Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А говоренето по време на родителски срещи е много неприятно. Много родители го правят и изобщо не се усещат, че пречат на всички. На учениците поне човек може да се скара, но на родителите ни върви някак си.
Това ми напомни за една сцена от "Войната на таралежите", в която Цветана Манева, уж по навик, направи забележка на родителите.  Laughing

Дъщеря ми няма домашни, защото е на целодневно обучение, но зная, че в училище за отделят по около 30 минути за БЕЛ и още толкова по математика.

Ms.Gorgeous, добре, че и зимното яке не е било на достъпно място.  Joy

# 526
  • Разпиляна във въображението
Като ви чета май само аз нямам помагало по математика, или на нас не ни го дават newsm78

Преди време бях писала, че в класа ни има побойник. Днес отново разпитах Вики дали момчето отново не се проявава и тя каза, че не. Отделно спомена обаче, че другите момчета постоянно го обиждат за теглото му. Чудя се дали в това не се корени лошото му поведение. Казах на Вики следващият път като чуе, че го обиждат да ги пита защо го правят.

# 527
Нашата съм с  впечатлението, че взима отношение към дисциплината, не малко. Особенно пък ако е станало в нейно присъствие нещо.

Ния ми каза, че когато децата ставали буйни, Панайотова заплашвала с изключване. До колко е правлилно, нямам идея. Но имало доста палавници в класа.

# 528
  • София

Това ми напомни за една сцена от "Войната на таралежите", в която Цветана Манева, уж по навик, направи забележка на родителите.  Laughing

Дъщеря ми няма домашни, защото е на целодневно обучение, но зная, че в училище за отделят по около 30 минути за БЕЛ и още толкова по математика.

Ха-ха любим мой филм от далечното детство.
И ние нямаме домашни.Всичко се прави/пише в училище.В събота и неделя преглеждам какво са учили през седмицата и давам упражнения от мен.

# 529
Като ви чета май само аз нямам помагало по математика, или на нас не ни го дават newsm78

Най-вероятно стои в училище  Wink(нашите не ги разнасят)

# 530

Най-вероятно стои в училище  Wink(нашите не ги разнасят)

така е много по-добре,защото нашата тетрадка по писане и помагалото по математика ни ги искат всеки ден. Не разбирам защо не стоят там както някои от учебниците,място ли няма ,какво ли newsm78

# 531
Мисля че по въпроса на J_M_M трябва да се изказват майки с две деца, които си ги гледат сами  Mr. Green Аз никога не оставам без деца и когато съм само с едно ми е времето за почивка ! Много нервна съм станала защото ми е убийствено винаги да съм с тях, умората е огромна.
и аз съм на същото "дередже"  Laughing
Тук 90 % сме така Peace

Виртуална, вашата Димитрова много хвалена Simple Smile Била е преподавател в занималня, тази година е поела първи клас. Само хубави неща ми казват за нея- строга и справедлива- аз такива ги харесвам Laughing

това от кой го чу ? Grinning

# 532

Преди време бях писала, че в класа ни има побойник. Днес отново разпитах Вики дали момчето отново не се проявава и тя каза, че не. Отделно спомена обаче, че другите момчета постоянно го обиждат за теглото му. Чудя се дали в това не се корени лошото му поведение. Казах на Вики следващият път като чуе, че го обиждат да ги пита защо го правят.

Не е побойник, няма такова дете. Просто с него с се държали зле и така отреагирва. Не му е казано че има и други начини.

# 533
Хей, момичета, толкова много сте изписали, пък аз известно време не съм влизала! Ето ме и мен отново, връщам се да чета!  Peace

# 534
  • София
Мисля че по въпроса на J_M_M трябва да се изказват майки с две деца, които си ги гледат сами  Mr. Green Аз никога не оставам без деца и когато съм само с едно ми е времето за почивка ! Много нервна съм станала защото ми е убийствено винаги да съм с тях, умората е огромна.
и аз съм на същото "дередже"  Laughing
Тук 90 % сме така Peace

Виртуална, вашата Димитрова много хвалена Simple Smile Била е преподавател в занималня, тази година е поела първи клас. Само хубави неща ми казват за нея- строга и справедлива- аз такива ги харесвам Laughing

това от кой го чу ? Grinning

От моята приятелка. Миналата година е била на дъщеря и в занималнята. Каза, че е страхотен преподавател, въпреки първите впечатления- иновативна, държи на знанията и постигала страхотни резултати с децата. Peace Чак съжали жената, че е поела първи клас Laughing

# 535
Дано е така  Peace

# 536
  • София
Момичета, преди време зададох един въпрос, но той потъна в други вълнения. Много ме интересува и пак ще попитам:
Вашите учителки само с образованието ли се занимават? Обръщат ли внимание на дисциплината, възпитават ли? Юнакът ми разказва, че децата си удрали шамари, ядели бисквити и т.н. и всичко това в час. Учителката през това време си пишела нещо и не обръщала внимание. При вас как е?

По думите на сина ми в класа им има строга дисциплина. Госпожата не допускала никакви разговори, телефони, хранене и т.н. За всяка чута обидна дума от някое дете веднага е информиран родителя, на родителската среща ни каза да предупредим децата винаги да й казват ако се случи някакъв проблем в междучасието, независимо дали е между тях или с други ученици, тя щяла да взима мерки веднага, искрено се надявам да е така.

# 537
  • София
Здравейте,

Имате ли дежурни дечица в класа?
В смисъл, дечица които всеки ден да се редуват за определени задължения - да носят сапун към баните и да пирканват децата да си мият ръцете преид храна, да носат топката за навън и т.н

# 538
  • София
Здравейте  Hug.
Дисциплината, нямам кой знае какви наблюдения, но мисля че госпожите ги държат изкъсо. Преди време питах Дани дали госпожите са добри и той каза: " Да, добри са, но са много строги." На въпроса: " Защо", " Защото, като кажат нещо, всички го правим и никой не протестира" hahaha
Домашните, все още не знам колко време ще ни отнемат.
Еднодневни екскурзии, за момента нямат, но ако имат ще го пуснем. Дъщеря ми миналата година я пуснах с групата и после за тази екскурзия се говореше със седмици. Тази година, мисля отново да я пусна. Притесненията винаги си ги има, но пък забавлението е много голямо за малчовците.
Дежурни деца, не знам дали имат, но не съм се и интересувала. Днес ще го питам.
Наш'те след 2 седмици ще правят контролно по математика Mr. Green. Госпожата вчера ни каза, какви задачи ще дава и през уикенда да наблегнем на тях, защото на децата за момента те им били твърде сложни. Аз вчера пробвах Дани на няколко и той ги реши от раз, ама ще го видим на контролното. Може да се спече и да обърка нещо, макар че той не знае нито какво означава контролно, нито пък защо се прави. Дали да му обясня по начин, по който няма да го стресирам Thinking?

# 539
  • София, център
По отношение на дисциплината, учителката на дъщеря ми не допуска своеволия, доста строго ги държи, което за мен е ОК. И моята казва " - Добра е, но е строга".
Има едно изоглавено момиченце в класа, с чиито родители всеки ден учителката води разговори.
Телефони не им дава. Ако някое дете иска да се обади на родител, то контактът става чрез телефона на учителката. Това също мисля, че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт