АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 786
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, хич не се заричайте, че няма да имате още деца. И аз се бях зарекла повече да не се обвързвам сериозно, за дете пък абсурд.Ей ме сега с нов мъж и с бебче.Така че акъл се мени Heart Eyes

# 571
А по темата с децата - след първото твърдях, че не искам второ, а сега съм и с трето  Laughing

Месечинке, благодаря  Hug
Бореборе, така е свикнал от както се гледаха сами с таткото, докато бях в болницата, преди това много рядко се е случвало и то върху мен или в количката. Претенция си е от малък  Crazy

# 572
Значи отговорът ще е полезен и ня двете ни Wink
И за трите ни Simple Smile веднъж вечер дохранвам.... Няма как

# 573
  • Добрич
И при мен е така - вечер никаква я няма кърмата, ама то е защото от 6-7 ми висва по гърдите и суче нон стоп. То просто няма кога да се възобнови млякото. В такива случаи казвам, че си давам половин час почивка. Оставям го в шезлонга, ако мрънка му говоря, разнасям го или директно го връчвам на баща му. Като мине половин час го къпя и за него време съм имала време да хапна, да се разсея и горе долу да се посъбере млекце. След банята го приспивам като се кърмим легнали на леглото и въпреки малкото мляко, което имам, той си заспива поне за 2 часа. Никога не съм го дохранвала. Както казва доктора "той си има запаси, няма да заслабне"  Laughing пък и очевАдно растем и дебелеем доволно, та не е недохранено дятито.  Mr. Green

# 574
Хилоууууууу Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Как сте,мами-дами?
Първо да започна с една констатирана липса- Блонди,вчера не се  е разписала?Блонди,всичко ок ли  е при теб?
Ние вчера взехме активна гимнастика и прахосмукачка.Не успяхме да изберем шезлонг.В тази връзка много моля мамите,които вече са направили тази покупка,да ми споделят следното-какъв точно модел си взехте и доволни ли сте?Имат ли вашите модели вибрация и това препоръчително ли е?
Имам и конкретен въпрос към Ивка- доволна ли си от кенгуруто?Една приятелка ми даде едно на Чиполино да пробвам дали малкият ще седи в него.И съм решила,че ако стои,ще си купя май като твоето Grinning
Вчера не е бил много активен ден във форума Mr. Green
Надявам се това да се дължи на хубавото време и на спокойни дечица Hug
Аз пак с кафенцето и водичката във вашата компания.Малкият спи в кошарата,таткото в хола,а мен ме сърбят ръчичките да си пробвам прахосмукачката Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Но ще го оставя за после,сега май ще отида в кухнята,че там поне няма да им преча на мъжете докато спя Crazy
П.П.Да ви питам как се справяте с баби,дядовци,изобщо родата,която иска да ви мачка детото постоянно?Защо възрастни хора приемат бебетата за играчки?Аз скоро ще скърцам със зъби,че леко ме дразнят #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 575
Добро утро Hug
Margi_K ,много съм доволна от кенгуруто,определено си заслужава парите,това е най-полезната ми покупка за бебето.Удобно е,е най ми харесва,че има легнало положение,като сложа Велизара в него,веднага заспива.И най-важното е,че ръцете ми са свободни.Добре си решила да си вземеш,определено няма да съжаляваш Hug
Ние имахме относително спокойна нощ,ама то няма как иначе при вчерашния едночасов сън за целия ден,яде в 10,заспа и се събуди чак в 4,голям кеф.Сега пак спи,аз също смятам да си доспя.
Хубав и спокоен ден Hug

# 576
  • София - град
 Ивка явно и ние сме взели като вашето кенгуру,ама май аз не го слагам като хората. Малката е доста притисната в мен в гърдите ми, а легналото положение нещо.... не ми е удобно,но и тя не търпи това дето се слага за главата. Малката си държи главата изправена вече доста стабилно и един -два пъти излизах без приставката,като придържах главичката от време на време... Но нещо с изправената позиция не мога да се разбера,най-вероятно не го слагам като хората...

# 577
  • Обетованата земя
Добро неделно утро! Simple Smile
Ние бяхме седмица на гости при баба и дядо. От разходки и срещи с роднини и приятели не ми оставаше никакво време. Предната седмица пък ми беше ужасно лошо, всеки следобед ме заболяваше корема и ми се гадеше. Докато се наканя да ида на лекар и ми мина, незнам какво беше това чудо, мислех, че ми идва, после че е вирус, гастрит и така и не разбрах какво е.
Vg1, трогната съм че си констатирала липсата ми тук.  Hug
Децата са добре, Матеа също е спокойно дете, спи много и плаче единствено, когато много й се спи. През другото време будува, вече се смее повече, много се заглежда по играчките, даже ги бута с ръчичка, но все още не много целенасочено. Може половин час да зяпа кравичката на количката си с огромен интерес, при положение че много добре я е огледала вече  Laughing. Гука много и издава много сладки звуци, все едно иска да каже нещо.  Heart Eyes Биберон категорично отказва! Иска го много, но не умее да го задържи в устата си и се изнервя повече като й го давам. Имаме над  10 вида, но най-много й пасва един на Нук 0-2 м, каучуков. Храним се на поискване, но обикновено през 2,5-3 часа огладнява. Вечер си прави големи паузи, понякога и по 8 часа не яде, защото спи. На 2 месеца бяхме с мерки 5 кг, 55 см, качила 2 кг от раждането и 5 см. Увеличиха ни вит. Д на 2 по 2 капки за месец, защото главичката отзад била по-мека, но аз съм си виновна, защото все го забравях тоя Вигантол.
Марги, нашия шезлонг е на ФП, но вибрацията не я харесва малката. Иначе обожава да спи в него, много й е удобен.
Биби, много интересна идея с тези годишни писма, аз им водя дневници, записвам в едни тефтери каквото преценя, на Матеа до скоро описвах всеки ден  Laughing  Но все по-малко време ми остава за това.
Аз имах мерак преди и за три деца, но засега съм на мнение че две са ми напълно достатъчни!   Mr. Green Laughing

