В чужбина с три деца

• 18 680
  • 225
  •   1
Отговори
# 180
Коментарите са покъртителни. Живи да ги ожалиш англичаните.
Тъжно е, как вместо да почетат, поработят, понаучат и извървят своя път,
съобразявайки се с местните закони и отношения, хората са направо злобни и жалки
в обидите си. Не разбирам това приемане по презумция, че всеки ти е длъжен-
от сънародника в чужбина, до държавата, в която си решил да посееш ценния си задник.

unadaptable,

За мен и историята, която си описала не е оправдание.
Аз не мога да приема, че има нормално мислещ човек,
който може да повярва, че цяла една нация е сбирщина от тъпаци и идиоти.
Още по-зле ми говори, ако искрено го мислят и въпреки това искат да отидат и живеят сред горните.

Те НЕ искат да отидат, те ЖИВЕЯТ там. Вече 15 години. Мнението са си създали от взаимоотношенията с местните. Не коментирам, само разказвам. Най-малкото защото не съм живяла там, нямам наблюдения над хората. И двамата работят изключително с англичани, мъжът има фирма и извършва ремонтни работи по къщите, жената е в училище, но не е учител, някакъв помощен персонал, не ги разбирам точно. Тук ми беше колежка. Преди да отидат в Лондон, живяха 2 години в Германия. Не говориха така за германците. Изненадах се честно казано, бяха доста позитивни млади хора, докато бяха тук. Заминаха на около 30-годишна възраст за Германия, след 2 години се преместиха в Англия.

# 181
За искането и живеенето коментирах по принцип.
Пък за описания случай... Значи тя е била учител в България, а сега не е, но пак в училище.
Кисело е гроздето, много.
Съжалявам, но аз не мога да нарека тъпи и идиоти, нито бъдещия ми съпруг и родителите му,
нито колегите ми - настоящи и бивши, нито приятелите ми англичани,
нито много други англичани, с които ежедневно комуникирам.
Не мога да нарека така и децата им. Голяма простотия е това, да ме прощаваш.

# 182
  • Bristol
unadaptable, не се връзвай на хорските приказки, някои са много добри разказвачи и с лекота доукрасяват историите си, за да грабнат хорското внимание. От факта, че тя била учителка, а 10-15 години по-късно още не работи като такава в чужбина трябва вече да ти светне лампичката колко умни са българите и колко тъпи местните Wink А фирми за ремонтни работи под път и над път. Който българин дойде без идея какво да прави тук се мята на строителството. И който не иска той не учи в университет. Не е въпроса дали си студент, а по-скоро в кой университет, каква специалност и с каква диплома завършваш. Ей така се създават митовете за чужбина Simple Smile

# 183
Ааааа, Мери, не така! Как тя ще се трепе да образова тъпите англичанчета, след като мъжа и само от строителството вади такива пари, че не и се налага да си мръдне пръста да работи.  Joy Joy

Чета, чета и се чудя кой продължава да поддържа огъня на тия легенди и защо?

# 184
E, те ако наистина бяха тъпи-без значение-англичани, италианци-нашите пишман-строителчета що драпат при тях да ходят.Тъпи хора икономика и държава не градят.Значи-хем са тъпи, хем им е по-добър стандарта-как става този фокус?

# 185

Ами как: с една торба комплекси... омесваш с тесногръдие... посоляваш щедро с неграмотност... и печеш до пръсване.
Защо ни се сервира във форума, обаче, не се знае.

Оня ден слушам за една жена: тя е българка- туркиня, женена за циганин- което е ОК, но слушайте на този фон горката й жалба: много пакистанчета (според нея) имало в училището, където й намериха със зор място на детето й, защото го довела след началото на учебната година, прясно-прясно от Бг, без грам английски език и без хабер, разбира се. И така, тя на втората седмица е върло недоволна от училището, ооооох

# 186
И двамата работят изключително с англичани, мъжът има фирма и извършва ремонтни работи по къщите, жената е в училище, но не е учител, някакъв помощен персонал, не ги разбирам точно. Тук ми беше колежка. Преди да отидат в Лондон, живяха 2 години в Германия. Не говориха така за германците.
За германците не са говорили защото още не са били "отворени" достатъчно, да намират на хората кусурите.
Тези ми напомнят един разказ:  "Пази Боже сляпо да прогледа".

# 187
Вие пък сега се отвяхте в другата крайност!
ГолЕми мозъци, голЕмо нещо ще ми дойдат тия чужденци.
Чак да се чудиш за кво са им тия тъпи, комплексирани, мързеливи, недоволни и плюещи българи в страОтните им държави! Tired
Не обобщавайте така, моля!
Има тъпунгери и мързеливци както от едната, така и от другата страна, без значение българин, англичанин или таджикистанец е!

# 188
Джуличка,
съгласна съм с твоята позиция Има и двете крайности Peace
Но, да емигрираш в дадена държава, децата ти да учат там, да си  имаш добър стандарт на живот, и същевременно да тръбиш колко са тъпи местните  bash ...

# 189
Е, ако са тъпи, да кажа, че са умни, щото децата ми учат тук ли?
Не схванах логиката, извинявай.

# 190
Е, ако са тъпи, да кажа, че са умни, щото децата ми учат тук ли?

Не, защото няма как 100% от хората там да са тъпи.
Нямам теб  в  предвид говорим по принцип  Peace
Българско е да говорим за другите колко са тъпи, а ние сме най умните, и най кадърните  Joy

# 191
  • загубено
Аз не вярвам някой да вярва,че определена нация е изградена
само от гении или идиоти..
Шарено е,затова е и интересно Laughing

# 192
Естествено, че не 100% са тъпи.
Мисълта ми беше, че ако хората са попадали все на тъпаци, нормално е да говорят така.
Друг е въпроса, колко тъпи българи има зад граница.
За това казах, че не може да се обобщава, как видиш ли гениите чужденци прибрали тъпите българи, които са все недоволни, че са и мързеливи на всичкото отгоре.

# 193
Ехе, чак и мързеливи... Мързеливите бързичко се прибират в Бг.
Права си, възможно е да са попадали на повечко тъпаци- мъжът в строителството как да е ...
ама госпожата нали в училище се подвизава  newsm78 там повечето са със вишУ или колеж поне

# 194
Не са тъпи, а имат различно мислене.
В друг матрикс ги отливат и затова ви е трудно възприемането им.
Начинът да се живее в мир с обстановката е да не се капсулирате в познатото ви, да не се вкопчвате в сиренето и баниците, да не общувате предимно с българи, които да ви капсулират допълнително  и да си отваряте очите. Тесногръдието не е необратимо състояние, стига човек да иска може да се наблюдава и възпита да не възприема живота на крайностите.

Общи условия

Активация на акаунт