Отговори
# 645
Честито на всички мами, които гушкат своите рожбички!!!  Hug
На останалите- горе главите, малко остана, ще устискаме до края  Peace
stassyjud- С теб сме, мисли позитивно и всичко ще е наред. Чакаме благата вест  Praynig

Момичета, и ние имаме коте, но тъй като сме в къща решихме, че може да живее на двора за  известно време, докато се роди бебчо и поотрасне няколко месеца.
Да, ама каква стана тя- котето живее навън, но се шмугва при всеки удобрен случай през някой прозорец или врата и познайте.... напълни къщата с бълхи  #Crazy #2gunfire Иде ми да се гръмна  #2gunfire Добре, че са само на първия етаж (все още) и не са се качили до стаята, където ще спи бебчето.
До сега котето е гледано само вкъщи, и от някъде на двора е завъдило гадинките и не знам как да процедирам. Предстои ми секцио след 5 дни и ме е страх да пръскаме, ама ако не сега, то няма кога- после ще е по-зле, с новородено в къщата.
Имате ли някакви препоръки за щадящи и безвредни препарати против бълхи или някакви други методи?

# 646
ilyana.87, има препарати за разни такива гадинки, вкл. и бълхи, които могат да се ползват в затворени пространства и които не са опасни за малките деца. Лично ние сме пръскали с такива у нас (също живеем в къща и е неизбежна появата на всякакви такива твари), но за съжаление не мога да препоръчам нищо, тъй като мъжът ми се занимава и нямам никаква представа. Но във всяка ветеринарна аптека, клиника и подобни ще ти дадат подходящото пръскало като обясниш за какво става дума. Моят съвет е да не отлагате, направете го още днес, докато може да стои и отворено повече и все още не се е застудило, както го дават. Че бълхите са гадно нещо, така ужасно хапят.

# 647
ilyana.87 според мен котето е по добре да си седи в къщата, вместо да се скита на вън и да носи бълхи или някакви други гадинки. другото което е, то сигурно е изнежено и през зимата ще му бъде студено. нашите кучета ги пръскаме с някаква ампула, която се разтваря в литър вода и е напълно безвредна за нас.  ние лятото нямахме бълхи, но бяха плъзнали кърлежи, но не от кучетата а от това, че пред блока не беше пръскано. видяхме как се катерят кърлежите по блока, беше кошмар. купихме три ампули и пръскахме постоянно в къщи и сега няма нищо, дори и хлебарките умират.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:37 от без име

# 648
Ох момичета, сега се връщам от лекар и се оказа, че бебето тези дни се е обърнало  Cry и сега ме чака операция. До понеделник ако не е тръгнала да излиза с багажчето и в майчин дом.... чудя се между шейново и майчин дом за секцио ама си клоня към майчин дом......
Уж всичко беше наред, главично прилежание не знам си какво си, сега в последния момент нашата решила да се врътне... ужас. Доктора уж беше казал, че след 36 седмица почти не се случвало да се завърти, та се чудя какъв е шанса до понделник пак да се обърне в правилна позиция?

# 649
Лошото е, че тук в Приморско има само едно малко магазинче за животинки, а то днес беше затворено, и май в събота и неделя ще си остане така  ooooh!

Ние в понеделник ще ходим в Бургас на последна ЖК преди секциото и ще вземем някакви препарати и за котето и за къщата. Страх ме е само да не снесат някакви яйца тези гадини.
Четох, че може да минем пода с белина- те там снасяли яйцата и живеели, а само се качвали по хората и мебелите да се хранят, не както въшките да си живеят по човека. Пишеше и, че може да къпем котето с вода с оцет- това щяло да ги накара да се махнат от него. Милото и то така се чеше, с тая гъста козинка сигурно много го тормозят  Sad

# 650
Здравейте, нас ни изписаха днес. Нямаше никакви проблеми в болницата, аз съм с 2 конеца, но вече не ги усещам почти. Първия ден ме болеше много, неможех да сядам. Иначе за раждането стана неочаквано нямах почти никакви контракции. Изведнъж вечерта на 1-ви почна да ме боли по-често и за 2 часа вече почна през 15 мин. Водите не ми бяха изтекли, обадихме се на бърза помощ и казаха да тръгваме към родилното. Постъпих към 1:30 и в 6:35 малкия се роди. Болката се забравя след като видиш малкото човече, Simple Smile

Нямам време да ви чета , честито на всички мами и успех на тези, които все още чакам своите бебчета.

