Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Много неприятна случка с напускането на родителската среща или гоненето. Аз също съм с малко дете, което е ...как да кажа, доста неукротимо в тази си възраст и избягвам да го водя. На няколко пъти вдигна коридора във въздуха с пищене и крещене, срам ме хвана, а и нищо не чух от думите на госпожата. Но не е и дипломатично да изгониш родителя, има съвсем по цивилизовани начини да решиш проблема. Явно г-жата не и се отдава да контактува с родителите?! Аз също съм на мнение, че ако детето ми не е добре, ще го преместя, те са в началото още и ще се адабтира и на ново място. Но, решението трябва да си го вземе JMM.
Не се включвам често, но ви чета всички постове. Дъщеря ми също харчи до стотинка паричките си, въпреки че съм забранила 98% от нещата в лафката, но винаги е изнамерила нещо, което конкретно не съм споменала и си го купува.
Загубени неща още нямаме, според мен добре се справя, но бързо се нагоди в обстановката и започна да "кръшка". Вчера, например, не си беше довършила работата в занималнята и вкъщи се опита да ме метне, че е готова, за да излезе навън да играе. Аз не мога да и обърна внимание, докато не се прибере таткото, че малкия ни пречи и когато отидох да видя нещата и - О, ужас, цяла страничка неизписана! Теглих една лекция и писа дълго, дълго. После разбира се не излезе и не гледа ТВ. Уж не познаваше никой и се притеснявах за контактите и с другите деца, а тя бързо се адаптира и откри нови приятелства, в което няма лошо, но забравя, кое в момента е по-важно.

# 481
Да кажа и за разстройството и повръщането. Пие се Ентерол и има едни свещички които се слагат в д....то и секват повръщането веднагически/питайте лекаря си/. Има една лечебна Каша на Хумана, която се яде точно в такива случаи бананова, има и специални шипкови пюрета и сокове, както и от моркови специално за повръщане и разстройство, май на Хипп бяха.

# 482
J_M_M, според мен  се успокой, не взимай прибързани решения. Опитай се да се поставиш от другата страна - на госпожата. Едва ли й е било приятно да се опитва да надвика и децата, присъстващи на срещата...А другите родители...Мислиш ли , че на останалите 25-30 родителя им е приятно да се напрягат, за да успеят да чуят нещо. Със сигурност има и други родите с по две деца, които може да са направили невъзможното да ги оставят някъде, излезли са по - рано  от работа и какво ли не, отиват и пак нищо не чуват, заради чуждите деца.  Не е приятно , със сигурност... Може би госпожата, и заради себе си, и заради тях го е  направила...

Ако пак наистина те е "изгонила", постъпила е грубичко, но това може да си е до темперамента на госпожата...А и най - важното - твоето дете как се чувства при нея...

# 483
  • София, център
В 6-то има медицинска сестра, искат написаните ваксини на картон от личния лекар.

# 484
  • София
Въпросче-за училище не искат детето да има всички ваксини,нали?Изобщо не искат бележка за ваксини или ...?
Ваксините,които се правят в училищна възраст педиатъра ли ги прави или както едно време всичски под строй в кабинета на мед сестрата?Има ли изобщо мед сестра в училищата
Искат бележка разбира се. Ако няма всички ваксини, искат бележка, която да освобождава детето.
Ако по твое желание няма ваксини, ще трябва да си изясните кое как, но основното образование е задължително в БГ и нямат право да ти го откажат, ни заради ваксини, ни заради нищо.
Педиатъра прави ваксините, няма такива неща под строй.
В нашето у-ще има лекар до колкото знам, но въпреки това ваксинирането е работа на педиатъра на детето. Но до колкото знам не във всяко у-ще има мед. лице или понякога има едно обслужващо няколко у-ща в района.

виртуална - свещичките са добър вариант, но само когато става въпрос за повръщане, ако има и р-во са неприложими.

# 485
Мисля че по въпроса на J_M_M трябва да се изказват майки с две деца, които си ги гледат сами  Mr. Green Аз никога не оставам без деца и когато съм само с едно ми е времето за почивка ! Много нервна съм станала защото ми е убийствено винаги да съм с тях, умората е огромна. Нямам такава опция да ги оставя на някой дори и на ръце да ходя. Днес малкото ни дете има родителска среща в градината, но просто няма да идем. Мъжа ми ще кара госпожицата на английски, а аз няма смисъл да съм в ролята на укротител в градината  Twisted Evil В училище обаче е друго и сигурно бих отишла, ако много пречи....ми не знам какво ще правя. Като чета какво става сигурно и другите срещи ще пропускам.

# 486
  • София
J_M_M, и аз ще те посъветвам преди да предприемеш каквито и да е действия да се успокоиш и едва тогава да помислиш какво ще правиш в бъдеще. На първата РС, направих грешката да взема и двамата, тъй като нямаше на кой да ги оставя. Освен тях една от майките си беше довела и нейната дъщеря, а тя беше от групата на Дани. Няма да ви обяснявам към края на РС тия тримата какво правеха ooooh!. И аз и майката им правехме забележка, но реакция никаква Twisted Evil. След това моите бяха наказани, заради поведението си. На 2 - рата РС отидох сама, но пък друга майка беше с своето 2 год. дете, което от време на време и то се включваше и майката се опитваше да го успокои. На моменти успяваше, но в други госпожата го изчакваше само да се успокои. Вече от опит казвам, че малки деца на такива мероприятия нямат работа, защото се проточват много и децата се отегчават.

