Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 57 210
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
Имам турски кори, които ми изглеждат по плътни от нашите.
  Ще ги правя на баница. Харесах си няколко рецепти. В едната се слага прясно мляко, а в другата газирана вода. Чудя се newsm78 коя да избера. За да се напоят корите добре и баницата да стане сочна и мека, и да  бухне какво да сложа- газирана вода или прясно мляко?? Ще използвам  половината кори- 3 броя, които са големи и кръгли. Колко да е мазнината ? Другите съставките ще са  кисело мляко + 4-5 яйца.
Тези кори са страхотни!  Винаги ми се получава баницата,  не е нужно да се притесняваш:) Разбий си в купа кофичка к.  мляко, 5 яйца, 1/2 ч.  разтопено масло, бакпулвер, сол, 1-2 л.  брашно, сирене.Мажа всяка кора,  ако имам спанак-слагам и навивам корите. Ако нямам време, ги налагам една в/у друга- намачкани или накъсани. Поръсвам със сусам,  по-рядко с мак:)

# 676
Имам тарелка пилешки дробчета. Идеи за вкусно основно ястие с тях?  Flutter

# 677
  • Пловдив
У дома се харесват със зеленчуци в масло. Напоследък ги правя основно с морков, лук, чушка, но преди добавях и гъби. Сервираш върху канапе от картофено пюре ииии...  Heart Eyes Mr. Green

# 678
  • София
панирани, задушени със зеленчуци, по ловджийски, по селски, дроб сърма (много я харесвам с пилешки дробчета), на пастет

# 679
У дома се харесват със зеленчуци в масло. Напоследък ги правя основно с морков, лук, чушка, но преди добавях и гъби. Сервираш върху канапе от картофено пюре ииии...  Heart Eyes Mr. Green

Ммм, звучи много вкусно  Heart Eyes
А дробчетата запържваш ли ги отделно или заедно като добавяш един след друг продуктите?

панирани, задушени със зеленчуци, по ловджийски, по селски, дроб сърма (много я харесвам с пилешки дробчета), на пастет

По ловджийски каква е рецептата?

# 680
  • София

Става супер вкусно със сметана, лук, морков и гъби. Сметаната накрая, заедно с 1 сл горчица.

# 681
  • София

По ловджийски каква е рецептата?

2 глави лук - нарязани на филийки
50 гр пушени гърди (или бекон)
1 чаша червено вино (150 мл)
3-4 печени червени чушки - нарязани на ситно
1 с.л. доматено пюре
150 гр гъби - нарязани на филийки
500 гр пилешки дробчета
черен пипер
магданоз
чубрица
сол
Приготовление
Нарязаният на ситно бекон се слага в дълбок тиган. Ако не е много мазен, се добавя и малко олио. Като се запържи се прибавя лукът. Разбърква се 1-2 минути и се сипва виното. Задушава се на слаб огън докато виното остане на половина. След това се слагат печените чушки, гъбите и доматеното пюре. Прибавят се подправките. Накрая се слага и дробчетата и се оставя да поври 15-20 минути. Поръсва се с магданоз.

# 682
  • Пловдив

А дробчетата запържваш ли ги отделно или заедно като добавяш един след друг продуктите?

Първо ги слагам за няколко минути във вряща подсолена вода, след това ги почиствам, ако има нужда. Задушавам си зеленчуците, след това добавям дробчетата, които имат нужда от съвсем малко топлинна обработка още. Подправям със сол и черен пипер.

# 683
Чудесни сте  bouquet
Благодаря ви  Hug

# 684
Правих сладко от ягоди в слоукукъра. Еми не се получи. Никакво сгъстяване, сиропа е черен и има вкус на прегорял карамел, ягодите- и те черни. Миналата година правих от смокини и всичко беше на 6.
 newsm78Дали може захарта да е "фалшива"?

# 685
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_908.html

# 686

Ще стане ли така вкусно, ако не сложа бекон?

# 687
  • Русе
Скрит текст:

Ще стане ли така вкусно, ако не сложа бекон?

Трудно ми е дам отговор как би било на вкус. newsm78 На мен всякак ми харесват пилешките дробчета. cheers Но беконът си е част от рецептата и придава по особен вкус /аромат/ на ястието. Така,че сама трябва да си прецениш според Вашите вкусове или според вкусът на тези, за които е предназначено ястието.

# 688
Какво точно е балсамова глазура?ползвам балсамов оцет , но това не знам , какво е
Ето и снимка

# 689
Искам да направя сладкиш, подобен на  баклава, с точени кори, но вместо с плънка орехи, възможно ли е с някакъв крем или пълнеж?  Какъв?

Общи условия

Активация на акаунт