# 651
Здравейте! Първо честито на всички мами, сдобили се със съкровища в последните дни! Да са им много здрави!  bouquet
Сега да се оплача аз(дано не натоваря никого Praynig). Имам си аз една хрема от 10 дни и се мъчих първо с капки Стеримар, после Пиносол и от 2-3 дни съм с Ксилометазолин за възрастни, че нямаше спасение. И днес реших да отида при личната да ме види, че малко кашлям. Прати ме тя при пулмолог-диагнозата е бронхит. #Crazy Вярвате ли ми, полудяла съм; толкова време се пазих и сега една седмица преди термин да се случи! Поплаках си доста като се прибрах вкъщи. Изписа ми антибиотик(Панцеф за 5 дни), че и 3 инжекции(и те пък за какво са??) и някакви други хапчета. Ако съм имала хрипове във вторник-в "Патологична бременност" да влизам за венозен антибиотик  #Crazy Щяло да навреди повече на бебето, ако не се лекува, отколкото с антибиотика и инжекциите. До преди малко се самообвинявах, притеснявах за бебето и т.н. Вече се поуспокоих, пуснах си класическа музика и се чуствам по-добре. Стискайте ми палци да не реши да излиза госпожицата преди да е минало всичко и дано не и навреди  Praynig Praynig
Благодаря за изслушването!  Simple Smile
Успех на всички чакащи и скоро раждащи!

# 652
ilyana.87 аз ползвам за кучетата фронтлайн флакон 100 милилитра за към 35 лв. Пише, че е безвреден за деца. Пръскам кучетата всеки месец, защото пази от кърлежи 1 месец, от бълхи 2. Пръскат се много малко - по 1 впръскване на 3 точки по дължината на гръбнака. Вече не знам коя година го ползвам, но съм много доволна. Освен друго при зараза от бълхи в къщата съм чела из форуми, че пръскат с него по ъглите, но малко скъпо идва. Предполагам има подобен препарат и за котета. Просто трябва да си пръскате котето редовно. Иначе, специално за котетата аз съм за да са на свободен режим. Ако имах къща щях да си гледам коте, което ходи и на двора и вкъщи (е, може би не и в спалните). Котките са свободолюбиви животни. Просто трябва да го кастрирате и обезпаразитявате редовно. Мой съвет - иди да спиш за 2-3 дена някъде другаде, а у вас нека напръскат и проветрят. Щерка ми на 1 годинка беше хапана така жестоко от бълхи, че и биха инжекции за алергичната реакция и пи сироп за алергия близо месец. В аграрните аптеки също има против тази напаст препарати - вижте някой по-безвреден. Във ветеринарните има и прах против бълхи, специално за фугите по паркети и дюшемета. Изобщо има избор.

# 653
  • София
Илияна, пробвай да напръскаш с ампула Фронтлайн, разтворена във вода. С това се пръска из помещенията, където се подвизава котето. Отделно една ампула за самото него. И моят съвет е да прибереш котката, да я обезпаразитиш въртешно и външно и да не я напъждаш повече. Повече поразии ще направи, ако се скита безпризорна, отколкото ако си е нормална домашна котка.
Имай предвид, че бълхите се завират и по завивки, ако имате на етажа, ги изнесете, за да ги изтупате хубаво.
Дени, нашият кокер изпада в пълен потрес от електрическата машинка. Simple Smile Поради тази причина се наложи да му подстригвам лапите с ножичка и ако не го гъделичкам, заспива по някое време. Проблемът е с пинчера, защото крайниците му са като пилешки крачета и не смеем да упражняваме сила, за да го удържим и да му изрежем ноктите. Mr. Green Като гледам, май доста хора сме с по няколко животинчета вкъщи. Simple Smile
Поли, при теб нещата явно са по-урегулирани и по линия на това, че сте с дипломатически статут. Малко или много, предполагам, че отношението е по-различно или поне се стараят да ви свършат работа. 

# 654
Честити ни нови бебчета, много радост на мама и тати да носят!
На всички, които предстои - стискаме палци момичета, малко време остава!
Аз днес бях на лекар, смени ми лекарството за гъбичките и сега ще си купя новото. Каза, че беба главичката й е ниско долу, което е добре, тежи около 2800, но според лекарката е около 3кг и каза има признаци - плацента, слизане на корема и т.н., че до 10-тина дни може да се очаква да родя.
Дано, че вече това чакане много ме тормози!