# 487
Днес малкото ни дете има родителска среща в градината, но просто няма да идем. Мъжа ми ще кара госпожицата на английски, а аз няма смисъл да съм в ролята на укротител в градината  Twisted Evil В училище обаче е друго и сигурно бих отишла, ако много пречи....ми не знам какво ще правя. Като чета какво става сигурно и другите срещи ще пропускам.

И аз съм на същия хал Crazy
Когато имахме РС в градината, обикновено събираха децата в друга стая с леличката/другата г-жа, за да се проведе нормално срещата Peace

jd-благодаря ти за инфото Hug, гледайки в програмата за първи клас в сайта на МОМН, останах с впечатлението, че ИТ (там е ЗИП) съответно е задължителен за вс. училища...затова бях с такава настройка, че и при нас ще е от началото; ще взема учебниците и да видим до колко ще му е интересно на младежа Peace

# 488
  • София
Мисля че по въпроса на J_M_M трябва да се изказват майки с две деца, които си ги гледат сами  Mr. Green Аз никога не оставам без деца и когато съм само с едно ми е времето за почивка ! Много нервна съм станала защото ми е убийствено винаги да съм с тях, умората е огромна.
и аз съм на същото "дередже"  Laughing

# 489
  • София
Мисля че по въпроса на J_M_M трябва да се изказват майки с две деца, които си ги гледат сами  Mr. Green Аз никога не оставам без деца и когато съм само с едно ми е времето за почивка ! Много нервна съм станала защото ми е убийствено винаги да съм с тях, умората е огромна.
и аз съм на същото "дередже"  Laughing
Тук 90 % сме така Peace

Виртуална, вашата Димитрова много хвалена Simple Smile Била е преподавател в занималня, тази година е поела първи клас. Само хубави неща ми казват за нея- строга и справедлива- аз такива ги харесвам Laughing

# 490
Спунк Пробвах метода.Благодаря ти много! Hug Hug   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Тази вечер Ива определено е по-добре заигра се, температурата спадна на 36.8 със солети и правех чай. Сега само кашля но не много и нослето е запушено слагаме капки.Радвам се че оздравява утре дано и кашлицата да изчезне и ако е здравичка в понеделник е на училище. Grinning Grinning Не се е отлепила от учебниците много иска вече на училище скучно и е в къщи. Утре ще трябва да мина през училището да и занеса бележката и да взема учебната тетрадка по български която остана в госпожата преди да се разболее и сега има да дописва. Звуков анализ правим всеки ден и много и харесва. По рисуване госпожата и даде специална задача да нарисува себе си като здраво и красиво цвете и да го оцветим с водни бои. Мушамата я изгуби на третия ден и след малко ще отида до някой магазин за текстил да купя нова и да я отрежа.На много места съм виждала такива детски тя в един магазин си хареса на някаква анимация и ще ходя да я купя.В сряда сестра ми заминава с мъжа си за Канада и ще гледам племенничката 2-3 месеца тя е на 8 месеца и малко ще е трудно с каката и коремчето но мъжа ми ще помага. Mr. Green Grinning  bouquet

# 491
  • Пловдив
JMM, успокой се, ако наистина те е изгонила, а не помолила да излезете е наистина непрофесионално от нейна страна.

Лично аз бих приела и помолването за излизане за изгонване. Едва ли е било казано "махайте се веднага от тук", сигурно е било казано малко по-завоалирано, но пак си е изгонване.

Но не бих преместила детето заради това.

За повръщане - натриев цитрат. Има и ампули, има и шишенца. Лично аз винаги държа шишенце в хладилника за да има ако се наложи. Веднага спира повръщането.
За разтройство - казали сте вече Ентерол.

# 492
Вчера моето момиче ми се обади към 13 ч., че много я боли главата и ако може да я взема. По случайност, покрай болното по-малко момиче, бях у дома, но първо реших, че не е толкова драматично положението. Размислих и отидох да видя какво става. Учителката я завела до сестрата, която казала, че трябва да почива. Прибрах я у дома, заспа и спа близо 4 часа. Явно се преуморяват, миличките. Тя никога, ама никога не е легнала доброволно да спи следобед. Като се събуди, беше кукуряк.
Мислим ги за големи, а всъщност все още са малки деца.

Покрай тая случка се замислих дали не сгреших с школата по английски по 4 часа в петък следобед. Времето ще покаже.

# 493
Сигурно има родители с малки деца в невъзможност да си оставят детето някъде, когато се налага. Сигурно, но мен лично много ме дразни воденето на малки деца на родителска среща или на друго мероприятие, където на малкото, не само, че не му е интересно, ами и пречи на всички останали.
Виждала съм майки, които си водят по-малките деца на тържества на по-големите в градината да намират лично време за себе си, за кафенце, за МОЛ-а, сега същото става и по родителските срещи.
Оправдавам госпожата,
всеки трябва да направи своето усилие. Аз като съм излязла от работа по-рано, молила съм шефа си, бързала съм да си свърша работата или съм помолила колежка да ме замества - направила съм нещо. Оставила съм детето си при съседка, на която после ще се отблагодарявам, ще занеса сладкиш или нещо полезно. Колко ангажименти съм навързала само да мога да съм навреме.
Защо тези родители не могат? Няма ли съседка, приятелка, другия родител, баби?
На последната ни родителска среща имаше две много малки деца. Едното блъскаше столчето в масичката. Приятно ли е? По-лошото обаче е, че и двете майки си говореха с други родители, госпожата трябваше да ги надвиква и тях. Така, че когато родителите не спазват елементарна дисциплина и уважение към преподавателите, утре може и домашните животни да си доведат.

# 494
По колко време отделят децата за писане на домашно?Става въпрос за тези, които не посещамат занималня.

Моето отделя почти 4 часа, ако не и повече, което ми се вижда безумно много, не мога да схвана къде е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт