Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Стейси ще ти отговоря при нас как е.
Нашата класна е имала много тежък предишен випуск и е трябвало доста време да се възстановява от това.Затова сега не допуска лоша дисциплина и фриволно поведение.
Много държи децата да са й пред окото,да не лъжат,да не крадат,да не закъсняват за час.Да са възпитани,прилежни въобще мушици.
Тя иска още от сега да си ги подхване и да не се допускат елементи,които по една или друга причина биха развалили добрата атмосфера в клас.
Каза,че ще бъде безкомпромисна и няма да толерира лошо поведение.
Вече има проведени няколко разговора са две майки за техните деца,които явно не се вписват в всеобщата хармония.
Това на мен не ми пречи.

# 511
  • Габрово
Момичета, преди време зададох един въпрос, но той потъна в други вълнения. Много ме интересува и пак ще попитам:
Вашите учителки само с образованието ли се занимават? Обръщат ли внимание на дисциплината, възпитават ли? Юнакът ми разказва, че децата си удрали шамари, ядели бисквити и т.н. и всичко това в час. Учителката през това време си пишела нещо и не обръщала внимание. При вас как е?

Аз бях писала, но мога и да повторя  Peace. Класната на сина ми е огън, успява да ги контролира много успешно, твърдо, но с чувство за хумор. Няма обидени и определено си вземат бележка. При воденето или вземането на детето, родителят научава от нея какво е сгафило, че му е направена забележка и да му се поговори и в къщи.  

# 512
Нашата госпожа по отношение на дисциплината е без забележки. Децата я слушат, в междучасията не ги оставя сами, пуска ги само до тоалетната. На лавката не ги пуска - наваксват си следобяд на занималнята. С две думи - бди над тях и се грижи. Един ден беше купувала вода на сина ми, защото си изгубил шишето. На занималнята обаче е друго положението. Там са 30 деца - нашия клас + половината от друг клас и младичката им учителка не може да ги овладее. Синът ми има проблем с един съученик. Тази сутрин говорих с нашата госпожа и тя ми обеща да вземе мерки и да говори и с двамата. Ще почакам да видя какъв ще е резултата и ако не се променят нещата, ще искам среща с родителите на другото дете, в присъствието на госпожата и на двете деца.

30 минути за писане на домашните пък на мен ми се струва съвсем недостатъчно. Нашите домашни също са около половин страница по писане и математика + половин страница от помагалото по математика. Учителката от занималнята каза, че някои деца се справят сравнително бързо - за час, час и половина, но на други е нужно много повече време. Обикновено към 16.00 часа всички са свършили с домашните, като започват в 13.30 часа. Децата не са толкова бавни, колкото се разсейват и забравят какво вършат.

# 513
  • София
Нашата съм с  впечатлението, че взима отношение към дисциплината, не малко. Особенно пък ако е станало в нейно присъствие нещо.

За домашни около час и половина, два. Като обем е различно нещо от типа на  1 страница задачи от помагалото, понякога + ред, два писане цифри, обикновенно и няколко реда, до страница ченгели и букви... отделно го карам   почти всеки ден да срича някое и друго изречение...
Понякога ако много не схваща как да изспише нещо, предварително го карам няколко пъти в отделна тетрадка да го упражни, за да схване самото движение, кривички и грознички са му повечето неща, но ако седна да го карам и отделно страници ченгели да пише за мен, за два дни ще намрази тотално у-щето, той и сега не сяда да пише с удоволствие, ами се жалва на всяка завъртулка.
Но в това време са  включени и почивчици,  бъра-бъра, разсейки и т.н. иначе ако някое дете сяда и съсредоточено прави от край до край, сигурно и 30 мин стигат.

# 514
  • София
J_M_M, това което пишеш за дисциплината ми се вижда по-тревожно и от това че те е изгонила от РС. Аз бих се замислила сериозно за преместване в такъв случай. Но както си сама този месец, сигурно ще ти е трудничко с организацията.

Нашата класна, разказва за поведението на децата като цяло (че няма агресивни, как хитруват, за да ходят до лавката, че момчетата за сега са по-хаотични от момичетата) повече отколкото за това как се учат. То и за 2 седмици няма все още нещо, което толкова да ги затрудни като материал та да си говорим за учение. А и нашия клас е от 17-на деца и е по-спокойно май.

Моята почна леко да подсмърча и днес я заведох с ризата от униформата (не с тениска) и с тънък чорапогащник под поличката (не по чорапи). И как ми се прибира: свалила си чорапогащника, свалила си ризата, натъпкала ги на топка в раницата и поомачкала и тетрадките. Останала с тениската от физическото (която е редно да стои в училище), свалила си диадемата и направила опит да си върже опашка - естествено безуспешен и приличаше на вещица в главата. Зарязала якето някъде си, та го търсихме и него и за капак в стола и харесала само динята  Twisted Evil

Мартеа, дъщеря ти харесва ли храната от стола? При нас родителите масово казват, че не се хранят децата и аз се чудя от понеделник какво да предприема. Ще ми се да видя къде е менюто за седмицата, за да си избере в кои дни да си взема купони, в другите дни ще и давам повече храна от вкъщи.

# 515
4 часа в случай, че за следващия ден се съберат домашни по БЕЛ, математика и ЗИП-математика, както днес- общо 5стр.
Особено е бавен на оцветяването на фриза в долната част на буквара, защото рисуването не му е първа страст.Не го карам допълнително каквото и да е, освен преди да започне да пише елементите -да пробва в една допълнителна тетрадка.Но трия всичко, което не ми хареса и го карам да пише отново.

