АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 791
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора
Я се успокойте тук са най-добрите майки на куп събрани   bouquet
Има жени си изоставят децата от първата секунда в която са на бял свят,а тези малки същества са избрали именно тях-ето това е лоша майка,така че стига глупости.
Софи много мило ми стана като ти прочетох поста,това не го бях чувала за детето на Годжи,толкова е хубаво   Heart Eyes
Блондиии,Блонди вярно май нямаш какво да правиш,не си мисли повече такива глупости   bouquet

# 466
Ами.... аз съм циклична  ooooh! От вчера Sad Ето защо съм такава емоционална.
От няколко дни ми се гади яко,болеше ме менструално корем,кръст.... каквото си боли.И вчера едно такова ръждиво кафяво.  Confused
Това ли трябва да е първия цикъл? Надявах се на промоция покрай кърменето ама де късмет.

Софи,права си.Сега съм много по "богата" от преди,но понякога като видя влюбена двойка на спокойна разходка прегърнати..... си мисля че никога вече няма да ми се случи да се отпусна,да не се тревожа за деца....... А бе,сдухала съм се  Tired То е период,като при бебетата  Sunglasses

P.S. Калина развали телевизора......УРА!  Crazy Натиска де щи копче видя и сега не тръгва  Whistling На мен ми е все  тая щото не го гледам,а така и тя ще спре с малоумните детски.Само баща й незнам как ще приеме загубата.

# 467
МукиJoy  като цяло за свежия все пак пост  Heart Eyes
Иначе - цикълът ти трябва да е обилен и червен.
Тревогите - няма да спрат, няма да има край.  Rolling Eyes А за прегръщането - ... липсват ми ужасно пеперудите в стомаха....  Blush

# 468
Е, не мога ад ви насмогна и това е. Завиждам, че ви остава време да сте така активни в темичката. Чета, когато имам време, но то е напълно недостатъчно, че да ви насмогна. Горе-долу съм в час де (или поне се опитвам да бъда). Надявам се да ме разбирате, сама се грижа за близнаците, милото помага много като се прибере от работа, но през останалото време сме си ние тримата и чистене и готвене (че даже и за свекитата готвя, че моята свекърва все не е сготвила, а нищо не прави по цял ден)..изобщо трудно ми остава време за нет. Но не се оплаквам, такива са ми душички малките мишлета  Heart Eyes Heart Eyes
Мики, за цикъла и аз да кажа, че на мен точно на 40 ден ми дойде и тръгна едно кафеникаво и после 7 дни вървя оная ми ти кръв, чак на два пъти се изпоцапах цялата, а на мен цикълът ми е от 3 до 5 дни по принцип и хич не е обилен. Но аз не кърмя де, изцяло на Аптамил сме, да се надяваме докато пораснат бебоците да не се разорим. Онзи ден купуваме пелени и се разправяме, че един пакет ни стига за по-малко от 2 седмици и продавачът: "Аууу, ама вие много често ги сменяте значи" и мъжът ми : "Неее, но слагаме по две един върху друг за по-сигурно" и продавачът като се върза и взе да ни обяснява, че така не се правело..  hahaha
Та какво да ви се похваля ние растем ли растем, вчера бяхме на мерки и теглилки и Теди вече е 4.150, а Санди 5.000кг, порастнали са с по 6см и вече сме големи бебета.  Heart Eyes Гадното е, че Санди има стафилококи в нослето и се борим с тях, педито каза, че са много упорити  и ще падне борба. Взеха секрет и от Теди за всеки случай, да се надяваме, че всичко ще е ок.
И за финал да ви кажа ВИЕ СТЕ НАЙ–ГОТИНИТЕ МАМИ, няма защо да мислите други глупости и да се впрягане. Айде прегръдки от мен, че Теди ме зове.  Hug Hug Hug

# 469
Ей ме на - на 32-ра със запис, срамота...  Blush
Насъбраха ми се доста дни без нет и сега докато вляза в час, ние бяхме за 4 дни на море - да използваме последните слънчеви дни. Равносметката беше - 3-ма от 4 болни, аз  го изкарах с жесток мастит, децата със сополи и температури... Повече ниииикога няма да ходя на такива късни морета!!! Той мъжа ми много настояваше заради риболова - е, нито веднъж не успя дори да си извади въдиците от колата... ама си беше и хубаво, приключение един вид!  Party Crazy

Ще пиша по темите другия път...

Hug Hug Hug Hug Hug

# 470
  • Варна
Вал,
скриваш ми шапката в добрия смисъл: с две ти осрава време и да готвиш, аз с едно не смогвам сандвич да си направя. Днес цял ден е крив, заспа веднъж за половин час и веднъж преди малко за 5 минути - тъкмоп реших най-после днес и аз да ям и чух рев ooooh! Направо в такива дни ми иде да се гръмна, така завиждам на тези от вас, чиито деца спят през деня. Ама как може изобщо да не спи бе? Е, сега задряма в ръцете ми, ама филията ми прегаря в тостера!
п.п. днес за първи път кърмих в заведение Mr. Green Ами като писна докато бяхме на разходка не ми остави избор.
Elsun,
сбори ли мастита? Ей, не се разнася тази буца при мен, вече губя надежда, че ще се размина без хирург Tired

п.п. Малеее, като сме тръгнали да се номинираме в отрицателни категории, аз се номинирам за приза Мрънкало Joy

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 17:05 от Месечинка виторога

# 471
Здравейте и от мен! Днес е толкова ревлив ден,че просто не ми се говори Cry Мислех си, че коликите са минали, ама друг път! Като ревна сутринта и продължи 20 минути без да спре  Shocked направо се съдра! И днес цял ден само проскърцва и не иска да спи...Пък аз съм вече  Tired и отчаяно се нуждая от разходка на въздух, ама сама...Дано това да не ме прави лоша, но искам поне 30 минути само за мен. Мечтая си за козметик, фризьор и нови дънки...ама няма време за нито идно от тях Confused . един ден може би... Hug за всички

# 472
Най- сетне за малко пред компа и то с две свободни ръце.
Хубавата новина- моята мома е наддала за 1 седмица 300 гр, лошата е,че според педиатъра все пак има цитирам :"Жестока непоносимост към лактозата"- прати ни на гастро, щели да ни дадат някакво много специално мляко, дето струвало адски скъпо ..оххх бла, бла само глупости.... Sad
Елсита, ама как може  така да се разболеете, а кой беше оцелелия? Охх у дома май започва някаква настинка. А какво точно става при мастит- освен запушване на гърди? Братовчедка ми и тя като теб с едно кърмено дете до 2 год и сега второ на 8 месеца- активно кърмено и някакъв зверски мастит
И аз не мисля, че съм особено добра майка, но пък мъжът ми е на друго мнение- той ме смята за много грижовна и всеотдайна майка, чак прекалено на моменти- вика ми,че съм била майка орлица. Joy
И пак ви чета от сутринта, а забравих коментарите по др теми.
А за житото някой ме беше пита- ядох си колкото ми се ядеше, една много малка тенджерка имах пълна до средата - хапнах го за три хранения. Според Дънов се яде конкретно количество, но аз никак не съм фен на тия конкретни дозички и не мисля, че трябва да са еднакви за всички. Не съм яла ядки , а само малко ябълки същия ден, по идеята на дънов се ядат и много малко орехи. Peace

# 473
според педиатъра все пак има цитирам :"Жестока непоносимост към лактозата"-

оф  ooooh! алл110 сигурно ще пиете.  Rolling Eyes

# 474
Месечинке, явно близнаците разбират, че нямам време да ги друскам и ме слушкат (почти винаги).  Wink

За забелването да се включа и аз, явно при нас ще падне борба, аз не искам да бараме изобщо, мъжът ми слуша майка му (коята си няма никаква идея от деца, понеже нейните ги е изгледала свекърва ѝ) и все ми повтаря да забелваме след 3-тия месец..да видим как ще го преодолеем това различие. Педиатърът не съм го и питала, че и аз попаднах на един педиатър...с Екзо сме заедно при него и той ни бърка близнаците, диагнозите...ужас някакъв, кара ни от месец и половина да даваме сокчета и всякакви такива дето аз съм на обратното мнение, та него ще го сменям декември месец, че иначе ще се сбием на някоя консултация.  Crazy
За акането, ние сме на Аптамил, Санди ака по 1 път на ден, а Теди понякога, когато пропусне 1 ден на следващия ака 2 пъти. В началото бяхме на Friso HA и малкият много се запичаше, акаше едни маслини..не ви е в акъла, сега от Аптамила съм много доволна, да чукам на дърво.

Блонди, Бюти, как са Минките??? Стискам ви палци всичко да е ток в най-скоро време. И аз имах проблеми с моята Минка, след цикъла, едно бяло течение, един сърбеж..и тоя моят доки само ме кара с дамски душ да се мия и не разбира, че не мога да си го напъхам това нещо, нем и се отдава, та сега съм на някакви свещички, сърбежа спря, да видим с течението какво ще се случи.  ooooh!

# 475
според педиатъра все пак има цитирам :"Жестока непоносимост към лактозата"-

оф  ooooh! алл110 сигурно ще пиете.  Rolling Eyes
Ами то не е скъпо май, аз оня ден го гледах в аптеката, ама не помня каква цена?? То се оказа, че има доста марки безлактозни млека- сега давам аптамил, ама нещо не върви с него- едно зверско повръщане, у дома няма не маркирана част и постоянно е опъпчена и все е с разтройство- ябе у нас всички сме с много слаби стомаси, явно децата ни се раждат така. Вики повръщаше зверски, но пък само това. newsm78

# 476
 Cry Здравейте.. четох ви, ама не ми се коментира...искам само да кажа, че ще оставим Коки в развъдника(най-добре там, отколкото при някой), цял ден рева и ни е супер трудно да го направим, но се промениха нещата и детето надделя..много ми е тъпо и се чувствам ужасен човек..някой път може и да споделя
всички сте прекрасни, не си и помисляйте друго  Hug

# 477
  • Пловдив
Месечинке,с Никита 4 месеца бях със запушени канали-гърдите ми бяха като разорана картофена нива.След толкова мъки личната ми назначи 10 процедури физиотерапия на гърдите-ми родих се Grinning.Та благодарение на тях детето ми приемаше 2 години кърма,иначе със сигурност шях да се откажа.Всичко се поема от касата,процедурите са кратки-за около 30 минути.Аз ги съобразих в удобно за мен време,в смисъл след като таткото се прибере от работа.Нищо не пречи да пробваш Hug

Гунди сега не можеш да кърмиш ли?

Елсънче нашето семейство сме запалени рибари,ама предпочитаме язовирите-любимо ни е Доспат.Със сигурност планината е чудесна за децата,другия път сменяйте посоката,мъжа ти пак  ще си начеше крастата Heart Eyes

Бютка Sad Hug Hug Hug

# 478
Бюти  Hug , напълно те разбирам и аз взех същото решение само че преди да родя- една седмица по рано ..... Но поне ми е спокойно, че кученцето си е добре... Вкъщи постоянно щеше да е натирен някъде и с минимални разходки...

# 479
оооо, Бюти, горката Коки, защо я оставихте  Cry 

Общи условия

Активация на акаунт