Отговори
# 465
Честито на родилите днес мами!:) Hug Hug Hug

И стискам палчета на тези, които им предстои...Simple Smile

Аз май ще си откарам до термин.. Tired няма контракции, няма тапа, за никъде не бърза май, само коремчето ми се е сурнало много надолу и вече подремвам по гръб без киселини. Иначе мен докторът ме отразя като го питах ще ми мери ли таза - "аа ти нямаш тесен таз със сигурност" Dizzy Face Laughing пак се почувствах като слон, хех:)

# 466
Какво правите вие бе хора-на час по бебе newsm30
Аз пък се полакумих днес и изпих едно капучино от машина и сега не ми се спи Shocked
Имам едни контракцийки, странни стягане и като ми се отпусне корема ме започва лека болка ниско долу Rolling Eyes. И моя корем се е смъкнал, забелязах го едва днес като се снимах newsm78

# 467
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честито на всички мами от последните два дни - няма да ви изброявам - да не пропусна някоя.

Желая ви бързо възстановяване, а на малките ви съкровища пожелавам много здраве и детство изпълнено с много усмивки. Hug Hug Hug

Srebrina81, благодаря ти за разказа.

# 468
Честито на родилите мами   bouquet
И аз нямам кьорава контракция откакто спрях магнерича  Joy, направо обратен ефект-вчера чистих, ходих, играх с малкият футбол, мъкнах чували , но не никакви контракции.  Sad

# 469
  • София
mvsh, честита дъщеричка, много радост, здраве и късмет!
Деси, успех в ТК, бързо и безболезнено да минат всички процедури, стискам палци!
Аз вчера бях на тукашния запис на тонове. Правиха го 45 минути, сложиха ми колан, както при нас и той беше вързан за компютър. После от някаква програма изкараха данни за колко пъти се е помръднало бебето, разни други коефициенти и изкарва нещо като бал, според което се определя дали бебето е ОК. Бях доста притеснена как ще мине, предвид 2та дни преди да си тръгна от България, когато ме подлудиха с тия тонове и загубата им. Слава Богу, тоя път всичко беше наред.
Вчера бях и на преглед, където се водя на отчет. Бактериите съм преборила, но ми се появи глюкоза в урината. Следващата седмица ще давам пак материал и ако пак има глюкоза, ще ходя на ендокринолог. Днес ще ходим да се пробваме в един родилен дом, стискайте палци да се съгласят и да сключим договор с тях за прием.
Вчера преборих и гладенето, останаха ми само чаршафчетата, които се сушат и 2-3 блузки, още мокри.

# 470
Добро утро мами, абе на мен какво ми става... след 2-те нощи с контракции на 20 мин, от 2 дена спя като къпана, без да ставам да пишкам, без киселини, без болки - направо се чувствам перфектно newsm78, а така ми се иска да родя тази седмица ........

# 471
  • София
mvsh, честито! Да ви е жива и здрава!   bouquet Hug

Много благодаря на всички за подкрепата!  Hug
Аз спах супер спокойно, след малко тръгваме за болницата и ще видя колко време ще вися там, преди всичко да приключи  Tired

За слюноотделянето: през деня съм добре, защото не поемам кой знае колко течности, но през нощта...  Blush е нещо страшно! Цялата ми възглавница подгизва от лиги  Embarassed

За коликите: аз се колебах между двете чайчета - от копър (за който бях чувала) и от лайка (за който не знаех). Но на две места ми препоръчаха този от лайка, затова се спрях на него  Simple Smile

Лорини, мерси за съвета за изцеждането  Hug, тъкмо днес ми пристигна помпата, ще се боря до последно  Peace

Хайде, момичета, стискайте палци, едва ли ще мога да се включа в близките дни, но веднага щом има развитие, ще съобщя новините  Hug

Успех на всички бебочета, които ще изпусна, но после ще наваксвам с четенето Peace

# 472
  • Пловдив
-=Деси=-...успех...много стиснати палчета имаш и от мен... Praynig...и скоро да се включиш с хубави новинки Hug

Честито на новите мамчета , които съм изпуснала...да са им живи и здрави дечицата  bouquet

Аз тези дни хич не намирам време за темичката ни...че нали мойто мило си е при мен Heart Eyes..Чувствам се страхотно...вчера бях на преглед..всичко е перфектно...на бебка и е комфортно вътре и никакви индикации за раждане...за сега... Thinking

