CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 872
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, какво ще рече "дигитална компетентност"?  newsm78 Чета тук и се зачудих дали да не се пробвам с курс по испански, че винаги ми е харесвал този език, а въобще нямам понятие от него  Crazy

Дигиталната компетентност са знания и умения, свързани с работа с компютър, компютърни програми, дизайн, мултимедия, цифрови технологии и т.н.

Езиковите курсове са Ключова компетентност Общуване на чужд език.

# 226
  • Варна
Аз за сега ще се пробвам да поработвам в домашни условия, въпреки че през зимата е добре да хабиш тока на някой друг  Joy

Sunny Sky честито!

Somebody облечи нещо, в което да се чувстваш уверена в себе си! Дрехите, които правят, надали са за офис-облекло и надали служителите във фирмата са длъжни да ги носят Laughing. Според мен е важно да имаш неотразимо излъчване на жена, която разбира от тези неща и която всички искат да наемат да работи за тях Wink. Успех  Peace

# 227
Благодаря,  вече ходих на интервюто и съм разочарована е меко казана, бях разбрала,че съм одобрена, пък то сме били одобрени 20 момичета от дръжте се 60 ,сега ще чакам за 3- то интервю, където ще отпаднат още 10, и после ще има вече 4-то с  големия шеф, който ще си избере!До края на седмицата трябвало да минат и другите момичета и ще се обадят ако съм одобрена за 3-то, което ще  е изпит, ще кажеш, че кандидатствам за изпълнителен директор,не за технически сътрудник!Относно облеклото ми мога да кажа,че бях най-добре облечената от 4 момичета,които видях,които също бяха одобрени за второ интервю, със стил така да се каже, но мисля,че директорката не ме хареса, ще видим,ще чакам до края на седмицата- същевременно ще си припомням английския на говоримо ниво,че 3 години една дума не съм казала на никой на Английски!

Това ми напомни да ви кажа, че през седмицата бях на интервю в една голяма преводаческа фирма и шефката още със започването на изпита на компютъра, почна да ми прави забележки, що така съм тракала по клавиатурата, не мога ли по-леко да пиша , после, защо не изпълнявам командите от бутоните,ами само с мишката работя и все от този тип, пък аз всички чинно си вършех, както ми нареждаше, не издържах и почнах да и отговарям, много важно,че има фирма, аз си имам гордост и няма да позволя на някои да ми прави глупави забележки,просто защото е цербер  нета има доста негативи изписани за въпросната шефка,но все пак аз отидох, беше ми любопитно!Каза,че към вторник, сряда щели да ми се обадят, но силно се съмнявам!

# 228
Като чуя за 3-5ти интервюта, освен ако не умирам за тази работа, хич и няма да се занимавам повече.
Хората за далеч по-сериозни позиции правят максимум по 2-3, но има фирми, които изглежда си придават важност. )

# 229
Аз лично съм имала такава шефка и повече за нищо на света няма да се унизя някой да ми прави забележки за неща, които не се отнасят пряко до изпълнение на работата ми.

Има много различни компании, по принцип до този момент за по-ниска позиция от Изпълнителен директор не съм чувала за повече от 2 интервюта.

# 230
  • Sofia
Като чуя за 3-5ти интервюта, освен ако не умирам за тази работа, хич и няма да се занимавам повече.
Хората за далеч по-сериозни позиции правят максимум по 2-3, но има фирми, които изглежда си придават важност. )

За мен също си е губене на време - още повече ако има трето или четвърто трябва да е с 2-3 кандидати, не с 10-20.

# 231
  • Sofia
Аз лично съм имала такава шефка и повече за нищо на света няма да се унизя някой да ми прави забележки за неща, които не се отнасят пряко до изпълнение на работата ми.

Има много различни компании, по принцип до този момент за по-ниска позиция от Изпълнителен директор не съм чувала за повече от 2 интервюта.

Инфопартнерс например доколкото зная правят 3 интервюта и то за ниски позиции.

# 232
За мен провеждането на повече интервюта означава или че отдел човешки ресурси не може да си върши работата както трябва (не е нормално да не можеш да отсееш 10човека), или управителя, собственика не знае какво иска.
Но това си е губене на време да те разтакават на по 3-4интервюта, особено за голяма София.

# 233
Цитат
Каза,че към вторник, сряда щели да ми се обадят
това обаждане във вторник ми е любимо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Цитат
че кандидатствам за изпълнителен директор,не за технически сътрудник

Абе я стига... работодателите напоследък си придават много голяма важност, а като започнеш да работиш им виждаш всичките косури ... Нямат покритие понякога, като че ли си избират нещо средно между "манекенка и научен сътрудник от ЦЕРН" ...

Едно време викаха че няма качествени работници, сега аз ще кажа че качествените работодатели са като бели врани... вече хич ги няма  Peace

Да не говорим, че едни и същи обяви за работа се въртят в нета и ми се струва, че тези т.нар. интервюта са само ей така да сравним как е пазара на труда... ( ходих на няколко и все за това ме питаха и за това взе да ми писва, честно) ... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 234
Ако компанията е достатъчно голяма, според мен пък - не е чак толкова ненормално 3-4 интервюта. HR, пряк ръководител, директор... А помежду тях и някое изпитче.
Там, където сега ще почвам работа бях пратила CV за позиция в един отдел, извикаха ме за позиция в друг  Laughing и в крайна сметка ще започна работа в 3ти. Просто в процеса на разговор нещата се изясниха и наместиха  Peace.

# 235
тинки, има достатъчно големи организации, в които се минава и само през едно интервю. Дори не интервю, а подаване на съответния брой и вид документи.

# 236
На мен фирмата ми хареса наистина, но наистина за такава позиция да има 4 или 5 интервюта просто е безумие и не ми се вижда нормално, но въпреки всичко много силно искам да ми се обядят за 3-тото или изпита по английски. Господина от човешките ресурси е много приятен мъж, с него си намерихме приказка, той и сега беше на интервюто,но без да каже и една дума, т.е не участва!Директорката добре ме поразпита за детето обичайните неща Mr. Green, кой ще я взима от градина, ще успявам ли, до колко часа работи градината, абсолютно безмислени според мен  въпроси за второ интервю, щото  и на първото споменах,че имам малко дете Mr. Green

# 237
тинки, има достатъчно големи организации, в които се минава и само през едно интервю. Дори не интервю, а подаване на съответния брой и вид документи.

Възможно е.
Аз обаче работя в банка и по документи само няма как да ме изберат.

somebody, аз след подобни въпроси вече им казвам "При достатъчно добра заплата детегледачката не е проблем!". Ама нали ще си на изпитателен срок, егати. Сама си знаеш, че ако не съвместяваш нещата ще ти бият шута.

# 238
Ами в крайна сметка има големи компании, които събират всички на куп и решават след максимум 2 интервюта. Не е чак толкова сложно, освен ако шефовете не са на различни места. И пак може да мине с 1-2 макс.

# 239
  • Бургас
аз след подобни въпроси вече им казвам "При достатъчно добра заплата детегледачката не е проблем!". Ама нали ще си на изпитателен срок, егати. Сама си знаеш, че ако не съвместяваш нещата ще ти бият шута.

И аз на едно интервю, след като ме питаха има ли кой да гледа детето като е болно казах, че се надявам с предложената от тях заплата да мога да си позволя детегледачка за дните, през които е болно. Няма да ви кажа каква стана физиономията отсреща.

Общи условия

Активация на акаунт