АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 803
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Месечинке на мен кенгурото ми вършеше идеална работа с баткото при такива случаи.Щом писне насред улицата и няма къде да седна да го кърмя и го мятам в кенгурото и той кротваше там даже забравяше да. яде, а аз спокойно си бутам количката.Винаги го държах с мен в коша.Това бебе е друга мода обаче не се успокоява вътре,чудя се дали не е от кенгурото,тогава имах едно от австрия ,но не помня марката,баткото израстна в него.С този пробвах 3-4,сякаш бейби бьорн е най добре,освен това голямо предимство е,че може човек лесно да го маха и слага сам.
Сега като пишех това се сетих за първото ми кърмене с баткото навън.Харесах си една пейка в парка,времето прекрасно,пеят птички,няма джан джун,слагам го аз на гърдата и затварям блаженно очи и изведнъж като хали около мен се появяват около 20 дечица от някаква детска градина,. Наобиколиха ме,взеха да ми задават въпроси,няколко се качиха на пейката и 5-6зад гърба ми да видят как се храни бебе,докато им дойдат учителките,които се носеха като народна песен през поляната и да ме освободят щях да се гътна Joy

# 376
Оф чувствам, че се провалям с кърменето и направо ми се реве.. най-гадното е, че май аз прецаках нещата със залагалката.
В тази връзка Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте, имах едно страхотно дете, което още от раждането си сучеше без никакъв проблем, но направих грешката да започна да давам залагалка, явно твърде рано. Сега храненето е някакво мъчение - вече е абсурд да заспи на гърда, много е нервна, постоянно пуска и пак се хваща, но не захапва хубаво, много повърхностно, после се изхлузва, много цъка (водих я на лекар - не е млечница) и не прави хубав вакуум. Съответно гълта страшно много въздух, по някое време се пуска с рев и докато не я оригна не иска да суче. В повечето случаи после пак захапва, но често е и толкова нервна вече, че не иска да захапе и се успокоява само със залагалката. Когато е разтроена вече не иска гърда, а само залъгалка - като види, че пуска мляко и се дърпа с рев. Проблем е и силната струя - почти на всяко ядене се дави и понякога после не иска да захапе. Май и с тази силна струя е станала още по-мързелива - като спре да й се излива в устата млякото не й се работи да си изкара сама още. Въпросът ми е как мога да оправя положението и да имам отново едно добре сучещо дете, което се наслаждава на времето, прекарано на гърда, а не то да е мъчение и за двете ни.

# 377
Михи знам че не питаш мен, но ако искаш можеш да пробваш да я слагаш на гърда докато е сънена още и не се е разревала за мляко, при мен това действа всеки път и много често си заспива на гърдата след това.

# 378
Месечинке, и нашият режим е подобен. През деня почти не спи, горе-долу 3 часа за цял ден, а вечер ме буди по два пъти. Надявам се, че като порасне още ще се пооправи. За коликите опитах колийф, инфакол и ентерокинд.Май най-много ни помогна ентерокинд. Като цяло май докато сами не отминат, нищо не помага. Иначе ти спазваш ли диета срещу колики? Кураж и търпение!  Hug Hug Hug

# 379
  • Добрич
Кашпи, Канон е фотото, както и всички фотоапарати у нас досега. Simple Smile Модела е ЕОС 550Д, с два обектива. Честно казано от два дни е вкъщи фотото и ми трябват поне 2-3 часа да прочета книжката и да изпробвам функциите, които ме интересуват, а пък то толкова време нямам.  Mr. Green Та чета когато мога и изпробвам това онова, че хич не е проста работа. С удоволствие ще поствам повече снимки, само да има такива направени.  Laughing За цената немога да кажа точно, защото пазаруваме техника на доставни цени, но можеш да го видиш по сайтовете как върви.  Hug

Биби, незнам къде как процедират със забелването, но ние ще я свършим тая работа до 4-5 месец най-късно. С баткото все изчаквахме и все да не го стресираме детето, докато се стигна до сегашната ситуация - залепнала кожа и ревове всеки път като му пипна пишката.  Stop Горкия вече като види доктора на вратата и изпада в истерия, пък дори само да му слуша гърдичките. Все си мисли, че ще му дърпа пишката.  С малкия няма да направя тая грешка. На мен ми се иска да чуя другите мами на момченца как са се развили при тях нещата, за Блонди зная.

