АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Галка педиатъра ми е казал да я пробвам да си яде нормалната храна.Явно има нещо в предвид...Каза,че щом спира да повръща да минавам на нормалната манджа.Преди ядене се чух с него и смесих нормална с АР 2:2 и не повърна.Каза днес така,пък утре да направя 3:1 и така а не изведнъж.

# 331
Еее така плавно добре, но рязко. Добре, че си се чула с него, дано вече да нямате проблеми. А всъщност разбра ли се как ви се появи това - то започна с повръщане, а после разстройство или обратно беше?

# 332
Здравей,да те питам foriy13 колко пъти яде твоето дете и по колко грама.

Яде 8-9 пъти на ден обикновенно през 3 часа и се движим една стъпка по назад от предписанието на кутията. В момента е точно в средата на втория месец и вместо 150 мг яде по 120. От няколко дни явно не му достига, защото огладнява на 2 часа и половина, така че и броя храненета е повече. Но пък все още се уморява и не може да се справи наведнъж с 150 мг. Като цяло го оставям той да води парада, но при него е лесно, защото си кротува и само като огладнее наддава кански рев. Аз съм си доволна- роди се 2 900, сега е 5 кг и с 10 см пораснал. Тези дни ще пробвам да увелича дупката на биберона и да му давам по 150, за да се върнеме в 3 часовия режим. Дано съм ти била полезна  Simple Smile

# 333
  • Бургас
Софи,честито ти първа корица. Не разбирам много от твоята професия, но си мисля, че това си е голямо постижение.
Само Виктор ли яде на 2 часа(че понякога и по-малко)?
И залъгалките много му опротивяха, но пък ръцетееее baby_neutral

# 334
  • София
Момичета, мерси за комплиментите  Heart Eyes
Ивка777, дано минава оченцето на Вили по-бързо и да не е нищо сериозно  Hug
Софи, браво за корицата Hug Пожелавам ти още много хубави корици на все по-големи списания  Flutter
Калка, спокойно не е само твоят, ние през деня, когато не спим също се храним през 2ч Confused
neli_o , честита ви втора месечинка Hug
Тайра, хайде дано това да са ви били проблемите и вече всичко да е наред с малката  Hug
Margi_K, дано и на теб да започват да ти действат тези чайове  Hug
Бюти, честита съдомиялна, със здраве да си я ползвате Hug А какво става с твоите одисеи, прочетох, но вчера забравих да ти пиша, според мен това мъртво месо е извън матката, някъде по влагалището или около шийката Rolling Eyes Сега лекарства ли пиеш? Пожелавам ти да се оправяш и да не ти се налагат интервенции Hug
Блонди, ти кога си на лекар?
Аз днес ходих да си взема от педиатърката болничния и направление за ортопед, та си записах и следващата ваксина, която се прави през 2-я месец, по принцип знам, че по програма са 2 - за полиомелит, дифтерия, тетанус, коклюш и другата против пневмококови заболявания, но ние ще слагаме само едната сега - така ни каза (нямам идея коя от двете:roll:) и ми записаха час чак за 6.11., трябвало да е 30 дни след предната поставена, т.е. реваксинацията за хепатит В, която на нас ни я сложиха на 22.09., та при нас периода не е 30 дни, а 45  Rolling Eyes и това в къщи чак си го сметнах. Та въросът ми е: на вас през какъв период ви ги бият, мамите с дечица на 2 мес. ще се радвам да ми кажат  Blush

# 335
http://www.youtube.com/watch?v=ngVHtE-iZSQ

Поздрав за всички майчета,с които "вървяхме" заедно и които завинаги, ще зпечатат юли и aвгуст 2012 в сърцата си

# 336
Здравейте,

Чета ви постоянно, но не ми се пише особено. Месечинка, не му се връзвай на твоя мъж. Hug Всичко ще мине, нуждаете се от време за адаптация и разговор.

Бюти, големи проблеми с твоята минка, дано скоро всичко бъде ок.

Софи, браво за успеха. Пожелавам ти още много такива!

perkoto, поревах си:)

За диета и аз искам много, но все още не съм готова.

