АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 836
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Darlena, ама разбира се, че има. Вече правих и кожен и кръвен тест. И двата са отрицателни. Аз съм спряла всичко. Млека, сирена, кашкавали, яйца, газирано, натурални сокове, цитруси, кайма, домати, краставици, боб, леща, грах, и всички такива, риба, моркови, маргарини и още куп неща.
http://allforthekid.wordpress.com/2012/01/21/%D1%81%D0%BF%D0%B8% … 0%B0%D0%BD%D0%B8/

леле, бейби, ми то кво ядеш бе мила  ooooh!

# 406
Здравейте мамчета.
Мернах, че си говорите за забелването на мъжките атрибути. Аз бая си блъсках главата с баткото дали трябва или не трябва да го правим. Но педиатърката ми подходи съвсем деликатно по въпроса и тя е забелвала по мъничко. Аз съм отваряла до където се е отворило след банята, без да насилвам. Травмиран не мисля, че е бил. В момента главичката се вади цялата и няма нито смегма нито сраствания. Мен ако питате - слушайте си сърцето. Ако инстинктът ви подсказва, че така трябва - значи го правите или пък не.
Иначе с малката в момента се борим с някаква хиперлактация. Да се чуди човек защо се получи. Тя посуква по малко, задавя се, плюе зърното и се започва една битка - лапни - пусни. Пробвах да цедя, пробвах да не цедя, пробвах да давам да суче само от едната гърда на няколко хранения. Така както отначало си тръгна с някакъв режим, така в момента може да иска да суче и през по-малко от час. Коликите също я мъчат, горката. Давам еспумизан и като че ли има слаб ефект. Пробвах и Колийф, обаче от това само се запече и това влоши картинката. Сега мисля да давам някакъв пробиотик, защото ме притеснява цвета и вида на акитата. И много се надявам сега да оправя кърменето, че е голяма мъка да ми виси по цял ден на гърдите и в същото време да се опитвам да правя нещо из къщи и да гледам баткото.
Всъщност за успокояването навън - слингът е незаменима работа. Лепната като гербова марка за мен, първото, което прави е да се уригне силно и после намества главичката и заспива непробудно... Simple Smile

# 407
Картофи и ориз. Ааа и халва... НО без какао. Това е всичко. Опс, излъгах и тиквички.

# 408
Смегма (на гръцки: σμήγμα — кожна мазнина) е смес от секрета на мастните жлези на главичката на пениса или клитора, мъртви клетки от епителната тъкан и влага, която при недостатъчна хигиена на половите органи се натрупва и след време става видима с просто око.

Смегмата има белезникав цвят и остър неприятен мирис. Образуването на смегма е присъщо на всички млекопитаещи. В нея бързо се размножават безвредни за организма бактерии.

И понеже при пениса има предвидено отворче тя се самопочиства. Какво става обаче ако е в повече или отворчето е запушено или замърсено???

# 409
Момичета само ние ли сме така или и други ще се включат. Моят Ради започна да заспива само на ръце или в кенгуру вечер. Постепенно както си заспиваше сам в кошара през деня и вечер, спря и тотално освен ръце и кенгуру друго не познава. Особено за нощния сън. Вчера се борихме до 23.00 часа. Заспива ми в ръцете към 21.30 и като тръгна да го слагам, почва да шава, да пръцка, да ръмжи и се буди. И пак на ново цялата процедура. Така няколко пъти. Вашите бебовци как и кога заспиват вечер за нощния сън?
По въпроса за забелването. С по-голямото момче преживях тази дилема и избрах американския метод. Никакво забелване и насилствено прилагане на такова. Само измиваме /таткото се грижи за това/ след 6 месеца с водичка и лекичко отваряме където се е насъбрала смегма с риванол я почистваме и така лекичко докато към 2г. изцяло излезе главичката. Веднъж леко се беше залепила кожичката, но с риванол и често почистване се оправи. Това е и моя опит.

# 410
mariaemanouilova всяка вечер е по различно време. Къпане, масаж, будуване, кърмя  го и поне около 1/2 час след като е пуснал гърдата и е заспал не го местя никъде, а си го гушкам. После го премествам и ако се поразмърда си слагам ръката на главичката му и с палче поглаждам от нослето към челцето - така постоявам малко и после го оставям.

# 411
Майка ми не е забелвала.Намесил се е хирург заради индивидуален проблем.Разпитах аз Simple Smile

При Явор не мога да обособя нощен сън.Вчера яде в 15ч. и очаквах в 18 да се събуди,но пропусна и яде в 19.и то полузаспал му тикнах цицата.После се надявах да се събуди за баня- нъцки.Чак в 23ч. благоволи и то пак беше едно такова заспало и ако не му беше пълен памперса и не го бях сменила нямаше и да се сети.
Иска ми се да го къпя по-често,да му сменям бодитата за сън ooooh! Но като не спи през деня явно се изморява в късния следобед и събуждането е невъзможно.

Блонди, хубавото е че няма да има повече мисии....т.е. дълги с месеци отсъствия.Сега са само учения и лагери за най-много две седмици.

Днес си мислих как ще водя Кика на градина зимата newsm78 Не шофирам,нямам и намерение.И за да не разкарвам бебе в студа най-много да си откара цяла зима у дома.Тъкмо ще спестим някоя и друга болест.

# 412
Аз съм хипер против яслите, но на градина е добре да ходят децата...

ДБС, именно, това написах и аз  Peace Отворчето е почти затворено само когато се касае за вродена фимоза. Това са редки случаи. А когато се тегли, дърпа и насилва се получва срастване (пак фимоза, но впоследствие) и проблеми.

# 413
  • София
Белверде, с Пепи забелвахме. Не помня точно откога, може би 2-ри месец. Не го бяхме забелили достатъчно явно, защото на 1 годинка главичката още не се показваше цялата и ни пратиха на хирург, който издърпа кожичката и Пепи много го заболя. После като пишкаше пищеше и трепереше вкопчен в мен за ден-два. Сега още нищо не правим, на консултацията ще говоря с док. Има всякакви случаи на незабелили навреме и получили инфекции, не че пропагандирам да се прави, нали и аз самата още нищо не правя, но както казах не само в БГ се прави това, това вече е сигурно.  Laughing Понеже вчера имах среща с приятелки и те са все с момчета и си говорихме за това, всичките бяха забелвали и не са имали проблем, не знам, ще видим:hug:
Емануилова, ами на практика вие сте си забелвали. Аз забелването го разбирам до там докъдето може, то постепенно се отваря. За нощно спане заспиваме към 20-21ч, после го будя към 23-24ч да яде и заспива до към 6-7ч сутринта.
Днес реших да го сложа в слинга, който имам - с халки и май му хареса, даже поцока от циците ми, после заспа, голям кеф. А аз имах 2 свободни ръце, с които си пренесох чашата с чай и си извадих солетите.  Laughing А мислех, че няма да му се понрави.

# 414
Айде и аз да се изкажа за пенисите Simple Smile)))На баткото до една година не съм го пипала. На една година му излезе една висока утайка и се наложи да вземем стерилна урина, за целта изтеглих малко кожата назад колкото да се покаже отвора.Не съм пипала повече...обаче по едно време май беше на около 2 като взе да я тегли тая буба, не я оставяше на мира за секунда и докато не си я забели сам не миряса. След като я забели вече при къпане си я забелва сам и си я мие. Сега пак мисля да го оставя да се оправя сам, по съвършенно нещо от природата никой не е измислил. Вероято обаче като се замисля това със забелването се е наложило когато в добрите , възпитани семейства е бил потиснат насила естествения процес на забелване защото е грозно детето да си играе ...та така.
Блонди ти изобщо си яростен защитник Hug

# 415
Блонди ти изобщо си яростен защитник Hug

Аз съм рязка, откровена и цапната в устата. Ама иначе съм симпатична и добра  Blush Simple Smile

# 416
  • Бургас
Знаем си ние Heart Eyes

# 417
Блонди, дано наистина да нямаме проблеми  Hug, но се реших да забелваме по доводите на лекаря, доверих се, макар да бях запозната с практиката в други държави. Както беше писала Белверде по-нагоре - повече са познатите проблемни случаи при които забелване не е правено. За мен е много по-лесно да си кажа - нищо няма да пипам, отколкото да го правим всяка вечер. Да, всяка вечер трябва, правилно сте написали, че започне ли се се стига до края. Къпем го всяка вечер, държа на това и смело мога да кажа, че къпането е една от най-приятната част от това да бъдем родители и ММ се разтапя докато се чипкаме. И да - това е толкова дискусионен въпрос с толкова много доводи, колкото и даването на вода сигурно. Личен избор на родителите по съвет на лекаря е в нашия случай.   bouquet

# 418
Водичката за пиене може да бъде приета или отказана от детето. Забелването - не.  Simple Smile
Проблемите, които цитирате от познати е, че според тях до около 1-2г трябва да е забелено. А това не е така. Може да стане и на 17  Simple Smile
Спирам по темата, вие си знаете  Hug

Криско упорито кашля, лекарят ни трети ден не вдига, жена му го напусна скоро и може да не иска да работи вече. Ама поне да каже  Crossing Arms

# 419
 Simple SmileДа взема най-накрая да се запиша в новата тема. Целувки на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт