Къде да даря, моля пропоръчайте?

• 5 867
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,
Първо да кажа, че се регистрирах тук, въпреки, че не съм от женски пол, само защото знам, че ще получа качествен отговор и съвет на един въпрос, който сериозно ме мъчи. Бях си обещал, че ако направя хубави пари  Money от това, с което съм се захванал, че ще давам част от тях за дарения.  Hug Желанието ми се сбъдна и за БГ стандарта взимам доста добри пари, затова бих искал да дам част от тях на хора, които се нуждаят. Проблема е, че нямам много време и не ми се ходи да се разправям наляво-надясно и да попълвам идиотски формуляри или да чакам за среща с някой си и т.н. Искам директно един банков превод, някой да ми се обади и да каже "Благодаря" и това да е. Не желая да давам на БЧК или други подобни организации и големи фондации, които доказано отклоняват средства. Именно това ме притеснява. Не желая да давам и пари на фондации със съмнителни цели. Моля, препоръчайте ми място, на което наистина си заслужава да се дадат пари и на което ще се използват по предназначение!

Благодаря Ви!

# 1
  • sofia
Здравейте,
Първо да кажа, че се регистрирах тук, въпреки, че не съм от женски пол, само защото знам, че ще получа качествен отговор и съвет на един въпрос, който сериозно ме мъчи. Бях си обещал, че ако направя хубави пари  Money от това, с което съм се захванал, че ще давам част от тях за дарения.  Hug Желанието ми се сбъдна и за БГ стандарта взимам доста добри пари, затова бих искал да дам част от тях на хора, които се нуждаят. Проблема е, че нямам много време и не ми се ходи да се разправям наляво-надясно и да попълвам идиотски формуляри или да чакам за среща с някой си и т.н. Искам директно един банков превод, някой да ми се обади и да каже "Благодаря" и това да е. Не желая да давам на БЧК или други подобни организации и големи фондации, които доказано отклоняват средства. Именно това ме притеснява. Не желая да давам и пари на фондации със съмнителни цели. Моля, препоръчайте ми място, на което наистина си заслужава да се дадат пари и на което ще се използват по предназначение!

Благодаря Ви!

Здравейте Hug
Изберете си кауза Peace
Не е като да няма.
http://www.fdbm.org/bg/projects.html

# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=627422.0  Ние се насочихме към каузата на Отец Иван , поне сме сигурни че помощта ни отива по предназначение !

# 3
note77 Радвам се чи си насмогнал на масрафа и искаш да дариш и малко на нямащите. Ако всеки от нас дарява по 10 лв месечно, нещата можеше и по розови да бъдат  Confused
 lavender те е насочила  Hug

# 4
Аз съм авторът на темата, нещо стана с предния ми акаунт.

За съжаление от това, което сте ми пуснали не бих дарил нищо. Не желая да давам парите на фондации, съюзи или църкви. Мислех, си за старчески дом, дом за слепи/глухи и някакви подобни неща. Моля пратете някакво място, за което се изисква да пусна парите по банкова сметка и няма да се налага да ходя на място.

# 5
  • sofia

За съжаление от това, което сте ми пуснали не бих дарил нищо. Не желая да давам парите на фондации, съюзи или църкви. Мислех, си за старчески дом, дом за слепи/глухи и някакви подобни неща. Моля пратете някакво място, за което се изисква да пусна парите по банкова сметка и няма да се налага да ходя на място.

Ами тогава си го намерете сам мястото  bouquet
Тези от фондацииките нямат време от такива  като Вас, за да ви вършат работата и после да са забравени.
А това   "  Моля пратете някакво място, за което се изисква да пусна парите по банкова сметка и няма да се налага да ходя на място."  просто за пореден път доказва, че не е важно на кого даряваш , а че просто искаш да облекчиш съвестта си. Какво значение име на кого ще дарите, щом няма да ходите на място? И кой ще ви гарантира, че паричките Ви няма да потънат?

Дано се почуствате доволен от себе си,след като дарите каквото и да е, където и да е.
Господ здраве да Ви дава Hug

# 6
  • на правилното място, в точното време
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656176.0
Ако не те затормозява това, прочети го. Не е фондация, църква и т.н. , които отклоняват пари.

# 7
Еха, аз веднага ще ви дам банковата си сметка! Ще ви кажа и за какво ще идат парите които ще дарите!
1: таксата за детската градина на дъщеря ми -320лв. (Понеже съм омъжена, не работя, имам работещи свекърва и майка и нямам село с баби и дядовци)
2: сметката за тока
3: 1 кило риба за детето че ако не е лятото да ловя в река Стриума едва ли ще и дам полезна храна!

Дано да се съгласите и да ми пратите малко помощи!

# 8
  • Sofia - TelAviv

Понеже от опит знам, че едва ли ще схванете правилно, това което са ви написали всички до момента,а пък аз обичам да се обяснявам, ще добавя.....

Ако правилно съм разбрала, имате желание да подарите парите си на НЕЩО или НЯКОГО, с когото да не се занимавате, НО ПЪК и да сте сигурен че ще се използват по предназначение  Mr. Green
Такова животно НЯМА! Или дарявате парите без да Ви интересува какво се случва с тях или след това се ангажирате да проверите дали наистина са използвани по предназначение. Първото не представлява трудност, просто си изберете кауза или човвек и ги дарете. Второто е по-трудно.

