Отговори
# 480
Добро утро и от мен, благородно завиждам на всички наспали се. Аз тази нощ почти не можах да спя поради адско главоболие. Но за щастие след късното ставане съм по-добре.

Честито на мамите, които са родили тези дни и имат щастието да държат в прегръдките си своите малки душици. Да са им живи и здрави.

Да ви питам и аз нещо, че вчера вечерта сме хвърлиха пак в размисъл нашите родни лекари. Та ходих аз на очен лекар, т.к. нося очила - късогледа съм, и се оказва, че въпросната лекарка въобще не е написала никакво заключение след прегледа. На документа, който ми да даде пише само Очни дъна: ДЗН - витален, съдове и ретина без патология. И снощи доки, при който ще раждам, ме помоли пак да се връщам и да си коригирам въпросния документ, трябвало да има заключение за родоразрешението.  Тези от вас, които са минали такъв преглед, бихте ли казали какво точно ви пише на този документ. А така се надявах, че поне от страна на документите съм готова...

# 481
Благодаря за отговорите момичета
Честито бебче на мама Мая, да ти е живо и здраво и много радост да ти носи! Бързо прибиране в къщи ти желая!
Радичка, това твоето направо ме уплаши, как от август ще чакаш до сега?
На мен ми казаха, че ако се занесе навреме болничния (в края на месеца) и е наред, т.е. внесени са осигуровките, паричките се получават до 2 седмици, та много се надявам около 15.10 да имам превод  newsm78, ама то знае ли човек..........

# 482
Poli BK..... разказа за потенето все едно аз съм го писала. Ужасно е и не мога да спя дори и гола.  И аз съм с хавлии на възглавницата, но става само малко по-търпимо.  Страх ме е да пусна климатика да охлажда , защото сутринта ще съм болна след толкова потене.
     За сега това е най-неприятното в цялата ми бременност, измества дори и киселините. newsm47

# 483
Здравейте бременелки, майчета и новоизлюпени рожбички  Hug
Не мога да сваря да ви изчета, а не съм влизала от вчера сутринта  #Crazy

Честито на всички майчета, които вече гушкат своите бебоци- да са им здрави и да растат много щастливи и безгрижни.

Аз вчера бях цял ден по лекари, та затова не съм се включила. И днес се отчитам чинно:
планирахме секцио за 10.10, защото бебчо не иска да се обърне и това си е  Peace Датата е мн хубава и важна за нас с таткото, защото се навършват 5 години, откакто сме заедно! Това би бил най-хубавият подарък на света- даж Боже всичко да е наред, няма да има по-
щастливи от нас на света   Heart Eyes Blush Heart Eyes

Говорих с кардиолог, анестезиолог, подготвих всички изследвания- бебчо го дават към 3400 +- 200гр, така че до тогава мисля, че ще е към 3500 и би трябвало да е готов за новия си начин на живот  Wink Все пак секциото е планирано за 39 седмица.

От мен толкова за сега- отивам да си легна, че ми казаха много да се пазя, да не пукна мехура по-рано, и да "провалиме" плана  Peace

Хубав ден на всички, на родилите- бързо възстановяване, а на очакващите- лека оставаща бременност и безпроблемно раждане!!!  Praynig Peace Praynig

# 484
Zlat0lina, на моят пише: След оглед с триогледално стъкло на Goldman на периферна ретина - няма противопоказания за нормално родоразрешение.

За болничните - моят 45 дневен го няма още, но аз по принцип не мога да се оплача от НОИ. Само първият болничен ми дойде маалко по-бавно, а след това всички идваха месец за месец. Дали ще дойде на части, не знам. Моите болнични винаги са 10 дни от един месец и 20 от друг и досега идват наведнъж. Просто тъй като вчера не ми преведоха пари, подозирам, че този може и да не го видя преди другия месец, защото обикновено ми ги прекарват първия вторник или четвъртък от месеца.

Мен ми е все така лошо - не помагат никакви таблетки срещу киселини. Сега пратих майка ми да ми купи маслини и сурови ядки и обикновени бисквити и дано стане по-търпимо. Лигавицата в носа ми е яко набъбнала, едвам дишам. И така...Поне не се оплюнчих тази нощ Sunglasses Laughing Laughing Laughing

Да не забравя: честита ви рожбичка, maya !!!!!!!!

# 485
оф  и аз да ви се оплача, вече цяла седмица ме боли главата постоянно, през деня гледам да спя, за да не я усещам толкова, ама събудя ли се се почва.Изобщо не ми се разхожда и гледам само да лежа, краката ви са ужасно надути.А бебка не ме рита така както преди, дано да е защото няма място.