# 380
Добър ден   bouquet
При нас нищо интересно.Кика е пак със сополи и кашлица и й спрях градината.Май ми е и по-добре като сме си тримата вкъщи.Излизаме около блока тя да играе,брат й не го касае мястото- все си спи.
Утре вечер генерала се прибира и му казах да се мести да спи в хола или в детската.На мен ми е по-добре да спя с децата  Heart Eyes

Марли ,честито фото  Heart Eyes Аз съм с 500Д.

# 381
Мен темата за забелването живо ме вълнува, за съжаление съм изпуснала и не намерих какво сте обсъждали Embarassed
 marley__ , като казваш, че я свършиш до 4-5 месец какво по-точно имаш предвид? Постепенно да я забелваш ли?
Питам защото нашата педиатърка, от която май съм разочарована, отсече "няма да я пипате, така да си седи", но аз имам спомен от племеника ми, че го оперираха на 4 г с пълна упойка заради това и мисля да я мъча. Само дето тя не ще   Laughing
Да му се невиди, доживях да не мога да се справя с мъжка п..шка  Mr. Green

# 382
Привет!
С чаша кафе,праскова и вода набързо се нареждам да ви изчета,че имам много неща да върша из нас докато дреболинчето спинка Laughing
Бютка,много телеграфно се разписваш Thinking
Марли,честит фотоапарат Много усмивки на малките слънчица да запечаташ с него!За забелването още съм в чуденка!Уж правя нещо,но не е сериозно!Ще говоря пак с педито!
Цитат
Аз и Камито режим нямаме грам - когато се размрънка висва на циците и това е
-колко познато,само дето на мен вече ми писна Sick
Софи,честита корица!И нашият мъник трябва да е заспал или на заспиване,за да го изведа навън.Извеждане навън на будно бебе не вещае при нас добър финал.
Вг,завиждам за разходката.
Би би,и аз май вече вървя към пресушаване!Но каквото,такова!Гледам от положителната страна-ще мога да наблегна на разходките в центъра,а не само в близкото паркче.
Месечинка,аз давам Еспумизан и Колиййф и засега май нещата са добре.Чувала съм и аз за този чай от анасон,но не съм ползвала.
Михи,без излишни тревоги!Всичко ще се нареди!
При нас нищо ново!Висим на балкона,ръмжим,опъваме циците до безкрайност и скоро може да започна да се спъвам в тях,докато вървя!С всеки изминал ден за мен кърменето става все по-отвратително,но ще гледма да избутам поне до втория месец.Тогава най-вероятно ще го прекратя,колкото и лоша майка да изглеждам в нечии очи!
90-дневната диета май ще се окаже неподходяща за моето "фино" тяло-за 2 дни един килограм съм качила Mr. Green Вече не мога да се понасям такава трътла.
Хайде,момичета,аз ставам,пожелавам лек и спокоен ден,изпълнен с много бебешки усмивки и спокойни мами Hug

# 383
Vg1 мерси за съвета, но тя като е будна не иска да отвори добре уста, а представям си ако спи.. Пък и ме е страх да не се задави със силната струя, че тя и будна почти всеки път се дави, но ще видя де.. и това ще пробвам.

Аз да питам за тези кенгурута - аз си взех като на Ивка такова с легнало положение дето има и се чудя от кога могат да се поставят в изправена позиция, че в легналото положение ми се натоварва само едното рамо и страшно ме заболява гърба.

За нослето и на Анито е постоянно запушено още от болницата и със сополи и лекарката ни каза само да промивам с физиологичен разтвор, да повдигам матрака (как да й обясня, че матрака съм аз - спи само по корем, легнала върху мен) и че ако сополите не са течни и да изтичат сами и не са съпроводени с други симптоми не е страшно. Каза ми, че това било ринит и било нещо нормално и се надраствало.