Тъй като сте поискал, помощ във форум, в който пишат И фондации, приемете отговора им, БЕЗ да квалифицирате ЧЕ КРАДАТ, моля!
Не очаквайте, някой ВИРТУАЛНО да ви даде гаранции, че парите ви ще отидат на правилното място, където няам да се краде, няма да Ви излъжат. ТУК ние можем да гарантираме за парите Ви, само ако ги преведете на НАС ( имам предвид няколкото каузи и фондации, които пишат тук) и да Ви дадем отчет след това какво се е случило с парите Ви и да ви поканим да видите.

Така, че ако искате съвет от някого или го следвайте или ще трябва да се потрудите за да намерите нещо подходящо за Вас САМ .

И тук ще ви препоръчам, на когото и да дадете парите си, поискайте документ за това, този документ може да Ви послужи след това за данъчни облекчения, колкото и да са малки в БГ. След това, ако искате да сте сигурен, че са използвани по предназначение, ПОНЕ веднъж отидете на място или се срещнете с човека или организацията използвали дарението.

ПРИЯТЕН ДЕН! Продължавайте да изкарвате добри доходи и да дарявате!   bouquet

# 9
Дани е на 7 г. и е с рядко заболяване - Синдром на Прадер Вили. За да замине за операция в Турция са необходми още 22 000 лева. Повече информация може да намерите тук:

http://www.save-darina.org/content/view/766/243/

# 10
http://www.save-darina.org/

Това е мястото, което отговаря на вашите изисквания.

Ние не сме фондация, сдружение или каквато и да е официална организация. (Може би и затова толкова много хора ни повярваха и продължават да помагат и до днес). Всеки от нас участва в това благородно начинание абсолютно доброволно и безвъзмездно. Сумите от даренията отиват директно в дарителската сметка на съответното дете, по никакъв начин и под какъвто и да е предлог не "усвояваме" и стотинка от паричните средства, а поддръжката на сайта и всички административни разходи са само и единствено за наша сметка.

При толкова много нуждаещи се и все по-малко даващи, не е нужно да го хапете човека.  Peace

meyz, хумор и арогантност рядко са добра комбинация още повече когато иронизират темата и автора.

# 11
  • на правилното място, в точното време
Октоподче, а комбинацията надменност и недоверие каква комбинация са?

# 12

Ами тази тема е логичната последователност от лошият имидж на благотворителността в България. 5 каузи може да има измамни, но толкова ги разнасят медиите, че е нормално да има горчилка у хората. Но това са си някакви наши вътршно-ресорни драми. Повечето хора извън НПО разсъждават точно като автора.

# 13
Потресен съм от агресията, с която ме нападате и злобата, с която пишете. Честно да ви кажа, направо съм ИЗУМЕН! Години наред съм събирал пари и съм пращал на всевъзможни места. Мога да ви кажа, че именно от фондации и организации съм се опарил, особено след като едната се оказа, че загубила парите, които й събирахме, а другата беше осъдена от майка от Плевен, която видя, че използват снимката на детето й, което въобще не беше болно. Затова питах в този форум, ако някой беше казал - дарих там и изглеждат легитимни - ОК, това ми трябваше /случаят обаче е даден пример с църква/.

Не знам дали даването на четирицифрена сума е въпрос на чистене на съвест или не, но определено някои от вас имат нужда от такова чистене, защото има доста злоба у вас хора. И - да, ще повторя, че не искам да дарявам такива суми на БЧК, фондации или църкви. По отношение на разкарването - ДА, не мога да си го позволя, НЯМАМ ТАКОВА ВРЕМЕ.

Ако някой не разбира, ИСКАМ ДА ПОМОГНА С ПОВЕЧЕ, отколкото съм го правил и ПРЕДИ!

Айде напишете си още 30 мнения отдолу със злоба и ми кажете, че съм арогантен и ме иронизирайте, аз ще намеря къде да си ги даря. Надявам се в реалния си живот да не се отнасяте така към мъжете си, защото няма да им е много приятно.

# 14

Кобиманция от човек, който години наред е давал на всевъзможни каузи, понякога и значителен % от парите си, без да го споделя с никой и без да чака "мерси" от никого! И когато на два от тези случая се оказа, че тези пари НЕ ОТИДОХА по предназначение. Давам ви елементарен пример - ако си спомняте, дори на "Българската Коледа" изгубиха парите, а тия за Хаити въобще не отидоха при хората там! Не ме винете за това как разсъждавам, защото доста пари заминаха на вятъра и не отидоха по предназначение и второ - аз все пак искам да даря ЗНАЧИТЕЛНА сума за някаква справедлива кауза. Не са 20 лв и затова ми пука, повтарям - пука ми, къде ги давам!

Нямам намерение да следя повече тази тема и форум, явно има доста асоциални елементи, жени тип "скандалджийки", заядливи и 100% съм сигурен, че голяма част от злобните коментари са написани от комплексирани такива с лош външен вид и наднормено тегло, на които им липсва внимание.

Едната искала да й плащам градина, ало, ти си за подигравка, не аз. Що не я нападате нея бе, като сте толкова граждански отговорни. Бива ли такова нещо? Пускам тема, в която искам съвет за дарения, тя ми вика да съм й ги пращал на нея? Ехо, що не я нападате нея бе? Ох...забравих това е женски форум, тук има женска еманципация и доста асоциални жени без реални контакти и с много виртуални дружки.

СУПЕР МНОГО СЪМ ОТВАРАТЕН ОТ ОТГОВОРИТЕ ВИ !!!

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 11:33 от note77_

Общи условия

Активация на акаунт