АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 824
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
подсладената с захар вода за тази възраст не е ли отхвърлена отдавна? newsm78
Ми незнам,  Майчин дом акушерките в родилното казаха, че те подслаждат водата, която ни раздава за бебоците заради бебешката жълтеница, и ме посъветваха поне още седмица две след изписване да го правя

babyAty Благодаря за пожеланията, дано и вие бързичко да превъзмогнете трудностите  Simple Smile То и аз съм забравила за стоенето по корем. Тези дни близка ме подсети и аз като се прибрах, реших да го пробвам. Мятам го на матрака, а той хулиганина почти се изправил на ръце и се опитва и крака да си премести  - аха и пролазил. Та се уплаших и повече не съм

# 391
  • Пловдив
Марги HugМа що така си плюс 1 кг?Абе ще взема да пробвам сигурно,пък то ще си покаже става ли за мен или не Mr. Green

Ние горе долу имаме режим,понякога на 3 часа,понякога на 4.Паузата ми я прави между 21.00-22.00и3.00 часа сутринта.Искаше ми се да е между 24.00 часа и 6.00,ама тя е шефа Twisted Evil-няма как.От няколко дена много иска да си общуваме-говоря и,а тя раздава едни усмивки и гука сладко сладко Heart Eyes.

за забелването само помня,че кумата го правеше,но въпреки всичко се наложи интервенция на малкия и много плачеше като пишкаше горкото-така няколко дена.Поне няма спомени сега.

# 392
Здравейте мамчета  Mr. Green

Попрочитам редовно и се радвам, че проблемите и притесненията при някои от вас се разрешават и успокояват.

При нас нещата са наред. Няма еднакви дни. Нямаме режим. Човека сутрин е в кенгуру, когато водим Емка на градина, после е в количка, а понякога и в столчето за кола.  Преди два дена опитахме да го нахраним от шише - категорично отказа и сега съм закрепостена Party Mr. Green Даже го водих с нас на плуването на кака му.  

Перкото, имах за цел да съхраня мляко за 3 до 5 дена с идеята, че по ред причини може да се наложи да не кърмя (случвало ми се е с Емка и сега си имам едно на ум), дано не се налага.

за капките против колики - личното ми мнение е, че помагат на родителите, за да се успокоят че нещо са направили. По-бих заложила на правилното хранене на майката, оригването, кръгово масажче на коремчето, гимнастика със сгъване на крачетата към коремчето както и гушкане.

за пишката - да ви кажа изчетох доста неща като литература с противоречиви мнения. Трудно решение е, предвид това, че ако е момиченце ще е с моята физиология и ще имам категорично мнение кое и как. Поразпитах и приятели и познати с бебета момченца. Най- вече се поинтересувах обаче от мнението на познатите ни мъже и всичките са на мнение, че нещата не трябва да се оставят на самотек и че трябва да стане сега, за да няма травма от интервенцията ако се наложи такава, ако не стане плавно по време на банята. След седмица сме на консултация и ще обсъдя с педиатърката как да процедираме, че на своя глава не искам - все пак ако има нещо нали нея ще търся, пък и защо съм й се доверила в крайна сметка.

Марли, честито!!! Доколкото разбрах е огледално - рефлексен. Да си го ползвате със здраве и да запечатвате хубавите ви моменти  Hug Ние вчера си взехме статив и сме доволни  Mr. Green

# 393
  • Добрич
Благодаря, момичета! Като малко дете съм и цял ден преследвам народа из къщи да ги снимам.  Mr. Green

дбс, да ти кажа травмата за детето наистина е голяма. Камен за последно го пипахме преди месец и милия още си спомня. Тази възраст и нататък вече е късно за мене. Затова съм решила да се поправя с Матей. Наистина ги боли миличките като пишкат, но това е само за ден и после всичко се забравя, затова колкото по-малък, толкова по-добре. Не е лесно да си мъжка майка...  ooooh!

# 394
  • Варна
Amourinka,
никаква диета не спазвам Rolling Eyes Преди давах инфакол, сякаш имаше ефект някакъв. Сега купихме еспумизан, за съжаление Лефакс няма как да си набавя, поне не се сещам...

Ох, за пишока не смея да бутам засега. Ще видим.

Размрънка се, после пак Blush

# 395
Аз като се опитам да го забеля пишока се разтваря и се вижда върха на главичката. Проблема е, че е мека и се смакчва пишлето му, някак хлътва и не може повече  Sad но го тормозя всяка вечер след баня и се надявам постепенно да успея  Mr. Green

# 396
Здравейте мами! Аз отдавна не съм влизала но покрай беба и каката не ми остава много време. Добре са сладурите. Малкото расте каката и тя.Отличничка ми е учи и набляга над уроците и с бебето ми помага дори.В старата тема някъде бяхте писали за бебетата в колата, наистина и аз не я виждам и ми е много кофти така искам да я виждам. Повечето пъти каката е с нас понеже основно ползваме колата да я водя до училище и през 2 минути я питам какво прави бебето. Laughing Laughing Купихме и кенгуру ето такова - за 30.8 лева на бертони. Още нямаме кошара но попаднах на това- http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11756&cat=69 и мисля да го поръчам цената изглежда добре и е в комплект с шезлонг и столче за хранене. Simple Smile

