Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Наш'те след 2 седмици ще правят контролно по математика Mr. Green. Госпожата вчера ни каза, какви задачи ще дава и през уикенда да наблегнем на тях, защото на децата за момента те им били твърде сложни. Аз вчера пробвах Дани на няколко и той ги реши от раз, ама ще го видим на контролното. Може да се спече и да обърка нещо, макар че той не знае нито какво означава контролно, нито пък защо се прави. Дали да му обясня по начин, по който няма да го стресирам Thinking?
Лелее Марти, вие вече контролни ще правите а ние сме още на цифрата 3  Rolling Eyes
Моята се отегчава засега от тези смехотворни занимания по математика  Crossing Arms

# 541
Здравейте и от мен:)

Искам да попитам за бордюра (дребните елементи) за край на домашното при всички ли го има като изискване ? Аз лично не виждам много смисъл да се полагат още усилия за изписване и оцветяване на бордюр, на всичкото отгоре, в занималнята се оказа, че и изборът на елементите за бордюр са налага от госпожата Crazy

За дисциплината от втората седмица се появиха вече разни зрънца, които дразнят, обиждат и удрят в момент когато госпожата я няма през междучасието.

Относно контролни не е ставало още дума, но минаха входни нива без да има излишен стрес.

# 542
Здравейте и от мен:)

Искам да попитам за бордюра (дребните елементи) за край на домашното при всички ли го има като изискване ?

Е, точно този бордюр нас ни мори много.
Иначе по ЗИП математика бордюрът е труден, но в някакъв смисъл-предизвикателство да схванеш системата, докато другите бордюри са доста досадни за детето.

# 543
  • Mediterraneo
Искам да попитам за бордюра (дребните елементи)

Изобщо нямам представа за какво говориш  Embarassed

4 часа за домашно ми се струват прекалено много време. Моята е на занималня, винаги всичко е написано и проверено от господина там. Но аз я "наказвам" понякога с 1 страничка упражнение, която рядко й отнема повече от 15 минути. Затова тези 4 часа за 4 страници писане ми се струват ужасно много...

# 544
  • София
4 часа за 4 страници писане ми се струват ужасно много...

И на мен така, това е много време.

# 545
  • София
При нас има бордюр.
Под формата на оцветяване на цяло редче.Всеки път е с различен цвят.
Не смятам,че това обременява детето.
Ако облекчава работата на учителя и го има като изискване,няма да споря и да налагам противоположно мнение.
За контролни за сега не е ставало дума.Но предполагам,че други учители използват тази форма за проверка на знанията/входно ниво/,не съм сигурна обаче.
Дежурство не знам дали има.
Относно изключването на децата от училище - нашата класна поясни първо разговори с родителите,после психолог към училището и тогава изключване.Преди тази процедура не вярвам да могат да изключат дете.
В понеделник ще идва фотограф за да снима децата за училищен албум.7 лв е като цена.Трябва да са хубаво облечени.
Искат ли ви лични карти?На нас не.

# 546
  • Mediterraneo
Личните карти вече са подпечатани и е прибрана в несесера.

Дежурни имат само да казват Клас стани за поздрав на учителката преди първия час.

Явно сме назад с материала, едва на двойката сме по математика и на А по писане.

# 547
  • София
А какво е бордюр? Embarassed
Четири страници и на мен ми се струва доста време,но все пак всяко дете е различно.При нас в общия случай няма домашни,пишат се по време на самоподготовката съответно по БЕЛ или математика.През уикенда се правят упражнения по моя преценка според взетия материал и отделеното време е по-малко.Но все пак да не забравяме,че е едва третата седмица от ученическия им живот.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 10:55 от Just...a woman

# 548
  • Варна, България
В нашия клас не съм чула да има деца, които да се държат грубо и да "развалят" дисциплината.
(моят син много и не споделя). Но когато го питам казва, че няма такива проблеми. Госпожата е много мила, не знам как се справя с по-палавите  newsm78

От другата седмица започват да пишат букви - и тези, които добре са се справили с елементите, почват с химикал. Синът ми доста се старае и има браво и се надява да е от тези  Grinning
Вчера пожела да пробва да пише с химикал - ами то стана по-красиво от това с молив  Laughing

В занималнята (частна) му дават и допълнителни задачи - по математика вчера имаше и текстови и се е справил отлично. Редовно го сварвам да чете книжка.  Simple Smile

За бордюра  - май само веднъж съм го виждала  newsm78
За екскурзии засега не се чува нищо...