Ако някъде среща затруднения-обясняваме.Бавим се за острене на моливи, а с червената лупа го обръща на игра.Като прибавим и малки почивки- толкова се събират 4 часа.Ако има повече "технически" както ги наричахме някога предмети- по-бързо се получава.

Явно бъркам с нещо.За 30 минути обаче, не бих могла и аз да го напиша.Но и 4 часа са ми прекалено много.

# 516
Аз не знам как е дисциплината при нас. Имат свирки учителките  Shocked Вече писах за тях.

Искам сега аз а ви помоля за съвет. Детето ми ходи в Британика на английски. Доволна съм от госпожата им за сега, детето я харесва. Днес беше за първи път тази година и какво виждам. Групата им е 15 деца !   Shocked По телефона ми казаха 10, после станаха максимум 12, а сега реално са 15 и кой знае докога ще се увеличават. Изрично питах до колко деца са и отговорабеше до 10, максимум 12. Опитаха се и да ме излъжат че са 14,  не 15. Наговориха ми куп глупости. Много се ядосах. При тези условия ще напуснем, можело да ни върнат парите. Изобщо страшно съм разочарована оттази школа, не го очаквах. А детето свикна там....Утре ще се обадя в централата им и ще ги питам как си позволяват такова нещо, дори не са ни уведомили. В стаята не се диша ! Едно време започнаха от 8 деца в група, сега са двойно  Shocked Shocked Shocked Какво мислите ?

# 517
  • Варна
Steisi и аз отговорих преди време, но пак ще кажа - класната на сина ми държи на дисциплината. Отбелязва когато има проблем с някое дете. Държи да имат тефтери, в които доколкото разбирам, ако няма пряк контакт с родителя пише при възникнал проблем. На последната РС обясни, че държи на доброто възпитание, но все пак е преди всичко преподавател.

Светкавица по мое мнение за толкова обем домашни 4 часа с почивките е нормално на този етап. Моя син не е по оцветяването също и аз трия като не ми хареса, но не всичко(иначе няма и да спи нощем). Забелязвам, че започва да се справя по-бързо и по-малко трия.  Това е по-скоро, защото си прави почивки на по-голям интервал от време.
Не мога да си представя да го юркам повече. Оставям го да работи с неговото темпо.

виртуална при обстоятелствата, които описваш и аз бих отписала детето си. Има места където за същата сума групите са по-малки и съответно вниманието към всяко дете по-голямо. Те така като са тръгнали 2 групи на едно място ще съберат  ooooh!.

# 518
  • burgas
Свирки имаха и госпожите в градината ShockedСега според думите на класната общо взето сме попаднали в сравнително спокоен клас.Още не са разбрали, че в часовете трябва да се пази тишина и много говорели,но и с това ще им се наложи да свикват.Иначе госпожата предупреди,че ги наказва ако се наложи-прави до чина за няколко минути.

# 519
Здравейте и от мен ,майка на още един първокласник  Laughing
За домашните -на нас ни отнемат около 2,5 часа,като обем : МАТЕМАТИКА-1страница в помагалото,2страници в учебната тетрадка.БЕЛ-2 страници части на ръкописни букви,това е всеки ден.
С дисциплината госпожата се справя,но това което ме притесни е че ги оставяла сами в голямото междучасие на двора Rolling Eyes(това го научих днес докато малкия разпалено ми споделяше за училищните игри)

# 520
  • София
Виртуална, моята ходи на Британика 2 години. Първата( 5-годишна) ходи до Коледа и я спрях. Същото положение беше. Пък и не бях доволна- правех паралел с госпожата в градината от която бях супер доволна!
Миналата година бях доволна, но децата пак бяха 13 Confused За клонът им на  бул. Йерусалим говоря.

Това с дисциплината би ме притеснило сериозно. Все пак за още 1-ви клас говорим! Какво ще последва в по-горен курс Confused

# 521
Аз нямам наблюдения върху дисциплината все още.Малката се оплаква само от големите,като ходи до бюфета-избутвали ги и нямало време да се реди да си купи нещо.
Щастлива мама,това с оставянето сами на двора в голямото междучасие,би ме разтревожило не на шега  Shocked

# 522
  • Пловдив
това което ме притесни е че ги оставяла сами в голямото междучасие на двора Rolling Eyes(това го научих днес докато малкия разпалено ми споделяше за училищните игри)

Ами те търчат и играят междучасието, и да иска не може да ги гледа всички. А има охрана и дежурни учители.

# 523
Ами в нашето училище охрана има-един чичка,дето не знае къде се намира изобщо...А за дежурни учители,които да наглеждат децата в междучасията не съм чувала,възможно е да има.Ако в училището на щастлива мама нещата са различни и знае,че и без учителката децата не са без никакъв надзор-всичко е наред.

# 524
  • София
Ох, M_I_A, сега те прочетох - твоята е огън Heart Eyes Много, много се забавлявам със своенравния и характер Hug
Моята е подобна, ама блейка.
Вчера 1 час буча, че умряла от жега- като погледнах- сложила си потник, тениската от физическото, отгоре тениската от униформата и ватираната туника ooooh! Като я попитах защо- ами, тези дрехи си ги сложила за носене, нали? Whistling

Общи условия

Активация на акаунт