# 578
Привет, момичета Simple Smile Надявам се липсата на активност във форума да е заради последните хубави и слънчеви часове, които са приятни за разходка с нашите съкровища. От утре го дават да захладнее и ми става някак криво.
При нас нещата са нормални - имам си едно бузесто и бодро бебе, което се усмихва на играчките си и се занимава само. Вчера повече от час си е риткал с крачета и мятал с ръчички взирайки се в музикалната въртележка и то без залъгалка. Малък човек  Heart Eyes
Ивка, ако не се лъжа ти беше доволна от кенгуруто на Чико, нали? На кое се беше спряла - You and me или Soft and Dream? Вчера ги гледах в Хиполенд и много ми харесаха.
За дебата за още деца - израстнала съм в голямо семейство, ние сме три сестри  Heart Eyes. Сега имам и три прекрасни племенника  Heart Eyes и общо взето винаги е имало деца у дома Simple Smile Когато бях по-малка си се представях с 2-3 деца, после с годините редуцирах мечтите си до едно дете, а миналата година пък ми хрумна, че би било прекрасно да имам четири - три момчета и едно момиче Simple Smile Днес, днес обаче е по-различно. Виждам колко ми е трудно сега, аз самата съм още малко или много дете и съвсем скоро защвих на мъжа ми, че едва ли ще се навия на още. Той ме целуна по челото и каза да не се заричам. И е прав. Живи и здрави да сме всички и с препратка към стария дебат да кажа, че никога не се знае кога някъде там някое красиво бебе няма да ни избере за свои родители.
Биби, адмирации към това, което си написала  Hug Напълни гърдите ми с гордост (и с кърма ; ) от това, че съм майка. Твоите момчета са щастливци с такава нежна и лирична мама.

# 579
Минавам само набързо да се разпиша без да съм чела. Simple Smile

Спахме 8 часа. Егати кефа. От 10 и 30 до 6 и 30. Изфуках се, отивам да чистя и готвя, докато Шуши е нахранен и доволен и си се гледа сам с играчката в шезлонга. Пффф, даже се засилва и се люля сам. Пу- пу. Тъпата ми упоритост не спира, Днес пак ще се кърмим, да видим.

# 580
  • До морето
Добро утро и от мене,

Окончателно се предадох- няма да си харесаме биба и това е- какви ли не давах, не ще и не ще  Crossing Arms Установих, че повече се успокоява с някоя дрънкалка и сега като се разплаче и сме навън, вадя дрънкалката и с едната ръка бутам количката, а с другата дрънкам  hahaha
Аз да си кажа, че съм много доволна от моето кенгуру, нищо, че Дребчо вече почва да се кротва и не се разнасяме толкова напред- назад. Другата полезна вещ е шезлонга- нашият е Фишър Прайс и е с вибрация. Много съм доволна, Самито изкарва там по няколко часа на ден!

Белверде, сигурна бях, че си имаш братче или сестриче, защото обикновено хора, които са израснали самички искат повече деца!А тези, които си имат някой и не знаят какво е да си самичък по- лесно решават да останат само с едно дете  Wink Аз допреди да се роди сестра ми (т.е. преди 4 години) бях абсолютно самичка, даже и братовчеди нямам и все страдах, че нямам с кого да си играя  Grinning Затова съм си казала, да сме живи и здрави, задължително ще имам поне още едно детенце  Praynig Каквото и да си говорим, друго си е освен мама и тати да си имаш и още някой, който да те обича безрезервно!!!

# 581
И нашият шезлонг е на Фишър Прайс с вибрация. http://www.novobebe.com/fisher-price-precious-planet-shezlong-2v1-bg-935.html Ето това е нашият. Даже тука е на някаква промоция. Егати.

А за самичките хора, може да звучи лошо за мен, но аз нямам брат или сестра ама и май не искам. Не май, ами не искам. Така всички са обичали само мен.  Mr. Green Много егоистично казано.

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 11:25 от babyAty

# 582
А шезлонзите до каква възраст се ползват? Чудя се дали има смисъл тепърва да купувам  newsm78
Ето и една скорошна снимчица от на

# 583
Ивка, на ортопед и ние не ходим, педиатърката я преглежда и само толкова. И с Криско не съм ходила  Simple Smile

Е, Би би, страхотно си го написала  Heart Eyes

Тайра, много майки раждат доста преди двете години със секцио, та явно може  Simple Smile
Много хубава любимата ми Емма  Heart Eyes

Бореборе, много хубав Ангел  Hug

# 584
Софи,аз още не съм пробвала изправеонто положение на кенгуруто,засега само легнала съм я слагала.В началото  и на мен ми беше трудно да я слагам,ама свикнах,премятам каишите през врата и само през едното рамо,така ми е най-удобно Hug

Тефита,Soft and Dream е моето,само то има легнало положение май.
borebore,чудна снимка!
Ние спахме до преди малко,направо съм нов човек Laughing,сега излизаме на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт