CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 689
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Както казах, звънях на следващия ден няколко пъти, просто не можах да се свържа. И днес пак звънях и през деня и към 19.30ч, и пак не ми вдигнаха newsm78 Пък и за мен лично 19.30ч. е не приемливо време за звънене (работното място дори е с упоменато раб. време от 9 до 18.00ч.).И между другото длъжна ли съм да не се къпя (примерно!), и ако някой ми звънне, аз веднага да вдигам, или да звъня на всеки непознат номер? От 9 до 19ч. си вдигам телефона почти веднага, но след това превключвам на друг режим (приятели, дом, семейни задължения), и за мен това е напълно нормално. И за уточнение, винаги кандидатствам за позиции с нормално работно време, не на смени и не нощна работа.
Благодаря ви за отговорите ,видях че има сходни на моята гледна точка и за себе си прецених, че не е коректно това отношение и няма да кандидатствам пак. А на всички тук, търсещи работа пожелавам успех  Wink

# 556
  • София
според мен е недоразумение и може да кандидатстваш.

# 557
  • София
Някой ще ходи ли тази седмица на трудовите борси в бюрата по труда?
Утре от 10ч е на Тимок 20 (Сердика), четвъртък и петък са Изток и Възраждане Peace

Търсите ли си работа чрез агенции? Аз имам 1-2 опита, но все ми казват, че в моя сектор  нямало търсене или се занимават с по-масовите професии... ooooh!
Последно, една специалистка ми препоръча да се запиша в платена агенция, а не по разните сайтове да канд-вам:D Rolling Eyes
Колко ще струва такова едно удоволствие и как мислите вие?
Става дума за инженер-химик.   bouquet

Някой от вас търси ли чрез Probook/LinkedIn? Нещо все не забравям да ги поразуча тези сайтове... newsm78

# 558
я да дам отчет:
Вчера ходих до борста и си оправих нещата ... продължаваме да сме там  Wink и то без бой  Laughing Laughing Laughing

Да питам: Какъв е този Цирк там? Много народ чакат на опашки... на големи опашки с някакви документи ... Това да не е заради "Аз мога Повече?" ... newsm78
Безработните не са толкова пред стаите колкото те  Joy Joy Joy

# 559
В Бюрото по Труда във Варна има гиганстки опашки най-вече за да се регистрираш, направо е някакъв кошмар, то е един ред, те са едни номерца дето раздават....
 А иначе за протокола-два пъти са ми звънели за интервю, когато съм била в банята и още поне 3 пъти докато шофирам и наистина е малко трудно да се съсредоточиш какво ти говорят от другата страна! За щастие веднага след това съм връщала обаждане и всичко е било наред. Но въпреки това-търсенето на работа отнема....месеци. През това време аз не мога да стоя на дивана с телефон в ръка и само да чакам някой да ми се обади. Но пък и кандидатстващите за някоя позиция за стотици, това, че не са намерили един-двама за интервю.....
 И аз бях на едно хубаво интервю миналата седмица, през цялото време ми говориха как "като започна" ще видя как е, като за почнат да "ме" обучават всичко ще е по-лесно...и т.н. и наистина останах с впечатление, че са ме избрали. И после...нищо.

# 560
  • София
Gushky, ако имаш техен мейл, пусни им един-два реда, че си опитала да върнеш обаждането и т.н. и че ще се радваш да ти звъннат отново на еди кой си номер от 9 до 19 ч. примерно. Не знам на какъв номер звъниш, но може да не е мобилен, а централа т.е. gateway, затова не можеш да се свържеш.

Повечето кандидати за работа предпочитат обаждане след работно време. Ние също най-често звъним след 18:30.

# 561

Да питам: Какъв е този Цирк там? Много народ чакат на опашки... на големи опашки с някакви документи ... Това да не е заради "Аз мога Повече?" ... newsm78
Безработните не са толкова пред стаите колкото те  Joy Joy Joy

Да правилно си предположила  Peace

Аз днес ще ходя да кандидатсвам за работа в държавната администрация. Идея си нямам дали си заслужава  Thinking но като съм без работа по-добре да пробвам и там.
Утре пък ще ходя в Техническия университет, защото има Дни на кариерата 2012.

Покрай новият мол доста обяви са пуснали и се надявам все някой да се обади  Praynig Ако сега не стане след месец ще отварят друг мол  Crazy и там пак ще се пробвам.

# 562
  • France
Момичета, срам не срам, ама няма кого да питам:
За първи път пиша автобиография по европейския стандарт. Вчера се снимах във фотостудио, снимката я качиха на флашка. Питането ми е: снимката се качва върху формата и после се разпечатва или след като се разпечата СВ-то се лепи снимката и се копира?

# 563
По принцип по първия начин-качваш я на самият формат. Така ще ти е по-лесно и ако ще пращаш CVто си занапред на други места по електронен път. Но може и по вторият начин, който си описала въпреки, че няма да се получи така добре.
 А ако ще я пращаш по мейл, може и изобщо да нямаш снимка в автобиографията си, а тази същата, която са ти направили да я прикачаш като отделен файл+CVто  Peace.
 HRите да кажат за тях кой е по-приемливият вариант.

# 564
Като звъня през деня са на работа, после пък им е късно. А търсят ли си работа?

Аз предпочитам снимката да е във сиви-то, отделни файлове рядко отварям.

Хакама, ти пишеш от 2 години в тази тема и не знам досега как не разбра, че НЯМА платени агенции. И че не бива да давате пари. Частните агенции си вземат таксите от работодателите, не от кандидатите.  Peace

# 565
  • София
Снимка вътре в CV-то  Peace

# 566
  • София
Момичета, срам не срам, ама няма кого да питам:
За първи път пиша автобиография по европейския стандарт. Вчера се снимах във фотостудио, снимката я качиха на флашка. Питането ми е: снимката се качва върху формата и после се разпечатва или след като се разпечата СВ-то се лепи снимката и се копира?

за европейския формат СВ има сайт, чрез който много удобно се написва и попълва всичко. просто напиши в гугъл СВ европас и излиза.

# 567
  • France
Момичета, благодаря за напътствията.
Т.к. съм с друг компютър, не мога да кача снимката, която е на флашка.... Има ли нещо по-особено на прикачването?

# 568
Току-що бях на "интервю".
Попълних един въпросник. Тестът по английски беше едно изречение.
За работата нищо не успяха да ми кажат.
Единият въпрос беше "Бихте ли оставали след работно време?"
Дамата, която присъстваше ме попита "Бихте ли работили в коридора?"  Joy

Целият офис беше едно малко коридорче с 4-5 бюра  Rolling Eyes

# 569
Току-що бях на "интервю".
Попълних един въпросник. Тестът по английски беше едно изречение.
За работата нищо не успяха да ми кажат.
Единият въпрос беше "Бихте ли оставали след работно време?"
Дамата, която присъстваше ме попита "Бихте ли работили в коридора?"  Joy

Целият офис беше едно малко коридорче с 4-5 бюра  Rolling Eyes

И сега, какво в коридора ли ? Wink
 Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт