АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 805
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Вал, на мен ми се случва понякога. Само че с тази разлика, че кърмя и процеса с пъшкането, почервеняването и дърпането е съпроводен с разтягане на гурдата ми като локум във всички посоки, в които си върти главата (защото диването не пуска цицата  Mr. Green)

Те май всички така правят. Снежчето пък се дави в началото на кърменето, даже Димето вече ме имитира като и казвам: Дишай де, дишай.... и ми се хили после. А на мен грам не ми е смешно, но свикнах. После идва фазата на опъването и разтягането Simple Smile Имаме режим в ритуала по кърмене Simple Smile

ТринитиLaughing ами малко е да му се невиди, как го дават до 6 месеца незнам. Скоро ще го правя по-дълго, ама поне да минем 2-та месеца.

Честити ви месечинки!

# 616
Привет и от мен  Hug Да се отчета, че днес ходихме на ортопед до Горна Баня. Прегледаха ни и с ехограф по мое желание. И понеже онзи някой ден се притесняваше, че има разминаване в гънките да кажа - док. каза, че имаме малка асиметрия, но ехографа показа, че ставите ни са нормални и всичко е наред. Така, че не се шашкайте, а просто идете да ви прегледат. Странното обаче е, че аз точно снощи сравнявах гънките и за мен си пасваха, ама специалистът най-добре знае. Препоръча при възможност да идем на преглед пак на 6 месеца, превантивно.
Вал, и аз давам с шише храната на моя Шушковец и понякога и той го прави същото - като мине средата почва да се нервира, върти глава, бута шишето. Мислех, че е от това, че не бях сменяла бибите и бяхме с 1-ца, но и с 2-ката е същото. Забелязах, че го прави, когато се е изпотил и му е топло или когато предното му хранене е било на по-малък интервал от 3 часа - т.е топло му е или не е така изгладнял.
И я да ви питам - защо се страхувате така от Бейби вака? На мен ми е много полезен и една от най-добрите ни покупки. Гледам обаче да го ползвам най-много по веднъж на ден за да не предизвикам образуването на секреция. Има ли някакъв лимит в употребата му седмично например? Иначе наистина е много полезна вещ  Peace
Ивка, отдавна се каня да ти кажа, че Велизара ми е един от фаворитите на бебоците от форума. Прекрасна ти е  Heart Eyes И въобще всички имате страхотни бебоци, с така индивидуално оформени черти вече Simple Smile Живи и здрави да са ни дечицата!

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 13:18 от Teffita

# 617
 Hug

Зафира, става, повдигам я малко нагоре и набутвам в устата  hahaha

Мария, от сутринта и Камелия е с хрема, олепи я от брат си, ужас. Аз нищо не правя засега, оставила съм я да си хъхри  Rolling Eyes

# 618
Teffita,много благодаря за милите думи Hug
Наистина нашите бебоци са най-хубавите,всички са прекрасни!
Моята пикличка снощи голяма пауза направи-спа до 1,и после чак в 8 се събуди.Ама сега пак се криви и май ще излезем за малко,дано поспи навън.С тая рязка смяна на времето се чудя как да я облека.
Аз от днес почнах 90 дневната диета и съм страшно гладна Laughing,голям зор ще е два-три дни докато свикна,ама няма да се отказвам.
Блонди,липсваш Hug
Честити месечинки на всички!

# 619
Момичета моето Боби днес имаше много тъмни жълто, до кафяво ако и доста миризливо. Аз вече не давам нищо за коликите и няма промяна в храненето ми. Да се притеснявам ли или е нормално. Някой беше коментирал за миризливите акота, но аз не запомних  ooooh!

Мария Емануилова, нали си спомняш, че и ние бяхме със същия проблем. Започнах да го повивам /първо С/, стягам му здраво ръцете, а краката му оставям свободни да рита, взимам го на ръце лягнал настрани /второ С/ и люлям /трето С/ и шъшкам /или бял шум е четвърто С/, колкото по-силно реве, толкова по-силно клатя и шъшкам и като се поуспокои тикам цицата /кърменето е последното С/ и той се успокоява и заспива. Това е по метода на Карп, за много малки бебета може да се държат и по корем на ръката, а също не е необходимо да се правят и 5 С-та.
Това на Спок го пробвахме една вечер, но е много тъпо и остаряло. В неговата книга има някой полезни съвети, но не всичко е ок.
При Карп съвета е не да оставим детето да реве а да се опитаме да отключим рефлекс за самоуспокояване и да заспи само. Според него дори бебето да заспи на ръцете трябва да се сложи в леглото и леко да се разбуди за да се научи да заспива само. Има една малка подробност, ако бебето не се е нахранило достатъчно, но е заспало на ръце се събужда и реве, за това трябва да се вземе, успокои и нахрани и така си заспива и спи с часове. Моя дребосък обаче 5 часовия сън го прави след баня в 8-9, надявам се да си промени графика скоро.
Карп препоръчва повиването да продължи поне до 4-5 месец.
Ще пиша още, стигнах до главата за 3-6 месеца, до 3 месеца важи правилото за 5 С-та.
п.п. Също според Карп ако бебето яде през 1.5-2 часа през деня, вечер ще е сито и ще спи по-дълго. Ако много плаче като го сложите в кошарата, би било добре когато е будно да се слага в кошарата за да свикне с нея. Обяснението е че като заспи в ръцете на мама или при нея в леглото, а се събуди в кошарата, непознато място започва да плаче изплашено.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 14:45 от Котка и Калинка

