитам как е плащането с карти в Израел, мога ли да разчитам или да си приготвя повече кеш (предпочитам да не нося много кеш като пътувам)

# 71
  • Ямбол
benite спокойно може да не носиш пари,а само виза.Хубаво прекарване.

# 72
benite, аз носех Евро, които смених за шекели за дребни покупки. В магазините може да са пазарува с кредитна карта. Тегленето в брой от кредитна карта води до по-висока лихва, така че е хубаво човек да има пари в брой.
На тези сайтове:
http://www.metroclubonline.com/ex/ex.php
http://www.travellerstar.com/travel/trips.aspx
се вижда как екскурзиите могат да се платят  предварително. Виждат се и цените. Същите са цените и ако се плаща на място. Нашата екскурзия купихме от един цветарски магазин, който беше представителство на Метроклаб. Казаха ни къде да чакаме автобуса в ранни зори. Автобусът обикаля из сателитни на Телавив градове и събира екскурзиантите. После всички автобуси за деня спират в Телавив и следва прегрупиране, според избраната екскурзия.
Ние останахме много доволни и от двете екскурзии, на които бяхме, а и имахме късмет и на втората екскурзията да попаднем на същия екскурзовод, от когото бяхме останали много доволни.
Ние ходихме на тези екскурзии: Йерусалим-град на три религии и Назарет и християнска Галилея.
Пообиколихме доста и с роднините, но има още много места за разглеждане. Там всяко кътче е история и направено да привлича туристи.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 20:31 от VAVA

# 73
  • ул. "Мечтание"
Момичета да попитам как е плащането с карти в Израел, мога ли да разчитам или да си приготвя повече кеш (предпочитам да не нося много кеш като пътувам)

Имахме малко долари кеш, които обърнахме в шекели, когато пристигнахме. Иначе си ползвахме дебитните карти Виза Електрон. Peace

# 74
 Благодаря на всички за отговорите Simple Smile
Радвам се че става с карта, естествено ще имам кеш за дребни неща по пътя и разходките.
@никид виждам че си доста запозната , пък и другите Simple Smile Ще ходим за 6дни и мислим да си вземем кола под наем, как смятате ще успеем ли да се справим сами с пътуването и намирането на нещата (задълително ще имаме GPS или наш или от агенцията)
ПС: говорим само английски и руски (малко )

Общи условия

Активация на акаунт