Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 57 170
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
Може да се измие и като  е купен и препоръчително ,остави го със стъблата за  се изцеди добре , и  го изчисти ,сушат се само листенцата. Суши се на не пряко слънце ,но то тази година доста неща изхвърлих съсипани и почернели. Нещо е влажно и не става добре. та  дано времето е с теб и изсъхне  идеално.

# 706
Може да се измие и като  е купен и препоръчително ,остави го със стъблата за  се изцеди добре , и  го изчисти ,сушат се само листенцата. Суши се на не пряко слънце ,но то тази година доста неща изхвърлих съсипани и почернели. Нещо е влажно и не става добре. та  дано времето е с теб и изсъхне  идеално.
Благодаря ти ! аз ще го суша в стая на сухо  Laughing

# 707
  • София
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
За дъщеря ми са,за това съставките са толкова ограничени! Rolling Eyes
Благодаря предварително  bouquet

# 708
Здравейте,
мисля да правя бисквити от лимецово брашно.Дали ще ми се получат само от брашното,вода,банан и евентуално кокосово масло?
Може би банана си го запази или не може да яде захар по някаква причина? Иначе има хубави рецепти с брашно от лимец, ето ти една в линка. Можеш да замениш мътеницата и маслото с гъсто кокосово мляко и вероятно ще ти се получат.
https://jovialfoods.com/recipes/einkorn-buttermilk-biscuits/

# 709
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?

# 710
  • София-Младост
Купих си две връзки джоджен ,как да ги изсуша,мие ли се предварително ,със стъблата ли да изсуша или само листенцата .Една година ми почерняха ,затова моля за съвет newsm78
Измии го и го подсуши, или остави да изсъхне. След това направи един хартиен плик, отвстник или друга хартия и го сложи вътре и на сухо и тъмно.

# 711
  • София-Младост
В рецепта в която има 100 грама пълнозърнесто брашно, 100 грама обикновено тип 500 ли да сложа или повече/ по- малко?
Същото количество според мен.

# 712
  • София-Младост
Здравейте,
Предпочиташ да са сладки ли..кисело мляко и сирене може ли да  яде?

# 713
  • Sofia
Да, най-обичайното е тип 500.

# 714
  • София
Здравейте,

Ами сирене може,кисело мляко мислех ще въвеждам скоро и за това исках да си направя сама бисквити.Приемам всякакви предложения.Ограничени са ми съставките,ама предполагам все нещо ще може да се сътвори.Не гоня вид и невероятен вкус  Laughing
Благодаря  bouquet

# 715
  • София

Замести го със 120 г бяло брашно. Най-добре дай рецептата, да видим за какво става въпрос.

# 716
  • София-Младост
Здравейте,

Ами сирене може,кисело мляко мислех ще въвеждам скоро и за това исках да си направя сама бисквити.Приемам всякакви предложения.Ограничени са ми съставките,ама предполагам все нещо ще може да се сътвори.Не гоня вид и невероятен вкус  Laughing
Благодаря  bouquet

Ето тези щях да ти предложа:
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html
Но прецени спрямо детето, ако е много малко да не се задави.

# 717

Замести го със 120 г бяло брашно. Най-добре дай рецептата, да видим за какво става въпрос.

Ето я:
БАНАНОВИ БИСКВИТИ
Необходими продукти за 30 броя:
2 бр.  узрели банана
50 г разтопено масло или маргарин
150 г фини овесени ядки
100 г пълнозърнесто ръжено брашно или друг вид пълнозърнесто брашно

# 718
  • София
Меган, направи, както ти писах. Замести го със 120-130 г бяло брашно. Ако сложиш 100 г, сместа ще ти се получи по-рядка. Пълнозърнестото брашно поема повече течност.

# 719
  • София
Те тия бисквити на Меган май стават и за мен  Laughing Ако това е цялата рецепта де Simple Smile
Ала Бала,содата малко ме притеснява  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт