АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 777
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Стара Загора
Бюти и на мен ми се наложи да се разделя с моя любимец  Cry миналата седмица ходих да го видя,но сега е много по-добре там,отколкото вкъщи.тъжно е,разбирам те  Hug
На мен като ми беше намаляла кърмата на другия ден май ми дойде (казвам май защото по принцип съм с обилно кървене и болки,а сега слабо и без грам болка  Party)

# 481
Въпрос към ЛЛЛ:

Как да разбера, че съм стигнала да въпросното задно мляко или гъсто, още казано ?!?
Приблизително колко милилитра са силно лактозни ?!?

Ммммм, gundie , неприятно мила. Ако сте с лактозна непоносимост (което НЯМА как да се докаже освен с проба- грешка) АЛЛ110, ако е с АБКМ- Фризопеп. Понеже при нас не знаят какво е ядем Фризопеп и не искам да ти кажа как трудно се намира тоя тъп Фризопеп. И само да кажа, че AL 110 е по- евтиният вариант. 15 лева е. Фризопепа, дето го купувам върви 23- 24 лева.

Да ви се оплача. При нас става нещо странно. Детето не се е отбило, суче си, обаче виси не като преди 20 минути и да се е наял, ами аз като се цедя, цедяяяяяя и махам уж силно лактозното и остане едни слаби струи и явно намалят ли, не знам, детето не се наяжда. Кошмар е. Ама аз не дохранвам след това, ми като го гледам, направо си го храня. Много странно. Дам му Фризопеп след два часа дъвкане на тая цица и изпие 120 милилитра. Ужас, че какво е цокал, час- два да кажем?!? И най- странното е, че виждам, че суче и от време на време му отварям устата, все му е пълна с мляко и никога не съм пресъхнала, дори след два часа, пак имам кърма, но е само една струя, а иначе са 10 и дебели. Кошмар- не знам какво става. Да не би това да е отбиване ?!? Аз 6- 7 дни го държах на тоя Фризопеп. Ееееййй, ще се гръмна.

Бютка,  Hug, мила. Simple Smile

# 482
Милите ми депресирани сладурки  Heart Eyes Да ви ударя едно рамо и аз  Laughing. Тука вали вече не знам си кой ден и бъдещето е толкова неясно, че ...
И аз имам малко настроения от сорта на: горкото дете, защо ли избра точно нас, кой знае през какво ще мине с такива родители. Много се мразя като започна да се изнервям като плаче и мрънка дълго време и пробвам сто неща, но не работи. Ударя с юмрук някоя възглавница от нерви, стискам зъби и продължавам да го разнасям, но ми се струва, че милото усеща и ми става много зле. Още повече като знам колко години го чакахме, през какво минахме и колко се питахме заслужаваме ли деца. А забелязах, че колкото съм по-спокойна в такива моменти, по-бързо се успокоява и той. Ако успея да удържа фронта като си повтарям: "спокойно, той е бебе, това е фаза, ще му мине, продължавай да опитваш, знаеш, че накрая ще успееш и той ще се успокои, още малко търпение." Но е трудно ...

Блонди, как да не си добра майка. Подкрепям всички останали, толкова грижи положи за Ками докато беше бременна и сега. Нормално е и още да асимилираме, че има нови човечета в живота ни. А иначе мисля, че ще станете големи дружки като порастне  Wink.
мими, никакви глупости от сорта на: детето се разболя, аз съм лоша майка. Тва пък го е измислил  newsm78. Децата се разболяват, защото са хора , а не кукли  Hug
Муки, и аз я чакам проклетата лелка всеки момент  #2gunfire, един куп симптоми се появиха, че мойте яйчници пак са се разработили (включително депресарски настроения  Rolling Eyes). А аз така се надявах да починат поне 6 месеца след раждането, ама нъцки, да ги пита човек къде са се разбързали  Tired
Бейби Ати, а тестовете за алергии дават точни резултати и при толкова малки деца, така ли? Ще ги поразпитам другия път какви са опциите за тестване и какво препоръчват.
Бютка  Hug
Забравих: Гунди, защо е толкова сигурен за лактозата? Поздравления за наддаването Hug

За забелването - не пипам и тук много предупреждават да не се прави, че има сериозни рискове от нараняване, кървене, сраствания. До към 4 годишна възраст 90% от децата са готови, а до 17 само при 1% от мъжете все още има проблеми.
Някой спомена - как така педиатъра ще го прави без вие да разберете и без да ви кажат  Shocked?
За запек - масаж на коремчето и топъл компрес, това ми казаха.
За съжаление, тук мерят температурата на бебетата само в дупето, защото под мишницата дава големи отклонения. Много го мразя тоя момент, добре, че не се е налагало често досега.