Btw като стана въпрос за снимките по списанията - нашата фирма обработва снимки за големи немски списания и мога да ви покажа един пример от моята работа на това колко "естествени" са снимките по списанията (и като се има предвид, че това дори не е корица):
Скрит текст:

# 384
Сега Марги ме подсети  ooooh! Спрях всякакъв вид капки и или е съвпадение и коликите са му преминали,или капките са си дали нужното,но нещата са по добре.Не се напъва така нещастно,а ако се напъне има резултат.Не е така нервен и неспокоен.
И той няма режим.Напоследък сам си прави някакъв на 3 часа,а понякога и на 4,ако е заспал и никой не го събуди.

# 385
Месечинке, ако имаш възможност да си набавиш Лефакс (продават го само в Германия) за коликите. Наистина има ефект и твърдят, че е най-доброто, тъй като от Баер слагат някакъв ензим, но само на партидите в Германия. Иначе от капките, които продават тук Еспумизана сякаш не затяга, другите запичат. Аз давам и Биогайа сутрин, вече 3-та опаковка.
За забелването - и ние го правим по препоръкана педиатърката. Преди да родя бях много против и постоянно заявявах, че методът е остарял и само тук се практикувал, но след съвета на док. го правим всяка вечер докато е във ваничката.

# 386
  • София
И мен ме вълнува за забелването - и аз се скатавам и нищо не пипам, но се притеснявам, защото ако не забелаш - примери има много какво може да стане, а ако забелваш - не съм чула да има някакви лоши последици, но и аз лежа на това рамо, че само в Бг се правело  ooooh! Мамите с по-големи момченца да кажат - Би-би - за Пепи, Елс и ти кажи за Бобо, Червената Соня...да не изброявам поименно, всички коментари ще са от полза Hug Лошичке ти какво правиш по въпрса?
marley__ , честито фото, много хубави моменти да запечаташ с него  Hug
Софи, Ема голям сладур Heart Eyes И моя синковец нй-обича на рамото ми, размазва се от кеф там Simple Smile
foriy13, подсладената с захар вода за тази възраст не е ли отхвърлена отдавна? newsm78

# 387
Алохааа.

Днес пак пробваме да се кърмим, дано стане. Simple Smile

Vg1, аз дори не знаех, че трябва да стоят по корем. Моят Шуши не е стоял повече от две минути от раждането си.

foriy13, много се радвам, че сте добре и съжалявам, за това, което си преживяла. Дай Боже всичко да остане зад гърба ти и нещата да вървят добре. Да ти е жива и здрава майката.

Да му се невиди, доживях да не мога да се справя с мъжка п..шка  Mr. Green
Joy hahaha

ИВКА_777, дано всичко с оченцето е наред.

gundie, ами дано не ти го спрат. Аз днес пробвам за четвърти път. Упорито магаре съм. Стискам ви палци. Simple Smile  Hug

За режима и аз се опитвам да създам, но все ми се буди по- рано, ееее, докарвам го до три часа, но само на ръце, иначе трябва да дам.

Darlena, ама разбира се, че има. Вече правих и кожен и кръвен тест. И двата са отрицателни. Аз съм спряла всичко. Млека, сирена, кашкавали, яйца, газирано, натурални сокове, цитруси, кайма, домати, краставици, боб, леща, грах, и всички такива, риба, моркови, маргарини и още куп неща.
http://allforthekid.wordpress.com/2012/01/21/%D1%81%D0%BF%D0%B8% … 0%B0%D0%BD%D0%B8/

Ейййй, виси на тая цица и яде, малеее, все едно... не знам. Другите за това време да са се отбили, нашият, все едно 20 години е цокал. Simple Smile А дано стане.

И аз не забелвам. Трябва ли ?!?

# 388
  • Пловдив
Чета си тези дни за 90 дневната и почти съм решена да пробвам Heart EyesМа айде казвайте който я е почнал как е,че след коментара на Марги пак изпадам в чуденка ThinkingИ как е кърмата най вече,въпреки че явно за кърмачки може лекинки отклонения Blush

Ивето се събуди за папкане,после ще пиша повече Hug

# 389
Принцеса Леа,аз не съм критерий за кърмата.Много съм бедна на този ресуср,така че не мога да отговоря на въпроса ти Blush

Общи условия

Активация на акаунт