Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Отначало и ние отделяхме толкова, първо пишеше цифрите и ченгелчетата на упражнителна тетрадка. Аз бях много строга. Но като видах, че и той с напряга доста и се уморява, реших да съм по-.. Simple Smile, да го давам по-леко. Напише 2-5 реда на упражнителната тетрадка и после хубави или по-лоши - на тетрадката за домашна работа. Сега и той е по-спокоен, пък и аз не се ядосвам толкова.

# 496
Така, че когато родителите не спазват елементарна дисциплина и уважение към преподавателите, утре може и домашните животни да си доведат.

няма да изказвам мнение за тая реплика и за авторката й, че ще ме отнесат модераторите. По-глупаво сравнение отдавна не бях виждала/чувала.

# 497
  • Пловдив
Аз не мога да проумея какви са тези толкова много родителски срещи. Прави се една в началото на септември, казва се къде, какво, как и колко и до там. След това вече се общува при воденето и вземането на децата, а ако не се засичат родител и учител - има тефтерче, в краен случай телефон.

А говоренето по време на родителски срещи е много неприятно. Много родители го правят и изобщо не се усещат, че пречат на всички. На учениците поне човек може да се скара, но на родителите ни върви някак си.

# 498
  • Варна
По колко време отделят децата за писане на домашно?Става въпрос за тези, които не посещамат занималня.

Моето отделя почти 4 часа, ако не и повече, което ми се вижда безумно много, не мога да схвана къде е проблемът.
Не споменаваш колко голямо е домашното на детето.
Моят син за 4-ри страници (ченгели, черти, числа) плюс още допълнителни задачки и оцветявки отделя около 3 часа и малко повече. Смятам го за нормално в предвид обема на домашното. Иска да почива по-често към края понеже вече е уморен и затова писането се проточва.

# 499
  • София
По колко време отделят децата за писане на домашно?Става въпрос за тези, които не посещамат занималня.

Моето отделя почти 4 часа, ако не и повече, което ми се вижда безумно много, не мога да схвана къде е проблемът.
Обикновено 2ч. с моткането, подканянето, подострянето на моливите по n пъти. Веднъж се стегна и беше готов за 30 мин., но и г-жата не дава по много домашни (по 1/2 страничка в тетрадката). От скоро му давам допълнителни в тетрадка за упр. в къщи.

# 500
  • София
Вече има оферта за еднодневна екскурзия до Долна баня.25 лв.Ще се проведе на 20.10.Пускам го.
Току що попълних декларацията.Той се радва много,за първи път му е.
Вие на какво мнение сте?Ще пуснете ли децата си?

# 501
  • София
нашите на 10-ти ще са на витоша, пускам го, май почти всички ще ходят.

# 502
При нас за сега не се планират никакви екскурзии.А и да си кажа честно,при "организацията",която виждам до момента не бих я пуснала дори да има...

# 503
  • Варна

За 2 странички от помагалото по математика, и две от уч.тетрадка по писане й трябва максимум час. Нищо допълнително не й давам, питах и класната, каза че няма нужда. Директно работи върху домашното.

# 504
Вече има оферта за еднодневна екскурзия до Долна баня.25 лв.Ще се проведе на 20.10.Пускам го.
Току що попълних декларацията.Той се радва много,за първи път му е.
Вие на какво мнение сте?Ще пуснете ли децата си?

Нашите ще ходят в някаква ферма за щрауси, с. Голям Извор другата седмица. 27 лв струва пътя + входна такса на някакви забележителности. Храна ще трябва да им приготвим и джобни колкото преценим. На родителската една майка помоли госпожата за съвет колко джобни да дадем, но тя не отговори конкретно. Каза, че от опит знае, че колкото им се дадат, толкова изхарчват, така че ние да си преценим.
Аз мислех да не го пускам, но той много иска. Освен това децата, които няма да ходят ще са на училище, но не се знае с кой учител. Пуснах го, но ми е притеснено. Отделно че 27 лв ми се струват твърде пресилени за 2-3 входни билетчета и път. Поне обядът да беше включен!