# 486
  • София
Пробвала ли си поне с панадол (от синята кутийка) да подтиснеш поне главобола? И мериш ли кръвно?

# 487
Благодаря за отговора blasphemy , явно ще се наложи да отида още веднъж, но какво да се прави.
А за главоболието от снощи аз не посмях да пия никакви хапчета, дано да не се повтори, че и аз днес се чувствам много отпаднала като anjelkavg.

# 488
ами мерих кръвното, нормално е, да се надявам че ще мине.Утре съм на консултация ше вида кво ше каже доки.

# 489
На очния ми преглед преди първото раждане в България освен разните замервания, пишеше: Обсервацио глаукома - с препоръка за секцио цезарес.
На настоящия ми от тук в Босна пише само: Обсервацио глаукома.

Милинка, каква ти Икея, мила. Тук сме малко като на село - градът е сравнително малък , а това е държава, която се води рискова, има военно присъствие. Кой е луд да дойде да инвестира? Преди година са открили първият и единствен МакДоналдс и това се счита за голям пробив, защото е добре известно, че марката не открива заведения в рискови страни. Та се надяват след Макдоналдс и други големи инвеститори да се появят, но е трудно - хората са бедни, стагнацията е голяма. Засега само Оби и Баухаус са се престрашили. Иначе има няколко сръбски и хърватски вериги магазини, Юск също са тук и ДМ (салава Богу).

Оптимистичното обаче при мен е, че изненадващо един наш приятел се обади, че иска да дойде за уикенда. Сега уреждам документите на нашата кола (че неговата нещо не е съвсем наред) и живот и здраве в събота ще си имам основните бебешки неща. Ще имам няколко дни да ги сортирам, изпера, стерилизирам и т.н. Дори и някои мои дрехи ще пристигнат, че сега като завали дъжд и аз не мога да изляза.   Майка и татко ще докарат само количката, някои завивчици, новият комплект за изписване и кошарата. Но ако все пак бебка се появи преди тяхното идване, няма да е гола и боса.  Laughing

Мая, Честит ви Даниел - жив и здрав, щастлив, кротък и спокоен да бъде (поне първите няколко месеца)!

# 490
Здравейте мами, пожелавам на всички родили до сега здраве и само щасливи моменти от тук насетне   bouquet А за предстоящите бързо и безболезнено раждане (дано и мен сполети такова) Peace

Искам да ви попитам в стаята къдете ще е бебето, имате ли компютър и по специално става дума за РУТЕР ? newsm78

# 491
честита радост на новите мами и татковци

при мене никаква промяна младежа не дава признаци да тръгва макар че до термина ми има 7-8 дена. Аз съм спокойна ама роднини и познати почват да ме изнервят като ме видят и почват ама ти не родили ли
ама кога ще раждаш. В понеделник съм на консултация да видим доктора какво ще каже.

Поздрави от мене и леко бременеене на всички (малко ни остана Grinning)

# 492
За главоболие миналата седмица като стана нетърпимо пих половин аналгин и ми мина. Иначе, оказа се, че качвам кръвното, доки предполага заради бъбречното ми заболяване. Ако го поддържам 90/130 другата седмица сигурно ще ми предизвикват раждане  Sad
А за майчинските бях приятно изненадана вчера - бяха ми ги превели. И аз си мислех че към 15 число, ама явно в началото на месеца ги превеждат заедно с детските. Нещо ме домързя да си извадя ПИК от НОИ, че си помислих, всеки миг ще раждам, пък да се мъкна по институции. Ама ще го направя в някой момент. Имам и шофьорска книжка да сменям, ама вече няма за кога.
Вчера на тоновете за първи път ми засякоха и контракции, пък аз нищо не усетих newsm78, явно от тези безболезнените. Но нощеска няколко пъти се будих де - от болезнени контракции, после пак си заспивах. Сега от сутринта една тъпа мунструална болка ме мъчи. Само като седна спира, ама пък тогава започва да ме боли кръста Mr. Green - няма оправия.

# 493
Здравейте мами, пожелавам на всички родили до сега здраве и само щасливи моменти от тук насетне   bouquet А за предстоящите бързо и безболезнено раждане (дано и мен сполети такова) Peace

Искам да ви попитам в стаята къдете ще е бебето, имате ли компютър и по специално става дума за РУТЕР ? newsm78
[/quote
Нашият рутер беше в стаята на бебка и предпочетох да го преместим

# 494
Късметче, ще изчакам до 10-ти октомври, нещата са с 1 месец закъснение, след месец - чакаш 1-2 седмици, а не веднага на следващия .... така ми ги преведоха и миналата година. Балничния от Октомври, ми го платиха на 4-ти Декември... така че....  Hug ще ги пуснат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт