Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 170
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 23 340
Може да се измие и като  е купен и препоръчително ,остави го със стъблата за  се изцеди добре , и  го изчисти ,сушат се само листенцата. Суши се на не пряко слънце ,но то тази година доста неща изхвърлих съсипани и почернели. Нещо е влажно и не става добре. та  дано времето е с теб и изсъхне  идеално.

# 706
  • Мнения: 366
Може да се измие и като  е купен и препоръчително ,остави го със стъблата за  се изцеди добре , и  го изчисти ,сушат се само листенцата. Суши се на не пряко слънце ,но то тази година доста неща изхвърлих съсипани и почернели. Нещо е влажно и не става добре. та  дано времето е с теб и изсъхне  идеално.
Благодаря ти ! аз ще го суша в стая на сухо  Laughing

# 707
  • София
  • Мнения: 267
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet

# 708
  • Мнения: 97
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet
Може би банана си го запази или не може да яде захар по някаква причина? Иначе има хубави рецепти с брашно от лимец, ето ти една в линка. Можеш да замениш мътеницата и маслото с гъсто кокосово мляко и вероятно ще ти се получат.
https://jovialfoods.com/recipes/einkorn-buttermilk-biscuits/

# 709
  • Мнения: 6 308
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?

# 710
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Купих си две връзки джоджен ,как да ги изсуша,мие ли се предварително ,със стъблата ли да изсуша или само листенцата .Една година ми почерняха ,затова моля за съвет newsm78
Измии го и го подсуши, или остави да изсъхне. След това направи един хартиен плик, отвстник или друга хартия и го сложи вътре и на сухо и тъмно.

# 711
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?
Същото количество според мен.

# 712
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet
Предпочиташ да са сладки ли..кисело мляко и сирене може ли да  яде?

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?
Да, най-обичайното е тип 500.

# 714
  • София
  • Мнения: 267
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet
Предпочиташ да са сладки ли..кисело мляко и сирене може ли да  яде?

Ами сирене може,кисело мляко мислех ще въвеждам скоро и за това исках да си направя сама бисквити.Приемам всякакви предложения.Ограничени са ми съставките,ама предполагам все нещо ще може да се сътвори.Не гоня вид и невероятен вкус  Laughing
Благодаря  bouquet

# 715
  • София
  • Мнения: 12 692
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?

Замести го със 120 г бяло брашно. Най-добре дай рецептата, да видим за какво става въпрос.

# 716
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet
Предпочиташ да са сладки ли..кисело мляко и сирене може ли да  яде?

Ами сирене може,кисело мляко мислех ще въвеждам скоро и за това исках да си направя сама бисквити.Приемам всякакви предложения.Ограничени са ми съставките,ама предполагам все нещо ще може да се сътвори.Не гоня вид и невероятен вкус  Laughing
Благодаря  bouquet

Ето тези щях да ти предложа:
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html
Но прецени спрямо детето, ако е много малко да не се задави.

# 717
  • Мнения: 6 308
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?

Замести го със 120 г бяло брашно. Най-добре дай рецептата, да видим за какво става въпрос.

Ето я:
БАНАНОВИ БИСКВИТИ
Необходими продукти за 30 броя:
2 бр.  узрели банана
50 г разтопено масло или маргарин
150 г фини овесени ядки
100 г пълнозърнесто ръжено брашно или друг вид пълнозърнесто брашно

# 718
  • София
  • Мнения: 12 692
Меган, направи, както ти писах. Замести го със 120-130 г бяло брашно. Ако сложиш 100 г, сместа ще ти се получи по-рядка. Пълнозърнестото брашно поема повече течност.

# 719
  • София
  • Мнения: 267
Те тия бисквити на Меган май стават и за мен  Laughing Ако това е цялата рецепта де Simple Smile
Ала Бала,содата малко ме притеснява  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт