Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 57 196
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Какво мога да направя с камембер и моцарелка Thinking нещо запечено ми се ще?Картофи...?Или по-добре зеленчуци на тиган?
Нямам спомен от къде записах това но ми звучи много вкусно. Може и от форума да е, но наистина не помня.Ако някой си познае рецептата, да каже. Laughing
„Малки кошнички от готови кори пълнени със сирене Бри, мед, орехи и сушени червени боровинки!
Пекът се във формички за мъфини. Като се поразтопи сиренето се вадят от фурната.“

# 661
това звучи страхотно, имам кори, имам и камабер и ще го пробвам тези дни  bouquet

Имам въпрос...преди малко купих едно печено пиле на грил...и ми зеленееше някак...и сякаш ми понамириса 1-2  пъти и се колебая дали да го върна...пробнах месце от крилцето- сякаш не е лошо, но цвета ме притеснява...и се замислям, ако като се изпече е зеленеещо , не трябва ли и като е сурово да е с променен цвят..нима не са видяли това в магазина....

ако не ти е далеч  по-добре иди го върни  Peace

# 662
Здравейте, дами! Аз имам питанка относно десертите с крема сирене.

Каква марка използвате? И има ли алтернатива на Филаделфия, която да не ни нанася щети на джоба  Laughing ? Взех едно българско, но за сладките кремове има твърде "cheesy" вкус :/

# 663
Лидълско ползвам. Дори без промоция е 1,90. http://promocii.bg/krem-sirene  При толкова сладкиши с крема сирене у нас, с Филаделфия правя само, когато тя е на промоция Simple Smile

# 664
  • Sofia

Каква марка използвате? И има ли алтернатива на Филаделфия, която да не ни нанася щети на джоба  Laughing ? Взех едно българско, но за сладките кремове има твърде "cheesy" вкус :/
Buko например. Бг не съм ползвала изобщо от години.

# 665
Пак идвам за помощ! Crazy

Купих воденички с намерението да ги приготвя панирани.Варих ги около час и половина,но пак са  жилави.Писна ми накрая и ги изключих,колкото са се сварили толкова,обаче сега се чудя дали ще станат за паниране или да ги задуша в тигана с масло за да се готвят  още малко поне. Thinking Какво ще ме посъветвате?

# 666
Прекрасни сте! Благодаря много!

# 667
  • София
Exquisa ползвам най-често аз. И лидълските, ако съм минавала ет там винаги купувам някоя и друга опаковка за резерва

# 668
  • Sofia
Анчето.....,в херметическа ли ги вари?

# 669
  • Русе
Пак идвам за помощ! Crazy

Купих воденички с намерението да ги приготвя панирани.Варих ги около час и половина,но пак са  жилави.Писна ми накрая и ги изключих,колкото са се сварили толкова,обаче сега се чудя дали ще станат за паниране или да ги задуша в тигана с масло за да се готвят  още малко поне. Thinking Какво ще ме посъветвате?

По тази рецепта. Само нарязваш воденичките на дребно.

# 670
  • в сърцата на децата <3
Благодаря за съветите и пожеланията  Hug

# 671
В обикновена тенджера ги варих.А иначе се оказа,че не са толкова жилави.Запържих ги с масло,подправки и една скилидка чесън.Станаха много вкусни.

Благодаря  : Hug

# 672
Имам турски кори, които ми изглеждат по плътни от нашите.
  Ще ги правя на баница. Харесах си няколко рецепти. В едната се слага прясно мляко, а в другата газирана вода. Чудя се newsm78 коя да избера. За да се напоят корите добре и баницата да стане сочна и мека, и да  бухне какво да сложа- газирана вода или прясно мляко?? Ще използвам  половината кори- 3 броя, които са големи и кръгли. Колко да е мазнината ? Другите съставките ще са  кисело мляко + 4-5 яйца.

# 673
  • София-Младост
  Ще ги правя на баница. Харесах си няколко рецепти. В едната се слага прясно мляко, а в другата газирана вода. Чудя се newsm78 коя да избера. За да се напоят корите добре и баницата да стане сочна и мека, и да  бухне какво да сложа- газирана вода или прясно мляко?? Ще използвам  половината кори- 3 броя, които са големи и кръгли. Колко да е мазнината ? Другите съставките ще са  кисело мляко + 4-5 яйца.
И с  двете ще стане според мен, аз съм правила с прясно мляко ето така със спанак http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/04/blog-post_22.html

# 674
  • Sofia
  Ще ги правя на баница. Харесах си няколко рецепти. В едната се слага прясно мляко, а в другата газирана вода. Чудя се newsm78 коя да избера. За да се напоят корите добре и баницата да стане сочна и мека, и да  бухне какво да сложа- газирана вода или прясно мляко?? Ще използвам  половината кори- 3 броя, които са големи и кръгли. Колко да е мазнината ? Другите съставките ще са  кисело мляко + 4-5 яйца.
Кое да избереш все пак ти трябва да решиш - вие ще я ядете. Simple Smile
Моята баница е с пр. мляко (като заливка само, не в плънката), но бухва от яйцата. Не пести плънка и мазнина, но и не прекалявай с последната де.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт