Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 136
  • 721
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 459
Хайде нова тема!
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
Юбилейна ЧАСТ 100

 

# 1
  • София
  • Мнения: 5 738
Благодаря за темата  Hug
Аз пак да попитам за идея за телешки ребра.

# 2
  • Мнения: 9 459
мажа с подправки, марината някаква любима за месо и пека в плик  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 5 738
Пепчо, на какви градуси печеш? И цялото парче ли да сложа или да нарежа на малки?

# 4
  • Мнения: 1 065
Пепчо, на какви градуси печеш? И цялото парче ли да сложа или да нарежа на малки?

правила съм само веднъж по следния начин - нарязах ребрата на късове по 2 бр - наръсих ги с подправки и ги ментах в  намазнена тава - долях червено вино и вода  до средата на тавичката , завих с фолио и пеках доста към 2 часа на по ниска фурна, след това  махнах фолиото и лекичко запекох

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 1 233
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!
Курабийки с великденски формички направени. Simple Smile

клик за рецептата

# 7
  • Русе
  • Мнения: 6 156
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_5825.html

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 44 311
Да взема и аз да пробвам сладки...и козунак.Разпечатах рецепта като за начинаещ Wink

# 9
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ух, пропуснах последните 2/3 от старата тема, че много ми се насъбра да организирам и координирам, та време за форум нямаше...

За телешки ребра - не съм видяла въпроса в старата тема, но попринцип ние телешкото го харесваме, приготвено в гювеча.
Филетата не влизат в тази категория, де.

# 10
  • Мнения: 5 639
 bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

# 11
  • Русе
  • Мнения: 6 156
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?

# 12
  • София
  • Мнения: 10 825
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

# 13
  • Мнения: 14 955
Овкусила съм свинска плешка около 1 кг..
По рецепта 2 кг. и се пече около 2 ,5 часа на 150гр.,за моето колко време да пека?

# 14
  • Мнения: 5 639
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

Първо сложих желатина в около 150 мл. студена вода да се разтваря. Постоя известно време. Започнах да правя крема и като беше почти готов сложих желатина на водна баня да се загрее, за да се разтвори добре. И като се избистри го налях към горещия крем /т.е. и двете смеси бяха горещи/. Къде съм сгрешила?

Общи условия

Активация на акаунт