Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Изгони ме от родителската среща защото детето ми вдигало шум.Кажете ми как да накарам 2 г дете да мълчи , като до вчера съм чакала да проговори.По професия съм учител и за мен е неуважение родител да не присъства, толкова унизена не съм била...

На първо място се успокой,в момента си силно афектирана.Добре обмисли евентуален разговор с директорката.Какво е мнението на детето ти за учителката и какво по принцип е нейното отношение към детето ти до момента?Избирали ли сте я специално по мнения и препоръки?Отговори си на тези въпроси и тогава действай.
Нямаше ли начин да оставиш по-малкото дете при някого?Ясно е,че толкова малко дете не можеш да го накараш да мълчи.Именно заради това не му е мястото там.
И още един въпрос изгони ли те или те помоли да напуснеш срещата?Вероятно няма голяма разлика,но все пак зависи от думите и в контекста на разговора.

# 466
Изгони ме от родителската среща защото детето ми вдигало шум.Кажете ми как да накарам 2 г дете да мълчи , като до вчера съм чакала да проговори.По професия съм учител и за мен е неуважение родител да не присъства, толкова унизена не съм била...

Това не означава, че ще е лош педагог спрямо ученика.
Към него тя не се е отнесла зле, така че не избързвай.Детето, което е в първи клас вероятно вече си е изградило приятелска среда, започнало е да гради отношение към своя клас, към своята класна стая, няма смисъл да страда заради недоразумение м-у възрастни.

Тук разисквате ентеровирусите, в момента се възстановявам от един такъв тежък, с висока температура.
Наред с медикаментите, диетата, която ми препоръча GP е следната:чай от джоджен, чай от липа, сирене, варени картофи и препечен хляб.И нищо, нищо друго!

# 467
При нас купонът за обяд струва 2.50 ,от които 1.50 плащаме ние и 1 лв - училището.
Храната  я карат от някъде в еднократни кутии - кетъринг. Днес е имало таратор ,ориз и крем ,било много вкусно каза щерката, всичко  изяла Thinking

# 468
  • burgas
Нашият купон за храна струва 2,70лв.но доколкото разбирам храната не е хубава.Хайде моят е злояд не може да бъде мерило за качество на храната Joyно самата госпожа каза,че вчера са имали за основно ястие леща със спагети Shockedне няма грешка,точно така.Много ми се иска да яде топла храна ,но най вероятно ще минем на график една седмица столово хранене,една- сандвичи от къщи.Освен това безплатната закуска ще си я доплащаме,да видим тя с какво качество ще е.J_M_M госпожата изгони ли те или те помоли да излезеш.Ако е първото с право се ядосваш,на нашата среща също присъстваше малко дете ,но нямаше изгонен.Как се казваше вашата госпожа newsm78

# 469
Г.Вълчева

# 470
  • burgas
Тя е малко по - особенна по характер,водеше предучилищната група на дъщеря ми.Никак не е дипломатична като човек,а да ти кажа и като педагог няма кой знае колко практика-за първа година води първи клас.

# 471
  • София
J_M_M  Hug първо споко! Дано вече ти е попреминало.
Скрит текст:
Да ти кажа, на моя трудно проговарящ син му се развика шофьор в автобуса, искаше да ни сваля. При това по времето когато той още не говореше, а само виеше като луд. Разплаках се от обида, мъжа ми вдигна луд скандал и подаде оплакване. В резултат, понеже линията ни е крайградска шофьорът дълго ме помнеше и ми тряскаше вратите под носа. Ами така е не всички могат да разберат

Ти си сложи ръка на сърцето и си помисли преди инцидента, в началото на родителската или предишни дни как ти се стори госпожата. И ако не те е притеснявало нещо друго, момичетата са прави - не бързай.

На нашата РС беше решено учителката от предучилищната да гледа всички деца, които няма при кого да останат + доста братчета и сестричета. Но срещата се проточи и накрая пак бяхме с няколко броя дечица. Е умориха се, говореха, истина е че стана шумно и не можехме да се чуем, но учителката нищо не каза, затова пък една баба ги смъмри доста сериозно. Ако беше моето дете щеше да ми стане много неприятно от тона й, но не забелязах другите майки нещо да се разстроиха.