Srebrina81 , благодаря за разказа...айде вече повече мами да се включват с разказите си...имаме си достатъчно вече Flutter

# 473
Добро утро и от мен момичета, тази нощ се наспах като пич след последните 3 нощи неспане....
Сега съм ок, изпратих детето на училище и посядам при вас
Деси, стискам палци всичко да е ок и да разказваш само хубави неща после  newsm10

Да ви питам - ако някой вече е получил превод на 45 дневния болничен, целия ли го превеждат наведнъж или се дели на 2, понеже при мен се пада 20 дни от септември и 25 от октомври горе-долу, та се чудех наведнъж или на 2 пъти да го чакам newsm78

# 474
Късметче, аз съм в болнични от АВГУСТ и още нищо не са ми превели!!!

# 475
Късметче, на два пъти ще го получиш, защото обезщетенията се изплащат месец за месец.
Радичка, това твоето ми прилича на затишие пред буря.
Виждам, че има понаспали се, повече такива нощи до финала ви желая.
При мен нощният проблем не е със спането, защото се унасям, а бебка кротва. Но това потене ми разказа играта. Снощи пробвах да легна само с чаршаф и една тънка пижамка - викам си времето е топло, може просто да ми става горещо. Да, ама не. С тази завивка ми беше студено и въпреки това цялата ми глава беше вир вода - само главата и врата. Пак смених две кърпи на възглавницата и два пъти се преобличах. Та като изключим тези накъсвания, спя добре.  
Със сина ми като бях бременна имах повече стягания на корема, но пък никакви признаци за раждане до самото секцио, което беше 12 дни преди термин. Сега коремът ми е доста смъкнат и на моменти сякаш усещам как още по-ниско слиза бебето, а дето се вика до термин остават още повече от три седмици. Успокоявам се, че нямам кой знае какви контракции и болки, но от друга страна взех да се притеснявам да не вземем да подраним. Ако се случи, ще е неприятно, защото бебчето е малко, а и нали нищо нямаме тук приготвено. Сега се опитвам да уредя идването на един приятел през уикенда с малко багаж - бебешките дреши, завивки, шишенца и пр. Но нещо работата се закучи. Други близки, които обещаха да дойдат и да попренесат някои вещи, се изпокриха и дори не се обаждат, а то време не остана. Накрая всичко ще остане за родителите ми, които обаче преди 18 октомври не могат да пътуват, че татко води един курс и не може да го прекъсне. Абе, ей такива дребнотемия, да има човек да ги мисли. Аз още лятото си имах едно на ум, че може така да се получи, но тогава всички ме уверяваха, че няма проблем за тези багажи. А тогава като пътувахме към Босна, колата така беше претъпкана, че беше абсолютно невъзможно да вземем тези неща. И сега чакам и се надявам да не избързаме.

# 476
Късметче, вчера ми преведоха една част от 45 дневния болничен, сега ще чакам останалата.
Рали, вземи си биберон и помпа, ако имаш място...Биберон не си носех и когато ми донесоха Ивчо на третия ден беше с биберон в уста, някакъв оборотен от техните, каучуковите от едно времешните...Имам две помпи и нито една не ми върши работа, само дето ги купих, на ръка ми е най- лесно.
За коликите - вече се сдобихме с тях, днес ще ходим на консултация и ще ни кажат какво да даваме.
Детето заспа... отивам да се пробвам да поизчистя малко...днес и без това има мъгла и не става за излизане.

# 477
Момичета, не можахме да изчакаме плановото секцио на 1.10 и на 29.09 се появи нашето съкровище Даниел с перфктните мерки от 53см и 3400г. Ще пиша подробности по-късно.
Честито на всички мами. newsm51

# 478
  • София
maya.r., честит син! Много здрав, силен и усмихнат да порасте! Simple Smile
Поли, при вас има ли Икея? Аз купих чаршафчета, чувалче и памучни пелени от там. На съвсем прилични цени са, колкото да закърпиш положението, ако подрани момата.

# 479
Вчера ходих на тонове и преглед. Имам 2см разкритие, но докторката каза, че като ме гледала съм щяла да пренося. И хоп вечерта ми падна тапата! Сега съм в дилема-да почивам ли или да почна да търкам паркета, че да ускоря нещата:-) Бебето много мърда и постоянно сменя позата, вчера беше застанал много лошо и лекарката ме предупреди, че може и ножа да играе:-(
Лек и успешен ден от мен! Аз започвам да пера, че не остана:-)

Общи условия

Активация на акаунт