# 397
Муки, и аз съм с 500Д  Simple Smile Нали каза, че Генералът се прибира на 5-ти  Thinking

Марли, ми няма да се изказвам пак тогава за пустото забелване  ooooh! Ама не си травмирай детето, моля те  Hug

Марги К, кафе, праскова и вода... после ще си киснеш във вц-то  Joy Да се спъваш в циците, попиля ме от смях  Joy Joy Joy Не си лоша майка, разбира се  Hug
И на мен щеше да ми псине, ако трябваше да я държа. Обаче в кенгуруто намествам цицата и си действам по задачите, тя си виси сама там.  Simple Smile

Михи, хубавите кенгура са си ок в права позиция още от първия ден след раждането  Peace Стискам палци да се наместите с кърменето, няма да се отказваш  Hug

Тефита, да, правилно си написала, че се практикува само у нас. Ама все пак го правиш... док е в грешка. Стискам палци да няма зараствания и смегма при сина ти от това (защото често това става)  Rolling Eyes Hug

Белверде, ти не питай кой какво прави по въпроса, а се информирай на по-високо ниво, иначе подвеждащо инфо няма да ти е от полза  Hug  

Недейте, мили момичета, да тормозите и измъчвате децата си. Започнете ли да забелвате, следват смегми и сраствания, съответно пак дърпане и болки и супер стрес за детето. Просто не му го причинявайте, доверете са на Природата, която си знае работата, и на световната практика, че там не се пипа!  Stop Hug Зафира пак ще ме обяви за яростен защитник, не само на дупетата, ами и на пишките, ама наистина е ужасно да ги забелвате  ooooh! Информирайте се и не се доверявайте на остарели и грешни и само бг практики. Пак ще кажа, че не може цял свят да е в грешка и да не забелва, а само в БГ да е правилно, невъзможно е. И е супер лесно да си мъжка майка  Hug

Бейби Ати, не, категорично не трябва  Hug стискам палци за кърменето  Peace

С малката писанка спахме досега, тя е готова да спи нон стоп, само да съм до нея и циците наоколо, разбира се  Joy

# 398
Блонди, то смегма си има и когато не пипаш нищо - няма как да няма, защото смегмата са мъртви клетки, които се отделят от тялото, въпроса обаче е в товя какво става, когато каналчето през което тя се отделя навън се запуши. Няма как да си гарантираш, че няма да има проблем, няма как и да знаеш дали детето ти не е с фимоза. Факт обаче е, че хванеш ли се на хорото да забелваш не трябва да пропускаш нито ден.

# 399
Факт обаче е, че хванеш ли се на хорото да забелваш не трябва да пропускаш нито ден.

Точно така е!  Peace

Криско не съм го забелвала, разбира се, и смегма не е имал изобщо. Смегмата се появява, ако дърпате. Иначе няма.  Simple Smile Но дори да има - не е проблем. Писанката има смегма, но не ми дават да бъркам и да чистя  Simple Smile

# 400
Факт обаче е, че хванеш ли се на хорото да забелваш не трябва да пропускаш нито ден.

Точно така е!  Peace

Криско не съм го забелвала, разбира се, и смегма не е имал изобщо. Смегмата се появява, ако дърпате. Иначе няма.  Simple Smile Но дори да има - не е проблем. Писанката има смегма, но не ми дават да бъркам и да чистя  Simple Smile

Има! Просто не се вижда както при момиченцата. Тя е физиологична, няма как да няма.

# 401
Ужас, нищо не разбрах, но стигнах до извода, че каквото и от двете да направя все лошоооо...

# 402
Здравей и от мен,
Отдавна не съм писала, но пък си ви чета редовно. Искам само да ви споделя, че купих книжката за кърменето на Хана Лотроп. Уникална е и много актуална за всеки, който има трудности и желание да кърми. Ако искате ще ви пиша за някой препоръки от авторката при конкретни проблеми с кърменето.

# 403
Блонди,ден по-рано ще е .Което ме устройва  Whistling

Аз имам спомени как брат ми рева защото се наложи да го цепят.Не съм разпитвала майка ми защо се е стигнало до там,но изпитвам ужас.Досега не съм забелвала...... частното педи каза да не забелвам,джипито нищо не каза.... на следващата консултация ще питам и ще искам доводи  Mr. Green

# 404
Извинявай, ДБС, но смегмата е белезникава, натрупва се при недобра хигиена и със сигурност мнооого видима, освен това и замирисва. Не е имал Криско. Защото не съм дърпала и не се е образувала защита съответно, (засилва се при инвазии разни  Rolling Eyes).

Бейби Ати, не се дърпа, не се пипа, така че не е лошо!

Муки, още по-добре. После кога пак ще тръгва и за колко?

Общи условия

Активация на акаунт