Лични карти - само за децата които пътуват с градския транспорт. Н

# 549
Ученически лични карти имат от първата седмица.
Бордюр и аз не знам какво е  newsm78
По математика сме до цифрата 3. Трудна му е математиката. На занималнята уж си решава всичките задачи за домашно. Учителката се подписва отдолу на листа, но явно само гледа дали е написано домашното, без да го проверява. Снощи всичките му задачи бяха сгрешени. Май се опитва да ги прави за време, без да мисли какво пише. Като го накарах да помисли малко, се оказа, че се справя.

# 550
  • у дома с любимите си хора
Явно сме назад с материала, едва на двойката сме по математика и на А по писане.

О,значи и при нас са назад,защото детето пише точно буква А и решавата задачи с 2-ка.

Бордюр правим какъвто си искаме-няма нещо конкретно.Вчера правихме таралежчета и елхички.

Да си похваля детето-вчера се наложи да го оставя сам за неизвестно време/малката беше на плуване,аз на френски/ и си е написал всичко.Моят съпруг се прибрал след 1 час и го заварил да си пише домашните-почти бил привършил.Страхотно се е справил.Бях му оставила моят мобилен в случай,че се наложи за нещо непредвидено да се обади на баща си.

# 551
  • нейде там, където ....
При нас обикновено домашните се пишат бързичко, но не са малко и пак си отнема доста време. При баткото бяха поне два пъти по-малко  newsm78

Наш'те след 2 седмици ще правят контролно по математика Mr. Green. Госпожата вчера ни каза, какви задачи ще дава и през уикенда да наблегнем на тях, защото на децата за момента те им били твърде сложни. Аз вчера пробвах Дани на няколко и той ги реши от раз, ама ще го видим на контролното. Може да се спече и да обърка нещо, макар че той не знае нито какво означава контролно, нито пък защо се прави. Дали да му обясня по начин, по който няма да го стресирам Thinking?
Лелее Марти, вие вече контролни ще правите а ние сме още на цифрата 3  Rolling Eyes
Моята се отегчава засега от тези смехотворни занимания по математика  Crossing Arms

Ето тук има примерно разпределение на учебното съдържание по математика за първи клас. Каквото е заложено по програма - това учат. При нас госпожата предложи още три помагала за децата, на които им е скучно в час.
Дори всички деца да могат да четат гладко, пишат ръкописно и смятат до 100 - има програма, която трябва да се спазва. Тя е съобразена и с материала, който се усвоява в детската градина - по програма, която често пъти напоследък не се спазва. Много учителки материал от първи клас в ПГ и ПК.

# 552
Моят син се затруднява при равенство ,разположено вляво и търсеното число е това, от което трябва да се изважда.Ако търсим числото, което изваждаме- бързо се справя.Това- по ЗИП математика, другата му  е лесна засега.

Едно упражнение ,подобно на судоку също го затрудни, признавам си и мене. Embarassed

# 553
  • София
Какъв е този бордюр?
По математика сме на 4 вече, по БЕЛ вчера писаха малко а, днес главно ще пишат...
За математиката, трудно му е ако не се съсредоточи, но иначе с пръчици смята лесно, а някои неща вече ги е и позапомнил от решаването на задачи.
Лични карти нямало да им издават, не знам как ноември ще му извадя карта за ГТ, казаха, че давали някаква бележка за целта в канцеларията.

# 554
  • София
Бордюра се поставя с цел да се отдели едната работа от другата.
По математика също сме на цифрата 3 обаче госпожата каза,че децата много се затрудняват при следния вид задачи
2=1+1
Като на мястото на знака за равенство има празно квадратче.Децата сами трябва да поставят правилния знак.

Общи условия

Активация на акаунт