# 655
Илияна, напълно безвреден за хората, без цвят и мирис, евтин и много ефикасен препарат за бълхи, мравки и хлебарки е Фендона. Продава се в агроаптеките. Алтернативен вариант е Айкън. Разтварят се във вода и се пръска навсякъде из къщи. Ако бълхите са наскачали по дрехи, завивки и т.н. - те също се пръскат и се оставят на въздух да изсъхнат. Прането на по-едрите неща като дюшеци, юргани и прочие не е нужно. Като идете в Бургас, се снабдете с такъв препарат и действайте задължително преди да сте се прибрали вкъщи с бебето. Аз имам страхотна алергия от ухапване точно от бълхи.
А самото животно е добре да се обезпаразити, както са казали момичетата и повече да не излиза, ако е гледано и свикнало вътре.
Милинка, така е - статутът помага. Но да не бързам със заключенията - нека всичко приключи благополучно и тогава пак ще коментирам.
Джинджър, не се тревожи. Бебето вече е напълно развито и АБ не може да му навреди. Лекувай се, както са ти казали, и всичко ще е наред. И аз до вчера бях на АБ по друга причина.

# 656
baseemi Честито:)  bouquet

За домашните любимци четох, че ранния контакт с кучета и котки всъщност може да ограничи риска от алергия към животни в по-късен етап на живота, така че игрите на детето с дом. любимец имат благотворно въздействие. Но животните са напредсказуеми, могат неволно да бутнат, отраскат или ухапят детето. Аз нямам в момента дом.любимец..

Днес бях на преглед бебо е към 3450-3500..не са ми пускали изследвания за гестационен диабет и се чудя ако реша да си пусна в някоя лаборатория, всъщност глюкоза в кръвта, това ли? Направиха ми прегледа за разкритие, ами нямам, иначе ако не беше бръкнал все едно бърка в буркан нямаше да боли изобщо..

Deni Duch я уший един бухал:)

# 657
нашите кучета са три, но двете живеят в апартамента а третото уж пазеше работилницата, но сега живее и пази мазето.  като инфо породите са ротвайлер, догоаржентино и фокстириер.

днес цял ден се чудя за какво да плача. това чакане ме убива. при мен лошото според мен е, че всяка седмица ходя  не при гинеколог а при акушерка и на ултразвук не са ме гледали от осмия месец. акушерката казва, че бебето е ниско и е обърнато от много време, но матката ми е малка и нямало място.  всеки, който ми види корема, много се учудва като разбере, че съм в 9 месец и така постоянно си мисля, че нещо не е наред.  с гинеколожката с която съм се разбрала ме вика на преглед чак във вторник а на мен ми е много притеснено,  че дотогава няма да мога да издържа.

# 658
  • Пловдив

Аз нещо хич не намирам време да се включвам...та основно проверявам за нови бебчета в темата

Беборана, Фортуна, baseemi, честити да са ви бебчетата  bouquet  bouquet  bouquet...да са ви живи и здрави  и много щастливи моменти да ви носят Heart Eyes!

И да ви се похваля...корема ми е паднал с около 3 см. Mr. Green Mr. Green Mr. Green...не знам до каква степен...но знам , че това е индикация за наближаващо раждане Crazy...нямам търпение вече да си видя бебката Heart Eyes

Успех на всички мамчета, на които им предстои секцио  Hug , а на тези, които си чакат момента...търпение и почивчица ...скоро всички ще си гушкаме бебоците Heart Eyes

# 659
ilyana.87, малко късно видях поста ти, но ще ти отговоря и аз, че наскоро имахме същият проблем.
Ходихме на ветеринаря специално, за да го питаме за препарати и ни препоръчаха Фронтлайн Комбо. Има само и Фронтлайн, но Комбо-то действа и на яйцата, и на възрастните и дори да се качи нова бълха (например от домът ви) умирали. Ефективност ни гарантираха 1 месец. И наистина гадинките измряха Simple Smile А вероятността котето да оближе препарата е нулева, тъй като ти го слагаш отзад на врата, а там нямат достъп Wink

Общи условия

Активация на акаунт