Ние спим на 30 мин дрямки през деня, вчера и днес. Преди малко се оплаках на една приятелка с тинейджъри, че пак се ококори, а аз нищо не можах да свърша докато спеше и тя каза: спокойно, много бързо ще порастне и тогава ти ще се ококориш  hahaha

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 23:19 от Darlena

# 483
  • София
Ммм, какъв прекрасен ден имах отновоооо Heart Eyes. Пак с моите дружки се събрахме по паркове и градинки, хапнахме в един Мол и супер яко настроение ме е обхванало тия дни.  Heart Eyes
Абе какво значи забелване, айде сега да ви питам? Аз си мисля, че всеки опит за отваряне, дори и мъничко, само за почистване, си е забелване.  newsm78
Блонди, глупости говориш, ама всеки има такива моменти. Ама само като я погледнеш Кам с бибероната на Мам  Mr. Green и срещу нея готиния батко, усмивката трябва да е на лицето ти с позитивна нагласа;)
Бют, какво наложи да махнете Коката? Hug
Днес пих една малка бира, тази вечер кърмата е повече, ще взема утре да си купя 2 литра и да оставя къщата наопаки. Мъжът ми ще ме завари бирена пред компа, гледаща Пътят на душите  Laughing На мен кърменето много ми харесва, нека дърпа, лигави и разтяга, той е моята любов и му е позволено.  Simple Smile

# 484
  • Пловдив
Mного ми е смотано тази вечер,с мъжа ми имахме по-сериозен разговор относно Алф.
Та след сериозна дискусия взехме решението да вдигнем пълния игнор към нея и да и дам възножност да се вижда с внучетата,но поставих ултиматум да бъде и в мое присъствие(колкото и да ми е неприятно да я виждам ще съм по спокойна за безопасноста на Никита).

Тъпото е,че не мога да откажа,щото децата ми майка ми ги вижда,голямата остава уикендите при нея ,а както едната е баба така и другата.

Мъжа ми си мисли,че си е взела поука и ще внимава как се държи,но аз му казах,че се басирам в обратното.Та в общи линии срещите ще са навън някъде и ще са под мой контрол-това ми беше условието и мъжа ми го прие.

Та приемам залагания за вълка и козината-кой ще спечели баса -аз или мъжо?

Ако не друго поне ще натрупам материал с бисери да ви веселя като едно време.

# 485
Много тъжна тема сте подхванали.Аз също имам терзания,че не се справям с голямото ми момче. Малкото като писне,аз понякога се изнервям и си го отнася голямото за някоя детинщина,която ако съм спокойна би ме разсмяла.Днес примерно му казах да се облече за разходка,през това време аз се обличам,бебето хлипа, повръща,преобличам и като поглеждам нашия си облякъл няколко тениски с къс ръкав и доволен : Mr. GreenТоку що си налях половин чаша винце и по лесно преглътнах,че докато бебето реве,големия ме тупа с Тошко Африкански:Чети бе мамо,чети.Мъжа ми вика като се родял третия му син...Точно сега да не ми говори за трето,а той си пее неговата,едно време как са гледали по 7-8 на нивата.Айде моля ти се  JoyИначе са ми слънчица,от една фирма,с която работи ММ им подарили два офицални костюма.Направо щях да падна, голяма играчка е да се направи това сакенце.Утре ще пробвам да ги снимам,ако ми дадат да ги облека. ММ вика другата седмица да го кръщаваме,че тъкмо имал костюм,но не е познал,с такъв киселяк в църква не влизам  Crossing Arms

# 486
bi_bi, давай в същия дух  Laughing. Пияна-трезва, важното е да си щастлива   Hug
Принцеске, един гнусен американски шоколад, че ти ще спечелиш. Променила друг път  Whistling, мисли си как ще ни разказваш вицове като почне да става напечено докато си покрай нея  Wink
Зафира,   Joy и моя много ме кефи като вземе да говори за второ. Аз мрънкам и съскам, че ще почне да ми идва, пък той се подхилква под мустак  hahaha. Абе, изтрещяхме съвсем  Whistling

# 487
  • Пловдив
Darlena  Hug и аз мисля че ще спечеля,та чак нямам търпение да натрия носа на мъжа ми,който реши да проведем тоя разговор като пийна една ракия Twisted Evil.Само не знам на трезва глава дали няма да запее друга песен,ама като го знам ако ще турско да стане няма да си признае и да е размислил Mr. Green.Единствено може да го отложи във времето.

Зафира при нас приказки за трето отпаднаха,въпреки че док ми каза че ще мога съвсем спокойно трето секцио,щото мъжа ми е сигурен,че и то ще е женско и не можел да понесе толкова много да му се качват на главата-явно ще се задоволи с 3-те ни Heart Eyes,знае си възможностите и силите човека.

# 488
 Shocked

К'во второ трето бре мацки ?!?

Аууу луди глави- честно.

# 489
О, вие малко сте ангажирали половинката май, за да мисли за следващо  passifier ММ е зает на max и такива еретични мисли изобщо не му минават през главата Joy Вал ми скри шапката, дето се вика, ама готвиш и на свекитата? Леле, аз за нас не мога да сготвя,   chef още повече за други хора... Честно, не знам как се справяте, явно мениджмънтът ви е доста добър  bouquet
Принцеске, нас ще ни веселиш, ама на теб хич няма да ти е весело. Да се надяваме поне, че малко ще е свила перките (Блонди пишеш ли Mr. Green) ако не е станала нормален човек, което малко не е за вярване, ама те, внуците, ако не я оправят, няма надежда.
Аз да се оплача, или яко съм настинала, или съм си качила някакъв вирус, имам ужасен гърлобол и носът ми тече като рекичка. Горкото детенце, много се страхувам да не го разболея, кърмя го и го обгрижвам с маска, добре че малкият не се плаши, даже напротив, кефи й се и се смее, явно си мисли, че е някаква игра hahaha hahaha Тази вечер даже се цедя и оставям млекце в хладилника, като добрата фея, а ММ му го дава. Хич не е лош този вариант, даже успях да се понаспя и дори за форума ми остана време, ехеее, почти като в бременелските времена Blush Лошото е, че в неделя ще кръщавам бебче, надявам се дотогава да съм прогонила бацилите, уф, откъде ми дойде на главата това, точно сега ooooh! Обикалям като сомнамбул из къщи и шепна молитвата, която трябва да кажа на кръщенето (на старогръцки Joy) Трябва да имам вид на странна птица отстрани.
Какви са тези конкурси за най-лоша майка, леле, не съм изтрещяла само май аз Mr. Green извинете, ама нали казахме, че сме най-добрите майки за нашите деца. А и щом те са ни избрали!  bouquet Подсмърч.

# 490
Добро утро!  Smile
Вал, браво на теб и твоите послушни близнаци!  Hug
Бюти, съжалявам че така се налага с Коки, предполагам колко ти е трудно...    action032  action032
Месечинке, аз на мастита реших че няма да му се дам, преборих го с парацетамол, топли душове и студени зелеви листа, масажи и компресии и много често висене на бебка на цицата. Но два дни бях като парцал, с температура, втрисане, болки в мускулите ... всички екстри.
Гунди, дарлинг...вашите "екстри" и те нямат край  Whistling А ти наистина си майка орлица, ама тия сладури такава са те поискали.  Heart Eyes Hug Hug
Принцеске, и аз Доспат много го харесвам, ама там няма зарган...пък и честно казано аз понеже не го долюбвам това хоби и въпреки всичко ми е по-добре да кисна около морето, отколкото около язовира...  Rolling Eyes
Пък за Алф - много търпение и сила ти пожелавам!  Hug Hug
За забелването - сега ако имах момче нямаше да разреша да се пипа, ама с Бобо  бях офца непросветена и на 6 мес. нашата педиатърка така рязко му я издърпа кожичката и го оголи - наистина беше рана няколко дни и после всичко е ОК, но не съм съгласна че е нормално. Ето на това аз му викам забелване, а не на подръпването леко с цел почистване...
Биби, браво на теб - и за настроението, и за кърменето и за бирата даже!  Hug Hug Hug
Мери Джейн, бързо оправяне! А за бебо е даже още по-добре - даваш му антитела с кърмата. Ще си имате значи официално име ли вече, а?

