В чужбина с три деца

• 18 660
  • 225
  •   1
Отговори
Здравейте,от известно време с мъжът ми искаме да заминем за Германия или Австрия(или друга държава от ЕС),но децата ни са малки на 5г. на 3г. и на 2г. и не знам къде ще е най-подходящо за тях.Искам да попитам има ли държави с облекчение за многодетни семейства и някакви помощи докато децата тръгнат на училище или детска градина има ли,скъпо ли е,изобщо как стоят нещата с децата,защото ние големите сме лесни,а не искам да травмирам децата.Казаха ми,че в Германия за многодетни семейства имало дори облекчения за апартамент(плащане на сметките и наема и социални помощи,поне докато човек се ориентира и си намери свястна работа).Ако някой е запознат ще съм благодарна да сподели.

# 1
Без предварително намерена работа, не бих тръгнала в чужбина.
А с три деца пък съвсем...

# 2
  • София
Не искам да звуча грубо, но да се надигнете с три малки деца и без подсигурена работа и жилище, разчитайки на помощи, е жива авантюра.
Избирайте държавата в зависимост от езиците, които знаете, от търсенето на вашите професии и пр.

# 3
не изобщо не звучите грубо,просто искам да знам като отида в бюрото по труда,аз или мъжът ми да знам за коя държава да кандидатстваме за работа,но първо ми се искаше да чуя мнения на хора заминали вече и видяли как е,а относно помощите единия от нас няма да работи докато децата тръгнат на училище или детска градина и затова питам как стоят нещата,а не искам да живея на помощи. Peace

# 4
  • София
Езикът и търсенето на професията трябва да са водещите при избора. Заминава единият, а след като се устрои, намери работа и поработи известно време, отиват и останалите.
В подфорум "По държави" има конкретна информация за различните държави, може да поразгледаш и там.

# 5
Казаха ми,че в Германия за многодетни семейства имало дори облекчения за апартамент(плащане на сметките и наема и социални помощи,поне докато човек се ориентира и си намери свястна работа)
кой ти каза ?

# 6
Информация от типа - Еднаженаказа, хич не ви върши работа.
Да, в Германия дават помощи на многодетни семейства, НО... за семейства, които са живели години наред тук, които са плащали данъци и застраховки и случайно са изпаднали в затруднения.
Ако вие не знаете език, нямате търсена професия тук, просто можете да забравите за имиграция!
Нито ще намерите жилище, нито някой ще ви чака с отворени обятия и ще ви постила килимчето с цветя и помощи да преливат от всеки джоб.

# 7
СъниМъни, вие май си търсите държава и възможност, която да ви поеме от БГ и да ви плаща апартамент, храна, детски, социални... всичко  Hug Не се сърди, но така не става  Peace Иначе, да, за 3 деца тук например ако си купиш къща, няма да плащаш лихви. Има хипер много соц. организации, които ще ви настанят безплатно в апартамент, ще ти намерят работа, ще ти дават купони за храна, но.... както каза Вечерницата - това е за хора живяли, плащали, работили, имащи гражданство и т.н. Не ей така с парашут да се сурне семейство отнякъде си и държавата да го залюшка веднага. Слава Богу не става така  Simple Smile

Знаете немски значи, така ли? Какви професии имате? На какво ниво ви е немският? Това е много важно за бъдеща емиграция  Peace

# 8
Да, в Германия дават помощи на майки с три деца. За предпочитане да са българи. Но през новата 2013 година ще има промени, искат да увеличат помощите, но щели да ги дават само на майки с 4 деца.

Да, и аз се майтапя. Laughing

# 9
мислих как да ви го кажа, но ще карам направо-доста безумна идея е да заминете с 3 малки деца; какво точно планирате да предложите на децата.

# 10
  • Germany
Езикът и търсенето на професията трябва да са водещите при избора. Заминава единият, а след като се устрои, намери работа и поработи известно време, отиват и останалите.

Peace

# 11
Добре са казали другите.
Аз не бих тръгнала нанякъде само според помощите.

Немски знаете ли поне?

# 12
Привет ! Аз искам да попитам друго. Положението е следното - имам син на 1г. и 7 мес. , уча в колеж по туризъм със специалност хотелиерство , ако е рекъл Бог идната пролет се дипломирам .Владея английски баш перфектно не , но се справям доста добре. Тук в България съм работила с чужденци предимно и сме се разбирали. Бих искала да отида да работя в някоя англо говоряща държава или поне доста хора да знаят английски. Като авторката не бих тръгнала без предварително уговорена работа там. Лошото е , че при мен няма кой да гледа детето ми. Самотен родител съм , а майка ми работи и няма възможност. Та питането ми е ако аз имам предварително уговорена работа как стоят нещата с детските ясли и градини за  деца на чужди граждани. Помощи и други социални придобивки не ме интересуват. Просто искам детето ми да е настанено някъде , докато аз работя. Знам , че е доста трудно с малко дете в чужбина. Имам ли изобщо някакъв шанс ?

# 13
А и друго да попитам как стои въпроса с детското здравеопазване в чужбина ? Като сума горе долу как вървят прегледите при педиатър ?

# 14
На такива смешни въпроси не знам кой може да тръгне да отговаря сериозно.

Иначе при нас педиатъра е 120 долара. Wink

Общи условия

Активация на акаунт