Априлки 2013 - тема 6

• 24 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Mirama предната бременност загубих поради скъсена шийка на матката и пълно нехайство от доктора следящ бременността. Доста изчетох за слагането на серклажа и сега доктора , който ме наблюдава , то аз през седмица съм на преглед , постоянно гледа и шийката и каза , че само в случай на скъсяване тогава ще се наложи серклаж. Аз ходя на консултации в АГ"Селена" при д-р Даскалов , но когато му зададох въпроса за серклажа извика и другите двама водещи доктори в от болницата д-р Дренски и д-р Минев , гледаха ме и тримата бяха категорични , че не е добре да се слага превантивно серклаж. Аз също се водя рискова бременност , поради аборта и близнаците. та защо бързаш със серклажа?
   Здравей,г-жа Анна!Аз също мисля да си запиша час при Даскалов за консултация.След първата си бременност съм оперирана конизация,което означава,че съм със скъсена мат.шийка.Това много ме притеснява сега.Доктора,който следи бременността ми сякаш нехае и затова ще посетя и Даскалов за мнение.Силно се надявам да ми се размине серклаж,но ако се наложи...Би ли споделила повече за твоя случай.Ако искаш ми пиши на лични съобщения.Хубав ден

# 256
dghigova Даскалов е човека в този случай! За моя случай ще ти пиша на лични.

# 257
Анна, dghigova, мен също ме притесняваше шийката, защото имам преди 2 години конизацио. Засега обаче всичко е чудесно. Докторката ми измери шийката 3,7 см, което е идеална стойност за жена с конизацио. Все пак ще има повече пазене и повече прегледи и дано си износя нормално до термин без серкаж. И аз мисля, че не е добре да се прави просто превантивно, както препоръчват някои доктори, а при необходимост.
Аз полека лека се престрашавам да казвам, че съм бременна на познати, ако стане въпрос на тема бебета - сега при познатите ми има бум на бебета, което е чудесно.

# 258
Кари,при кого си се записала в МД?
При Майсторов- нямам кой знае какви впечатления- просто трябваше да ида при някой да ме следи, и исках да е в МД , тъй като не ми се ходи по болници или поликлиники- по приятно е да си сред бременни, отколкото сред болни Simple Smile

# 259
  • София
Здравейте момичетаааа,

Връщам се от БХС-то. Бях в МЦ Фемина при д-р Цолова. Много съм доволна - млада и страшно много обясняваше всяко нещо, което гледаше. Нашето малко бебе през цялото време спеше и въобще не му беше до събуждане, но докито я събуди за да я види.
Май ще сме с момиченце - така по оформянето на това отива. Joy Joy Joy
Страхотна е малката ми принцеска - много си я обичам и много се развълнувах като си я видях и като се събуди - започна да мята едни ръце, крака  Joy Joy Joy Joy Големи сме - 57,9 мм.
Отговаряме на 12 г.с. и 3 дни. Очакван термин - 10.04.2013 г., а не 15.04.2013 г.
Всичко ни е оформено вече - имаме си 2 полукълба на мозъка, бял и черен дроб, пикочен мехур и всичко необходимо.
Предната маточна стена ми е раположена ниско и докито каза да се следи и да не се натоварвам излишно.

Нисък риск от хромозомни аномалии според гестограмата на Фондация по фетална медицина - 1:4908, при възрастов риск - 1:835. Не ми дадоха диск, но си имам много снимчици.

# 260
Алекс, честито ти момиченце Simple Smile
И аз следващата седмица съм на преглед и се нздявам всичко да е ок и  да се види пола Simple Smile

# 261
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, браво, чудесни резултати. )

Оххх, аз сега съм в чудене при кого да отида в града за една консултация. И съответно как да убедя докторицата ми, че не искам този пуст серклаж. То от мен зависи в крайна сметка дали ще се съглася, или не...но и не искам да си разваляме отношенията, познаваме се от доста години и и имам голямо доверие. Но не съм почитател на недостатъчно обосновани манипулации.

# 262
Мирама, в Плевен д-р Бързашки не е ли от водещите имена? Доста добри отзиви за него има...

# 263
Мирама, в Плевен д-р Бързашки не е ли от водещите имена? Доста добри отзиви за него има...

По принцип да. Но аз лично не го харесвам, нито одобрявам метода му на работа. Поради голямата известност, кара жените на конвейр и се е случвало от бързане да се стига и до лекарска грешка.

# 264
  • София
Благодаря ви момичета.
Сега остана да си изчакам кръвните резултати, които ще са готови в понеделник или вторник (  newsm78 newsm78 newsm78 това не запомних кога ми каза, че ще са готови ). И в събота на 06.10. съм на среща с Д-р Въжарова за разчита на резултатите.

# 265
Ясноо. На мен ми минаваше през главата да отскоча до него, заради добрите мнения, но ще го имам в предвид...

# 266
АлЕкС, много се радвам за хубавите резултатите от БХС!   bouquet

Предната маточна стена ми е раположена ниско и докито каза да се следи и да не се натоварвам излишно.
Искаш да кажеш, че плацентата ти е разположена по предната маточна стена, нали така? Надявам се, че съм разбрала правилно, защото на скрининга ми казаха, че съм точно с така разположена плацента - останах с впечатлението, че това е по-рядко срещано, но може и да греша.
Но така и не попитах дали по-нататък може да е проблем.... при раждането например.
Ако някой може да ми обясни.....  Hug

# 267
Мирама, също така сега се сетих, че съм чувала добри отиви и за д-р Павлина Петрова, но също нямам лични впечатления...

# 268
Ясноо. На мен ми минаваше през главата да отскоча до него, заради добрите мнения, но ще го имам в предвид...

Ти от Плевен ли си, не съм разбрала. )
А тази Павлина Петрова дори не съм я чувала. )))

# 269
Не, не съм от Плевен, но отскачам до там от време на време... Тази седмица трябва да ходя, да си взема роклята, готова е Simple Smile
Просто покрай нас няма много свесни лекари и повечето ходят към Плевен или София

Общи условия

Активация на акаунт