Белверде, много хубави покани, много хубав Валери  Hug. За ваксините, това, което ми каза моята педиатърка е, че след реваксинация с противохепатитната,  не е необходимо да има 30 дни период за следваща ваксинация.  Вече след ваксинацията с пентаксим и синфлорикс (тази пет валентната за полиомиелит, дтк и хем.фил.инфл. тип б и другата за пневмококи) е нужно най-малко 30 дни период за следваща реваксинация.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 13:37 от tiina

# 337
  • София
Ивка, забравих да ти кажа, че има едни много хубави капчици за очи на билкова основа - Ocuflash, които са за новородени, нашата педиатърка ни ги препоръча, ако ни се наложи нещо. Давали се при зачервени и уморени очи и при дразнене или дискомфорт. Били напълно безвредни и нямали никакви странични ефекти.  Hug
Тиина, мерси много,мила Hug Вие как сте?

# 338
Белведере, аз смятам, че колкото по- дълго е времето между ваксините, толкова по -добре, а не да ги блъскаме с по няколко ваксини наведнъж. На Марто още не съм му била нито една /освен тези в болницата, които нямаше как да не му ги бият/, изчаквам малко да порасне дребосъка и тогава ще слагам ,но много ме е страх с тези странични реакции.

# 339
Белверде,мерси,мила Hug,ще потърся тия капки,няма да е лошо да си ги имам,макар,че днес нищо й няма на оченцето,явно нещо се е ударила вчера.Иначе и на нас ни сложиха само една ваксина втория месец,не знам защо,и аз знам,че трябва да са две.
Ние след малко отиваме на първата ни фотосесия Laughing,много се вълнувам,после ще показвам снимки.

# 340
Привет и от мен  Hug Тази сутрин бях малко сърдита на ММ, защото снощи ни помъкна вечерта на рожден ден на свекъра и ни се обърка режима. Днес е в съвсем различни часове и много се дразня.
И само да вметна - нищо и няма на размразената кърма. Наистина така си миришела - на слоено, на сапун. Снощи си изяде две порции с наслада. Ама как го ядат това -не знам, наистина мирише зле и няма нищо общо с прясно изцедената.
Белверде, ние скоро навършваме 2 месеца. След първата ваксина педито ни каза, че трябва да минат минимум 30 дни, а не точно 30  Hug Малко се притеснявам за тези ваксини, дано не е алергичен като баща ми и сестра ми  Praynig
Ивка, дано се оправи Велизара бързо.
Софи, честита корица   bouquet Можеш да посветиш успеха си на малката.

# 341
Мъжът ми пък ме гони като палестински партизанин

Joy Joy Joy Страшни лафчета намирам тук  Joy

Ние бяхме на ваксина, моето момиче ги понесе мъжко, само с пъшкане и мръщене, изобщо не плака, милата писанка. Аз малко и заради нея  Blush Цели три - една през устата и по една в крачетата  Crazy
Иначе е 4900 и 57см.  Simple Smile

Софи, честита ти корица, браво  Hug Много хубава си я изкарала таз гнус Елен Колева  hahaha много ми е антипатична, има нещо неприятно в излъчването й Tired

Галка, това значи и моята търси по цели нощи - връзка с Космоса Joy

Белверде, не знам кога съм на лекар, док каза до месец да изчакам и ако не спре да му се обаждам за кюретаж. Уж няма, няма, одеве пак потече, май няма да ми се размине  Cry