Ако някой има нужда да чуе, че има още една лоша майка -вуаля- това съм аз...тази вечер пак крещях на Бобо - ревах - извинявах се и на двамата... в тоя цикъл съм доста често напоследък... Днес ме гледа братовчедка ми отстрани и ми вика "леле, колко си изнервенааа.."
Аййде до после, че шушка ръмжи и ръкомаха, а аз се правя на ударена!  Hug Hug

# 491
 Hug
ех, не ме оставихте да си потъгувам и веднага с въпросите защо я махнахте  Twisted Evil
не е една и две причините...като цяло се чувствам аз виновна, защото мрънках и бързах да я вземем докато бях бременна и си мислех, че да имаш дете и куче на година, което не  е научено на никакви навици е  Whistling ама не е..
и въобще започнахме по-малко внимание да и обръщаме..и как няма - моя е ревал снощи от 6 вечерта до 3 през нощта с почивка само с кърменето..
остави това, че никъде не може да мръднем без нея и че дори на ресторант да излезем трябва в 8 да се приберем да се разходи..че тя и без това почна пак да пикае и да сере  :whistlе:
и пуска адски много косми - а сега дори не  и е периода..и като си говорих с други мами как детето като почне да пълзи ще бъде някакъв ужас..и че сега можеш и да го оставиш да реве и да свършиш нещо, ама тогава трябва постоянно да гледаш да не си разбие главата някъде и колкото и да искам да огранича и косми, и всичко не става..а как и смърди устата да не казвам  Mr. Green
отделно с разправянето с развъдника, дето да я угояваме, па конкурси, па заплождане, па секцио..и въобще много неща се замислихме за тях..явно ни е трудно сега и ако бяхме изчакали можеше и да я задържим..но и за нея ще е по-добре..а не да е свикнала аз като бях бременна да я гушкам, а сега няма време  Confused
много гадно се чувствам- уж целта да я вземем беше точно детето да расте с куче..ама можеше да вземем куче и когато детето е на 2 години и без това сега нищо не разбира..ама аз не та не, все бързам и сега вземи тоя рев  Cry
отделно на Анди носа е все така запушен, а аз от днес кървя  Tired и въобще съм в една такава дупка, че не знам как и кога ще изляза от нея  Tired
Мери, да се оправяте Hug
Принцеске, за теб много ясно  Twisted Evil
Елсън, не  е нещо нечовешко  Hug

# 492
Бюти, съжалявам, че трябва да се разделите с Коки. Но щом е заради детенцето, няма какво да се направи.

Принцеска, дано да има промяна в твоята свекърва, но и да има ще е временно според мен. Просто според мен е трудно човек на тези години да се промени.

Елсън, и аз много се изнервям с голямата ми дъщеря, страхотно е разсеяна, направо незнам как ще е 1 клас догодина. Обаче гледам да не крещя, незнам, имам чувство, че след тази бременност съм станала много по-спокойна, сравнение с преди това. Даже колегите го отчитат - говорела съм едно спокойно.... Mr. Green

По повод трето дете - ММ пък е убеден, че вече третото ще е момче, и само ми повтаря, като се роди и третото еди какво си... Обаче една вечер и двете му момиченца като бяха ревнали в банята - едната в душ-кабината, другата в коритото и забрави да ми спомене за третото  Mr. Green Иначе не пропуска всяка вечер се споменава.