# 620
Не мога да ви изчета!
Хвана ме една хрема преди два дни, сега вече мина и добре, че толкова бързо без лекарства. За сметка на това пък таткото я почва, но той има по-малко досег до детето.
Иначе Несинцето е супер, правим си въздушните бани, все още се къпем със слънчева вода, но днес май няма да се получи - тук има страшен вятър. А до вчера на разходките бяхме по боди с къс ръкав и без чорапи. Rolling Eyes Една приятелка щеше да получи удар като ни видя. Стараем се да се каляваме.  Peace
Ние пък не сме ходили на ортопед, но и никой не ни е пратил ...  Thinking
Ох, тези килограми ... Аз сега май ще кача повече, отколкото като бях бременна, че тогава първо повръщах, после киселините, а сега нямам стопери. Дано не, ама ... не се ограничавам много.  Embarassed
Софи, браво за корицата!  Peace
Месечинке, явно трябва да се въоръжиш с желязно търпение и да му ударите един
сериозен разговор с твоя мъж. Въпреки че ако е като моя, сигурно трудно ще се получи. Ние затова като сме сърдити не си говорим, че иначе става страшно.  Hug
Перкото, благодаря за поздрава!
Редактирам се - Диди, какво стана с вашето пъпче (извинявам се ако си писала, пропуснала съм)? Нашето и то е много изпъкнало и като реве се издува направо като балонче. Сега го лепим с лепенки, но му се тормози кожата. Ще видим какъв ще е резултатът... newsm78

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 15:48 от Vaseto29

# 621
Привет, прекрасни, не съм писала от 100 години, дано не сте ме забравили междувременно Mr. Green Използвам промоцията да попиша, малкият най-после заспа и доколкото го познавам, сега ще спи поне 3 часа - моят малък следобеден лукс Simple Smile

И като съм се разписала за съня, да помрънкам, че моят красавец все още си яде стабилно по два пъти нощем - една или две нощи беше пропускал хранене, но пак се върна към старите си навици. Така че аз пак изглеждам като зомби денем с това будене по 100 пъти нощем, но какво да се прави - ще изчакам търпеливо Алексей да "порасне", та да спи като хората през нощта.

За храненето - още е на смесено хранене, не се оплаквам - детето си наддава чудесно и вече е точно 5 кила, явно кърма и хумана са добрата формула за него. Вече е много голям, направо си е истински малък мъж Heart Eyes, расте много и на дължина (все пак татко му е почти 2 м Mr. Green), та дрешките 3-6 месеца почват да му теснеят, не знам какво да му купувам вече Crazy Но съм много доволна, че расте и наддава съвсем нормално - нито много, нито малко Peace

Иначе какво друго ново покрай мен и фъстъчко - ами планираме вече кръщенето му, решихме да го направим сега, докато е мъничък и не се страхува/срамува, така че ще го приобщим към лоното на православната църква на 4.11 в църквата, където се кръсти баща му - "Св. Георги Победоносец" в Дървеница. Имаме малки главоболия обаче с избора на кръстник/ца на малкия - вчера поканих кумата ни, но тя започна нещо да шикалкави и увърта и все още не ми е потвърдила. Странно ми е това отношение Thinking - аз лично много бих се зарадвала да бъде и кръстница, и кума, това е чест, явно обаче само аз си мисля така Confused Дано до 4.11 намерим най-подходящата духовна майка/духовен баща за малкия, не ми се иска да е случаен човек.

М, да не забравя да ви се похваля с моето мъниче - от няколко дни гука, толкова хубаво гласче има и е съвсем различно от лъвския рев, когато е гладен, т.е. съвсем различно е гласчето му, когато е спокойно, толкова сладко звучи като си "говори" сам и казва "ау" Wink Гукането е съпроводено с познатото ви размахване на ръчички и крачета Wink

Котка и Калинка, за акото - четох преди време, че зелено, жълто или кафяво ако е нормално за малките бебенца, като при добавка на АМ миризмата е по-остра. Така или иначе ако е само един път острия мирис, аз не бих се притеснила. Алексей чат-пат има такова по-ароматно ако, наскоро беше оцветено в зелено Wink, но не се притеснявам изобщо - мисля, че няма за какво. По повод бебешкия запек, че го бяхте споменали - и на моя малчо му се случи тия дни за пръв път, на третия ден без "голямо престъпление" му дадох 5 мл Дуфалак - доза за кърмачета - и всичко се оправи, даже надмина очакванията ми Mr. Green Аз поне не бих ползвала бабешките методи с бъркането с разни неща в дупето на бебето - не ми вдъхва доверие просто.

Сега малко отчет и за мен - изненадващо ми дойде цикълът миналата седмица, беше доста оскъден, но все пак си беше ясно, че е цикъл. Дано се регулира и си стане нормален, и ми се понаместят хормоните, че имам много килограми за сваляне, а ми се струва, че хормоните ми още не са се наредили и много ми се лепи всичко Confused Здраве да е, ще изчакам няколко месеца да се възстановя и да стана (евентуално) такава, каквато бях преди да забременея Simple Smile

Честити 2-ри месечинки на порасналите ни августинчета - най-прелестните бебета baloni
и до скоро от мен Hug

# 622
И аз се записвам да следя темата защото и ние сме в тоя интервал на месеците Simple Smile)) поне да сме си от помощ и да сме си полезни  Grinning

# 623
На мен ми се иска да чуя другите мами на момченца как са се развили при тях нещата, за Блонди зная.
Марли, само да си кажа за пишката. Първо баща ми му я прави няколко пъти, но понеже той си ревеше преди това, не разбрах дали реве и от това ...  Rolling Eyes Ама той си я прави по някакъв хирургичен начин - първо пусна малко вода вътре с една спринцовка, после я издърпа и я намаза с мехлем Лидокаин, малко по-късно я намаза и с Дефламол. Иначе сега ние с мъжа ми я правим веднъж седмично след баня и мажем с Дефламол.

# 624
Фери, много хубава снимка на аватара  Hug

За това пусто заспиване и аз се чудя. Тази нощ мъжът ми я пои с АМ, да поспя малко и изкарва по 5 часа, ега ти. Иначе висва на циците през макс 2 часа  Tired Та може и да се отказвам скоро, знам ли... не ми се иска от друга страна, ама това недосиване ме държи по цял ден като парцал. А тя се унася и не иска после биберон, смуче си така празната гърда.  Crazy Иска ми се да си спи в кошарката вече, да мога и аз да се опъна като човек, направо се изкривих  Grinning
И се сеих за Биби, че двете сме само има кърма-няма кърма  Joy

А пишките (биберони, не истинските) съм ги поръчала и чакам с нетърпение, ама още ги няма.

# 625
  • София
И се сеих за Биби, че двете сме само има кърма-няма кърма  Joy
Направо си играем на "тука има-тука нема". Joy

# 626
marley , на Марио пишката я отваряхме (без да я насилваме) до 6 месец. След това решихме ,че е по-добре това да го свърши специалист ( и то докато е по-малък , за да не се стресира примерно  , ако се наложи това да се прави на по-голяма възраст) и го заведохме на хирург. Той му я отвори (аз не гледах , ама я натисна само , не използва инструменти). После я промивах с риванол и мажех с Тридерм ( може и с дефламол , генамицин).

# 627
Котка и Калинка  ,и аз действам по методите на Карп. Heart Eyes
Книгата не съм чела,ама то и в БГ я няма,затома много се радвам,че споделяш инфо  bouquet

# 628
Здравейте, аз изпускам цели теми, но ми е трудно да пиша с една ръка. Ние днес ставаме на цели шест седмици и аз се мъча точно с 6-седм. бум на растежа, ядем и денем и нощем на по един-два часа...Но пък колко много пораснахме, усмихваме се и казваме "аах", когато ни е хубаво:).

Калинке, и на мен ми е интересно това със заспиването. Аз съм като Блонди, Гери заспива само на гърдата ми, та съм се изкривила тотално.

А, но да се похваля, че се научихме да се кърмим без силиконовото зърно. След един месец силикон, заради коликите и поетия въздух, а и на мен ми е по-лесно, я приканих и тя бързо се научи. Иначе завчера баба й я развали като й заби биберон в устата за два часа, аз не давам,  и после трябваше да я приучвам пак без силикон.

Днес съм на гинеколг за 6-седм. преглед след раждането. Чувствам сухота долу, иначе май всичко друго е наред.

Прегръдки!

# 629
  • София
Привет и от мен Hug
Честити месечинки на всички  bouquet
Шех, мила, и моя си хапва поне по 2-3 пъти на вечер, примерно към 22 за последно преди да заспи, после към 2 (тук сменям памперс, понеже е бил сложен след кпането,т.е. към 19.30-20.00ч.), към 4-5, и към 7 без нещо става, мием дупето, сменяме памперса, и се преобличаме. После пак заспива. Та и аз нямам идея как да ги броя 2 или 4 хранения Laughing
Тюхютумче , радвам се, че вече се кърмите без зърно Flutter
Блонди, оправяйте се по-бързо и всички болни да оздравяват Hug
Иве, успех с диетата  Hug
Фери, аз съм забелязала, че нашите младежи най-си приличат по мерки, родиха се с еднакви мерки и наддават еднакво Simple Smile Вие нали сте само на кърма  Hug
Офф за тези пишки вече ще се побъркам, но аз вече направих своя избор - няма нищо да пипам, дано да не ни се налага и да ни пипат, а като расте предполагам ,че той сам ще си я оправи или някой кака ще го направи  Close ........... hahaha И без това четох на няколко места, че преди 3 мес нищо не се пипа Naughty

Общи условия

Активация на акаунт