# 505

На нас ни отнема около 2 часа,ако имаме домашно и по писане и по математика-по 2 странички им дава.Не давам допълнителни упражнения през седмицата,директно домашните си пише.Събота и неделя пишем по 1 страничка на предмет(писане,математика)упражнения.За сега се справя добре,макар че цифричката 3 ни е грозноватичка  Whistling
Ние квадратчета за звуков анализ не сме правили до сега,а тя ми разказва,че госпожата им е давала такива упражнения за оцветяване на гласни/съгласни в буквара.Но само това.За вкъщи нищо по тоя въпрос.

# 506
Това сериозно ли е? Четири часа отделени за домашна работа след месец ходене на училище? И кога му остава време на детето да си почива?
При нас има таблица за колко време всеки за даден клас трябва да отделя за написване на домашното - 1 клас - 30 мин. Ако има проблем се говори с учител, ако не - му се назначава помощник.
Чак се стреснах като прочетох...

Всяка сряда по 5 деца от класа имат проект Show&Tell. Всеки носи по нещо и говори за него за 5 мин. Много ми хареса инициативата. Стефан представи на децата своята колекция от камъни. Много е щастлив. На мама бъдещият геолог. Темите Космос и недрата на Земята са му любими.

# 507
Момичета, преди време зададох един въпрос, но той потъна в други вълнения. Много ме интересува и пак ще попитам:
Вашите учителки само с образованието ли се занимават? Обръщат ли внимание на дисциплината, възпитават ли? Юнакът ми разказва, че децата си удрали шамари, ядели бисквити и т.н. и всичко това в час. Учителката през това време си пишела нещо и не обръщала внимание. При вас как е?

# 508
Благодаря ви момичета  HugДнес съм малко по- спокойна .

Лично аз бих приела и помолването за излизане за изгонване. Едва ли е било казано "махайте се веднага от тук", сигурно е било казано малко по-завоалирано, но пак си е изгонване.
"Хайде изкарай го ,че ми пречи." С тона с който го каза за мен си е гонене.
Аз също съм учителка , за малкото ми стаж ( дори не съм и имала деца) , никога не ми е  хрумвало така да се отнеса с родител пред останалите , още повече и пред децата.
Децата (моите две и още 3 други си играеха с едни колички ,в началото малкия ми рисуваше но му омръзна, но повтаряше сега ще взема синия цвят, сега ще взема жълто...
Причината да отида с децата е че мъжа ми замина за месец и съм съвсем сама, няма на кой за 5 мин да ги оставя, малкия го хвърлям в яслата в 6:30 и вчера вместо след работа да се прибера с децата да си починем ние от 17 до 18 чакахме за срещата .
Днес говорих с директорката, на този етап не е възможно разместване, но все пак попита за кой клас става въпрос.Говорих и с още една госпожа на 1 клас ,не остана изненадана, явно си е така груба  Cry Днес не съм я виждала ,ама утре ще се постарая да се появя по някое време в стаята че на моя са му взели суитчера и са ми оставили чужд, да се надявам да се появи, че от три дни си го имаме.
Момичета, преди време зададох един въпрос, но той потъна в други вълнения. Много ме интересува и пак ще попитам:
Вашите учителки само с образованието ли се занимават? Обръщат ли внимание на дисциплината, възпитават ли? Юнакът ми разказва, че децата си удрали шамари, ядели бисквити и т.н. и всичко това в час. Учителката през това време си пишела нещо и не обръщала внимание. При вас как е?
За съжаление в нашия клас за дисциплина и дума не може да става, пуска се музика , правят се клипчета с телефони и това в час. За шамарите моя двама го шамаросват от първия ден,госпожата ме пита защо не и е  казал, а той казва че и е казал. До момента не виждам да възпитава нито една от двете госпожи, но са минали само 3 седмици, дано има промяна .

# 509
  • София
Steisi, писах по-назад своите впечатления.

Не съм доволна от учителката по англ. Вярно, че не очаквам кой знае какво ниво за по 1 час на седмица, но още учебници нямат, а днес последния час им беше англ. и го взех потен, чак косата му мокра. Какво правихте по англ.? Шумяхме и играхме, а г-жата ни правеше забележки. Една нова думичка не е научил по англ.

Общи условия

Активация на акаунт