Ще сложа на писанката две марлички с риванол от Лоа  Heart Eyes

# 342
  • София
Ами Блонди, пожелавам ти тогава изобщо да не ти се налага да се виждаш с доктора си  Hug Абе то и при мен си продлжава да ти кажа, уж бях на контролен преглед - гледа ме на 16-ти, всичко беше о.к., тъкмо ми беше вече спряло и след това пак се почна по-обилно ярка кръв по малко (една превръзка на ден, но не много изцапана), а преди това като ми намаляше беше вече жълтеникаво зацапване. Сега още има по някоя друга капка, е днес нямам нищо де, а вече 40 дни минаха, нямам идея нормално ли е, като се има предвид че съм секцио и се чудя дали пък това не ми е било цикъла, защото ако имаше нещо останало - щеше да го види на видеозона  Confused
А на твоята писанка браво за ваксините, наистина е мъжко момиче, цели две мускулни без рев  Flutter
Тефитка, и моя снощи малко си промени режима, без причина Rolling Eyes Вместо в 22.30-23.00 заспа към 21 и после промени и нощните хранения Confused
Миши17, мерси Hug Значи да не се притеснявам, че ще е след 45 дни  Twisted Evil

# 343
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте. От няколко дни кърмата ми намаля и не мога да осигурявам необходимите количества на ден на бебо. Това не ме притесни, тъй като имам доста замразена кърма във фризера на около месец. Реших, че точно е време да подновявам запасите си. При размразяването и обаче освен вид на пресечено, размразената кърма има и отвратителен вкус и мирис на повърната кърма. Мислих си, че може да е от определена партида, но уви - размразих и от друг ден и вкусът и е същия. Иначе размразих кърма от чашка на Авент - на стайна температура и от пликче в хладилника. И при двете вкусът и е един. Пресечена ли е кърмата ми или такъв е вкусът на размразената? И как най-правилно да размразявам? Благодаря предварително!
Teffita,

Понякога при размразяване кърмата има миризма, която майките оприличават като на сапун. В този случай кърмата е напълно годна за употреба и няма проблем да се приема от бебетата.

Кърмата може да изглежда като пресечена след размразяване. В такива случаи с плавни въртеливи джижения може да стане хомогенна и да се предложи на бебебто ( ако е с приятен мирис и вкус).
Може да пробваш да размразяваш на стайна температура, като оставяш няколко часа по-рано или в хладилник (24 часа по-рано), а след това да затоплиш на водна баня.
Ако след затоплянето и разклащането на млякото парцалчетата не изчезват, подходящо е да я опиташ на вкус дали не е започнала да накиселява. Тогава би могла, за да не изхвърляш ценната течност, да я ползваш за ваната на бебето, тип Клеопатра  Flutter

Ще си позволя да цитирам от статия:

Цитат
А ВКИСНАЛОТО ИЛИ „ЛОШО” МЛЯКО?

Млякото не е развалено, освен ако няма кисел мирис или лош вкус. Някои майки откриват, че кърмата им изглежда се разваля по- бързо въпреки внимателното спазване на указанията за правилно съхранение и третиране. Това е резултат от това, че млякото им има свръх количество липаза- ензимът, който подпомага разтварянето на мазнините в кърмата. Един от начините да се предпази млякото от толкова бързо разваляне е да се спре разграждането на мазнините чрез варенето му точно преди да бъде съхранено. Това се прави колкото се може по- скоро след изцеждането му и като се наблюдава котлона. При варенето на млякото е позволено да се появят малки балончета на повърхността, но трябва да се махне от огъня преди да заври. След това млякото трябва веднага да се остави или в хладилник или във фризер.

Поздрави   bouquet

Atrakcia,
много благодаря, ох, определено ми се иска да дойда, стига дребният да ми позволи съм там Hug

Ако нямаш възможност, може да се свържеш с Лидер или консултант от Варна - да видите как засуква бебето и ако има нужда от корекция  Hug

# 344
Здравейте момичета, чета ви относно цеденето и мога да кажа че не е чак толкова трудно. Аз също се цедя /през деня по-рядко тъй като съм на работа/ но не е толкова важно че има някакъв труд в това да изцедиш, а по-важното е  че детето ми яде най-подходящата за него храна/. Бюти още л продължава одисеята с твоята минка..... стискам ти палци да се оправиш по-бързо, и на Блонди много палчета от мен да се размине с кюртажа че е неприятно преживяване. Аз довечера ще водя дребната на очен лекар че едното ни оченце не спира да тече, педиатърката ни изписа мехлем, но вече цял месец мажем а не минава та ще отидем де видим какво ще каже очния.

Общи условия

Активация на акаунт