Ако решиш, че с добро ще се оправят нещата - утре след часовете се опитай да поговориш с класната. Сподели накратко, че е било невъзможно да оставиш детето другаде, както и че говоренето му не е породено от невъзпитание и попитай какво си изпуснала от срещата. Естествено ако дребосъка е на кеф ... че ако реши да се тръшка по коридорите на училището точно в този момент ...  Mr. Green

Ако не прояви разбиране - лошо ... ако ти се разправя може и да местиш детето, макар че ще е неприятно за всички.

# 472
Аз съм била на родителска , на която 4уждо детенце вдигаше много шум. Беше мнлого неприятно. Но никой нищо не каза.
Моето малкото ща - неща го водя и внимавам да не вдига шум, но понякога не може Sad Просто са много малки. Но разбирам и тези, които се дразнят. Ако оба4е някой ми направи забележка на фона на това, 4е и без това ми е неудобно и съм се постарала ... и аз ще се ядосам много.

Кой знае какво и е на жената, за да постъпи така. Може и тя да го мисли и да съжалява?

# 473
  • Варна, България
Аз лично, ако детето ми вдига шум и пречи, бих излязла сама.
Бих взела някакви играчки, най-добре нови, които да го заинтригуват и да се заиграе, за да може и самия родител да е по-спокоен.

# 474
JMM, успокой се, ако наистина те е изгонила, а не помолила да излезете е наистина непрофесионално от нейна страна. Но ако детето ти се чувства добре на училище не избързвай. Поговори с нея. После , ако се налага и с директора, но преместването е крайна мярка и ще стресира детето.  Hug

# 475
  • София
Да, де, ама JMM няма да е толкова обидена от нищо. И как да преглътне тази обида в следващите години Confused Детето едва ли има сериозни впечатления за това време....
Пък и родителя като не изпитва уважение и респект към преподавателя....
Наистина, говори с Госпожата, обясни и положението, пък ако не намери път към теб - тогава действай Hug

# 476

ИТ в редовната програма започва в пети клас. До тогава е избираем предмет.

Вероятно е като ЗИП,но не са ни питали искаме ли или не.

Моята дъщеря днес е пропуснала Таекуондото,тъй като госпожата е забравила че трябва да я изведе.А Вики е прекалено разсеяна за някой неща за да се сети.

Обаче ми направи забележка,че "днес гладна останала"  ooooh! Изяла си сандвича от училището,както и този от вкъщи,целият обяд,един кроасан,едно кексче и стигнала до извода че е трябвало да сложа още един кроасан поне в раницата. Не че няма джобни,но не се е сетила да отиде до лавката. Ще го имам впредвид занапред......

# 477
  • планетата Земя
Въпросче-за училище не искат детето да има всички ваксини,нали?Изобщо не искат бележка за ваксини или ...?
Ваксините,които се правят в училищна възраст педиатъра ли ги прави или както едно време всичски под строй в кабинета на мед сестрата?Има ли изобщо мед сестра в училищата

# 478
  • София
Въпросче-за училище не искат детето да има всички ваксини,нали?Изобщо не искат бележка за ваксини или ...?
Ваксините,които се правят в училищна възраст педиатъра ли ги прави или както едно време всичски под строй в кабинета на мед сестрата?Има ли изобщо мед сестра в училищата

По принцип искат.Ако ваксините са отложени по медицински или други показания вероятно няма да е проблем.Ако е по желание на родителите не знам.
Ваксините в училищна възраст НЕ се правят в училище.Носи се документ от GP-то,че съответната ваксина е сложена на детето.

# 479
Момичета ние бяхме на почивка и се размазах от кеф - масажи , басейни, абе пу пу, мислим пак да ходим !
J_M_M Въпреки шума който вдига детето, някакси е неприемливо да бъдеш изгонена. Казвам го от позиция на родител, който винаги ходи навсякъде с децата, няма на кой да ги оставим, поне малкия е все с мен. Аз не бих търпяла такова отношение. Дъщеря ни беше в предучилищна група в друго училище миналат година и я преместих по средата на срока в друго училище, което се оказа много по добър вариант и много по съвестна, млада и занимаваща се с децата госпожа. Има някои "учителки" дето я с с връзки там, а са се самозабравили, но в никакъв случей няма да ги търпя  Naughty Сега детето ми си харесва училището, класа, предметите които имат, учителката и явно не съм сбъркала като го преместих. Старата им учителка се опитваше да унижава и родителите, опита се и мен, говори високомерно с децата и реших че нямаме място там. Който реши да търпи може да е сигурен че по добре няма да стане.
Вчера бяхме за първи път на занималня и взе че й хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт