Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 178
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
С локум е много вкусно! Simple Smile

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Искам да направя сладкиш,... с точени кори, възможно ли е с някакъв крем или пълнеж?  Какъв?

С локум е много вкусно! Simple Smile
Даа, с локум... или сладки банички, а с крем е крем питата.

# 692
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Искам да направя сладкиш, подобен на  баклава, с точени кори, но вместо с плънка орехи, възможно ли е с някакъв крем или пълнеж?  Какъв?


То си е баклава, но пълнежът съвсем не е постен само от орехи.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/11/blog-post_25.html

# 693
  • Мнения: 1 568
Благодаря за идеите, ще пробвам с локум и вариацията на i_peych Simple Smile  bouquet

# 694
  • София
  • Мнения: 10 825
Какво точно е балсамова глазура?ползвам балсамов оцет , но това не знам , какво е
Ето и снимка

ползва се като топинг за десерти и сладоледи и като допълнеие към салати, меса и други.
Най-общо казано балсамов оцет плюс захар и подправки (различни, в зависимост от приложението) се варят до редуциране и сгъстяване

# 695
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Благодаря за идеите, ще пробвам с локум и вариацията на i_peych Simple Smile  bouquet
Тази баница с локум е страхотна. Simple Smile

# 696
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Още една баница

Скрит текст:

# 697
  • Мнения: 2 532
За балсамовата глазура - градинските ягоди са много вкусни поръсени с няколко капки от нея.

# 698
  • Мнения: 9 460
Правих сладко от ягоди в слоукукъра. Еми не се получи. Никакво сгъстяване, сиропа е черен и има вкус на прегорял карамел, ягодите- и те черни. Миналата година правих от смокини и всичко беше на 6.
 newsm78Дали може захарта да е "фалшива"?

Ами няма как да се получи. Толкова вода къде  и кога ще изври? Смокините не са толкова сочни.

Балсамова редукция харесвам на сирена, на дроб ( гъши, пилешки) на плодове.

# 699
  • София
  • Мнения: 12 888
Здравейте можете ли да ме насочите има ли място в София, където може да се смелят няколко килограма лимец, който не е купен от въпросното място. Днес ми отказаха на няколко места, ако не е закупен от тях.
Имате ли представа дали с някакъв  домашен уред и какъв съответно, може да се смеле зърно?

# 700
  • Мнения: 5 639
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам тарелка пилешки дробчета. Идеи за вкусно основно ястие с тях?  Flutter

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_908.html



Ще стане ли така вкусно, ако не сложа бекон?

Трудно ми е дам отговор как би било на вкус. newsm78 На мен всякак ми харесват пилешките дробчета. cheers Но беконът си е част от рецептата и придава по особен вкус /аромат/ на ястието. Така,че сама трябва да си прецениш според Вашите вкусове или според вкусът на тези, за които е предназначено ястието.

Снощи готвих късно и днес ще го ядем, нямам още отзиви. Без бекон е, но следващия път ще направя точно по рецептата  Flutter

# 701
  • Мнения: 3
Имам един бърз въпрос.
Винаги досега пекох или пържех месото, но пробвах да го задуша на уред за готвене на пара. Оказа се, че от около 320г свинско месо без никаква вода, след 1 час месото беше точно 200 грама и плуваше във вода.
Това нормално ли е или месото е било некачествено и пълно с вода?

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 13:40 от nitrous

# 702
  • Мнения: 366
Имам един бърз въпрос.
Винаги досега пекох или пържех месото, но пробвах да го задуша на уред за готвене на пара. Оказа се, че от около 320г свинско месо без никаква вода, след 1 час месото беше точно 200 грама и плуваше във вода.
Това нормално ли е или месото е било некачествено и пълно с вода?
Не ме учудва,скоро бях чела някъде  ,че вече и свинското го ''помпят''с вода #2gunfireАз в къщи меля месо и от еднакво количество  ми се получават различен брой кюфтета ,не че ги тегля поотделно ,но факт,за... жалост Mr. Green

# 703
  • Мнения: 366
Купих си две връзки джоджен ,как да ги изсуша,мие ли се предварително ,със стъблата ли да изсуша или само листенцата .Една година ми почерняха ,затова моля за съвет newsm78

# 704
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Купих си две връзки джоджен ,как да ги изсуша,мие ли се предварително ,със стъблата ли да изсуша или само листенцата .Една година ми почерняха ,затова моля за съвет newsm78

Здравей!
Като напишеш в търсачката "изсушаване на джоджен", ще ти излязат куп полезни статии и сайтове със много добри съвети.
Заповядай един линк

Аз обикновенно го бера около 10 часа. Режа стеблата и изсушавам на терасата при отворени прозорци, върху вестник. Гледам да няма пряка слънчева светлина върху подправката каято суша.

Общи условия

Активация на акаунт