Майчинството счетоводно-51

• 37 915
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
Lady Brinne, ок, благодаря. )

# 151
Благодаря много!

А всъщност кога трябва да попълня документите в счетоводството за гледане на дете до 2 г., до коя дата ги носят в нои?

# 152
  • Пловдив
Благодаря много!

А всъщност кога трябва да попълня документите в счетоводството за гледане на дете до 2 г., до коя дата ги носят в нои?

попълни ги и ги занеси началото на ноември
те ги носят декември,но ти не чакай последния момент
от работата трябва да знаят какви са ти намеренията и ще ги заявиш като си попълниш документите за гл на дете до 2 години

# 153
А ако няма точна дата за изплащане на заплатите? Тогава кога трябва да се занесе?

# 154
  • В полите на Пирин планина
Благодаря много!

Няколко дни преди да изтекат 410-те дни се носят. В НОИ се носят в дву дневен срок от изплащане на заплатите за съответния месец.

А ако няма точна дата за изплащане на заплатите? Тогава кога трябва да се занесе?

Важна е датата на изплащане на заплатите. След нея се броят 2 дни.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 03:21 от AnMary

# 155
  • София-Младост
Документите се представят от осигурителя в съответното ТП на НОИ в срок - за всеки календарен месец не по-късно от 2 работни дни след деня на изплащане на дължимите възнаграждения или на част от тях, а когато възнагражденията са начислени, но не са изплатени или не са начислени– не по-късно от 2 работни дни след последния ден на месеца, следващ месеца, през който е положен трудът.

# 156
  • Варна
Здравейте, трябва да занеса изравнителен болничен на работодателя, защото родих преди термина. От октомври ми изплатиха само 3 дни майчински(толкова са до термина от месец октомври). Кога ще ми изплатят останалите? Нали майчинските се изплащат до 5-то число на текущия месец?

# 157
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, трябва да занеса изравнителен болничен на работодателя, защото родих преди термина. От октомври ми изплатиха само 3 дни майчински(толкова са до термина от месец октомври). Кога ще ми изплатят останалите? Нали майчинските се изплащат до 5-то число на текущия месец?

Представила ли си болничния лист от болницата? Кога?

# 158
  • Варна
Родих на 26-ти август, на 5-тия ден го занесохме.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 16:06 от sentex

# 159
  • София-Младост
Родих на 26-ти септември, на 5-тия ден го занесохме.
Нещо не е много ясно...Сега сме октомври и категорично не си получила пари за м.10.
А детето според лентичката е на 1м и 8 дни...раждането да не е било август?

# 160
  • Варна
Пардон, на 26-ти август, а за септември си получих пълни майчински. За октомври само 3 дни до термина, който беше 8-ми септември.

# 161
  • Пловдив
Здравейте ! И аз да попитам след предаване от страна на фирмата на болничните в ной след колко време мога чрез ПИК-а да следя какво се случва ??  bouquet предварително за ориентира мами .

# 162
  • София-Младост
Здравейте ! И аз да попитам след предаване от страна на фирмата на болничните в ной след колко време мога чрез ПИК-а да следя какво се случва ??  bouquet предварително за ориентира мами .
С подаването се променя датата на последно предадени документи, след това в рамките на 15 работни дни минава и плащането.

Пардон, на 26-ти август, а за септември си получих пълни майчински. За октомври само 3 дни до термина, който беше 8-ми септември.
Признавам си пак не ми стана ясно, през м.09 си получила пари за периода 26.08-31.08 по втория болничен и за началото на м.08 от 45дневния.
Сега през м.10 ще получиш пари за м.09, които ти твърдиш, че си получила...Имаш и един последен болничен, който го издава педиатъра и с него дните общо по трите се изразвянат на 135.

# 163
  • Варна
Значи през септември получих пари за периода 25.07 - 8.09, което всъщност ми е първия превод за майчинство. А сега октомври получих пари за 3 дни от септември до термина, който беше 8-ми септември. Ох, съвсем се обърках и аз  Mr. Green. Сега гледам с пик-а в ной и пиша точно. Сега до 5-то число трябваше да има превод за септември, ама няма.

# 164
Да си повторя питането..ще се опитам да се изразя по ясно Embarassed,че в предния пост малко объркано стана Embarassed
1.За срока на предизвестие за прекратяване на ТД може ли да се смята един месец остатък от неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години?Това с случай,че е изчерпан платения и друга възможност няма.
2. Как стои въпроса с връщане на работа на майка след 2 год.майчинство?Длъжен ли е работодателя да възстанови майката на същата длъжност и на същото населено място уговорено в ТД или може самоинициативно да преназначи на друга длъжност и с друг характер на работа?И предполагам това трябва да стане официално-имам предвид да има документ за това преназначение?
3.Смяната на характера на работа достатъчно основание ли е да се прекрати договора без предизвестие в полза на работника?Какво се счита за длъжност с подобен характер.Тук може да има доста обширно тълкувание за някои видове длъжности newsm78
Мерси предварително Hug  bouquetМного сте отзивчиви момичета Hug и голяма насочваща помощ оказвате Peace

Общи условия

Активация на акаунт