Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 148
  • 721
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 6 307
Меган, направи, както ти писах. Замести го със 120-130 г бяло брашно. Ако сложиш 100 г, сместа ще ти се получи по-рядка. Пълнозърнестото брашно поема повече течност.
Така ще направя. Благодаря! Hug
Те тия бисквити на Меган май стават и за мен  Laughing Ако това е цялата рецепта де Simple Smile
Ала Бала,содата малко ме притеснява  newsm78
Ето цялата рецепта, съжалявам, че не давам линк, но я имам отдавна и не съм записала източника.
БАНАНОВИ БИСКВИТИ
Необходими продукти за 30 броя:
2 бр.  узрели банана
50 г разтопено масло или маргарин
150 г фини овесени ядки
100 г пълнозърнесто ръжено брашно или друг вид пълнозърнесто брашно

Начин на приготвяне:
Намачкайте с вилица бананите и ги смесете с останалите съставки.
Трябва да получите лепкаво тесто,но въпреки това да може да се оформа на топчета.
Ако е необходимо добавете малко вода, ако е прекалено сухо или малко брашно или овесени ядки, ако е твърде рядко.
От тестото оформете малки топки, наредете ги в покрита с хартия тава за печене, притеснете ги от горе, така че да станат като кръгли бисквитки.
Бисквитите не се увеличават по време на печенето, така че може да ги наредите една до друга.
Печете в предварително загряната на 180 ° С фурна за около 20 минути.
Готовите бисквитки остават пресни за 3-4 дни, ако ги съхранявате в кутия за сладки.

# 721

Общи условия

Активация на акаунт