Както и очаквах след хвалбата вчера - естествено нервен ден. Голямо реване му дръпна Снежчето - ама пък заспа в 20.30 часа и тази сутрин чак в 7 стана. Е с 2 хранения разбира се, но бързички.

Бюти, радвам се, че сте претеглили минусите и плюсовете, затова да обгрижвате бебе и куче-бебе. Не се връщай назад, вярвай, че сте направили най-добрия избор. След време, когато влезете в коловоза, пак ще си вземете куче. И тогава цялото семейство ще му се радва и грижи за него  (визирам и Анди Simple Smile )

Днес е голям празник за Благоевград. 100 години от освобождението на Пиринска Македония и 100 години от Балканската война. Най-интересната част ще е светлинно шоу довечера, надявам се да отидем. Пускам ви светлинното шоу от 24 май - Празника на Благоевград. Готината част започва след 4-тата минута.
http://www.youtube.com/watch?v=cvDof88F9uU

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 09:10 от ~Галка~

# 493
  • Варна
Много се мразя като започна да се изнервям като плаче и мрънка дълго време и пробвам сто неща, но не работи. Ударя с юмрук някоя възглавница от нерви, стискам зъби и продължавам да го разнасям, но ми се струва, че милото усеща и ми става много зле. Още повече като знам колко години го чакахме, през какво минахме и колко се питахме заслужаваме ли деца. А забелязах, че колкото съм по-спокойна в такива моменти, по-бързо се успокоява и той. Ако успея да удържа фронта като си повтарям: "спокойно, той е бебе, това е фаза, ще му мине, продължавай да опитваш, знаеш, че накрая ще успееш и той ще се успокои, още малко търпение." Но е трудно ...

Мноого точно описа моите настроения и мисли... И аз се мразя като се изнервя, той е бебоче и не заслужава това. Но като съм сама по цял ден, няма кой да ме отмени, кой да го вземе дори за минутка, че да дойда на себе си... Трудно е да запазя спокойствие. Баща ми идва всеки ден и ми е от голяма помощ, но не смее още да го взема и аз го разбирам де.

За забелването от педиатъра - изобщо не се учудвам Whistling Надявам се да успея да реагирам навреме, ако нашата опита да го направи.

Лея,
дано нямате ядове с Алф. Според мен ти си правата, но и мъж ти го разбирам, все пак баба е. Дано си е взела поука

Мери Джейн,
бързо оздравяване Hug

Elsun,
добре че си сборила мастита. За викането - явно повечето сме така Rolling Eyes

Бютка,
разбирам те. Прегръдки, мила. Съжалявам, че се е наложило, но на... понякога обстоятелствата са такива, нещата се оказват не каквито сме ги мислели. Кетка и Ленка също временно са на бабин дом. Колкото и да чистех Бобо беше все с косми по ръцете, че и по лицето и като се изрина от онези бактерии мъж ми се уплаши и аз не посмях да му противореча. А и грам време за чистене не ми остава. Напролет мислим да правим прословутия ремонт и ще си ги вземем обратно. Много ме беше страх че няма да свикнат у свеки, но те се чувстват като царици там, направо съм изумена, чак ревнувам мъничко Crazy При вас обаче е наистина сложно с тези договори с развъдника. Не се тормози толкова, знам колко ти е мъчно, но само това ти липсва покрай другите грижи. Коки ще е добре.

Галка,
честит ви празник Hug И дано е по-спокойна Снежка. Бобо след кошмарно безсънния вчерашен ден заспа към 11 и спа до 4, после спахме две в едно до 6 и нещо и оттогава пак будува с кратки прекъсвания, да видим ще спи ли днес.

# 494
  • Пловдив
Момичета,убедена съм че свекито не се е променила,но все пак ще и дам още един шанс-може пък да положи усилия.Тя на няколко пъти се заключва отвън(вратата е с топка),а майка ми има и тя ключ и Алф ходи да и го иска и е споделила,че и е мъчно да не вижда децата...Та от мен да мине,нали съм добра душа Mr. Green.

Галка моя мъж отсега смята колко пари за тоалетна хартия и превръзки ще дава Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт