Майчинството счетоводно-51

• 37 913
  • 785
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте искам да попитам нещо.Става въпрос за следното-вчера получих превод на последния си болничен от педиатърката на малкия(бях в болничен до 8 октомври),попълнила съм декларацията,която се попълва и искам да пипитам мога ли онлайн да проверя дали е внесена в НОИ и кога ще бъде започнато изплащането на майчинството(от 135 дни до 410 дни)

# 721
Няма да крия бременността,плана ми е да подпиша договор,освен ако изрично не е упоменато нещо за бременност.Имат ли право да ме махнат,при положение,че представя бележка от лекар за бременността след като съм подписала срочен договор?При постоянен знам,че нямат право,но и такива случаи има.. Ала Бала,мерси,че ми разясняваш ситуацията,наистина това е важно за мен.Всичко ми е толкова объркано,някаква абсолютна каша и имам нужда от време да се ориентирам,извинете ме ,че досаждам.

# 722
  • София-Младост
Здравейте искам да попитам нещо.Става въпрос за следното-вчера получих превод на последния си болничен от педиатърката на малкия(бях в болничен до 8 октомври),попълнила съм декларацията,която се попълва и искам да пипитам мога ли онлайн да проверя дали е внесена в НОИ и кога ще бъде започнато изплащането на майчинството(от 135 дни до 410 дни)
Можеш с персонален код.

Няма да крия бременността,плана ми е да подпиша договор,освен ако изрично не е упоменато нещо за бременност.Имат ли право да ме махнат,при положение,че представя бележка от лекар за бременността след като съм подписала срочен договор?При постоянен знам,че нямат право,но и такива случаи има.. Ала Бала,мерси,че ми разясняваш ситуацията,наистина това е важно за мен.Всичко ми е толкова объркано,някаква абсолютна каша и имам нужда от време да се ориентирам,извинете ме ,че досаждам.
Нямаш защита при срочен договор.

# 723
  • В полите на Пирин планина

Да, в сайта на НОИ с ПИК, както за болничните листове.

# 724
Аз имам ПИК даже до сега с него съм си проверявала болничните,но не знам в коя категория е майчинството от 135-те дни до 410-те дни

# 725
  • София-Младост
Аз имам ПИК даже до сега с него съм си проверявала болничните,но не знам в коя категория е майчинството от 135-те дни до 410-те дни
Там където до сега си следила болничните:
http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 726
Благодаря за разяснението   bouquet
В крайна сметка детето ми е милиони пъти по-важно от техномаркет. Като не се получи-чао чао.

# 727
А кога евентуално мога да очаквам превод за остатъка на октомври ако декларацията ми е вкарана в НОИ предната седмица?

# 728
  • София-Младост
А кога евентуално мога да очаквам превод за остатъка на октомври ако декларацията ми е вкарана в НОИ предната седмица?
В рамките на 15 работни дни.

# 729
Привет   bouquet
Искам да ви попитам, до навършване на една годинка на детето ми получавах майчинстото в интервала от 2-6 число на месеца, в зависимост кога е 1-ви, и разбрах че НОИ никога не превеждат пари в петък и в понеделник. Та въпроса ми е сега след първата годинка, когато вече ще получавам 240лв пак ли ще се запази да е в същия период  (2-6 число на месеца) или няма нищо общо с предходното. декларациите от счетоводителя се предвават най-съно до 27 на предходния месец.
и още нещо, на 26.10 се навърши една годинка, сега в началото на месеца получих за дните до 26, предполагам оставащите дни ще ги получа заедно със следващото майчинство защото този месец не е подадена декл.1(май беше), тъй като док. на фирмата за м.10 са пдадени преди 26. А следващият превод през декември ли ще е или ще има дупка от1м
Майчинството се получава в рамките на 15 работни дни след подаване на декл.1.
На 26-ти ли ти изтичат 410-дни от първия болничен? Ако да, тогава остатъка ще получиш след подаване на д.1 за м.10.

15 работни дни ли?

# 730
Здравейте,
Имам един въпрос, който може би сте дискутирали холяди пъти, но нямам сили да прочета всичките 5 1 теми  Mr. Green
В момета съм на в изпитателен срок в полза на работодателя (не помян точно по кой член съм назначавана). След като съобщих коректо на работодателя си че съм бременна и те венага почнаха да ми търсят заместник, но не са ми казали все още че ще ме съкратят(но ще го направят рано или късно). Искам да попитам ако взема болнични докрая на бременноста могат ли да ме съкратят докъто съм в болничен и след това като съм в отпуск по майчинство.
Благодаря предварително и пак се извинявам ако повтарям отново задаван въпрос. Hug  bouquet

# 731
  • Бургас
Здравейте!
Не работя от няколко години, в момента съм бременна с второ дете. На какви условия трябва да отговарям, за да получавам 1г социално майчинство /или както там се казва, не помня точния термин, с първата бременност го получавах, но вече не помня какви изисквания имаха, а и нещата може да са се променили досега/. Благодаря   bouquet

# 732
  • София-Младост
Здравейте!
Не работя от няколко години, в момента съм бременна с второ дете. На какви условия трябва да отговарям, за да получавам 1г социално майчинство /или както там се казва, не помня точния термин, с първата бременност го получавах, но вече не помня какви изисквания имаха, а и нещата може да са се променили досега/. Благодаря   bouquet
Прочети първият пост.

# 733
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Имам един въпрос, който може би сте дискутирали холяди пъти, но нямам сили да прочета всичките 5 1 теми  Mr. Green
В момета съм на в изпитателен срок в полза на работодателя (не помян точно по кой член съм назначавана). След като съобщих коректо на работодателя си че съм бременна и те венага почнаха да ми търсят заместник, но не са ми казали все още че ще ме съкратят(но ще го направят рано или късно). Искам да попитам ако взема болнични докрая на бременноста могат ли да ме съкратят докъто съм в болничен и след това като съм в отпуск по майчинство.
Благодаря предварително и пак се извинявам ако повтарям отново задаван въпрос. Hug  bouquet

Да, могат. В рамките на изпитателния срок могат да те освободят по всяко време, независимо дали ползваш болничен или отпуск за бременност, раждане и гледане на дете.

# 734
Здравейте имам следният въпрос-Преди да забременея работех в магазина на родителите си,след като забременях излязох в болничен,а малко след това те си затвориха магазина.Техният счетоводител ми водеше документацията до сега.та въпросът ми е свързан с това мога ли аз сама да ходя да си внасям здравните осигуровки и необходимите документи всеки месец,вместо счетоводителя им,защото той иска доста пари да се занимава с моите документи?

Общи условия

Активация на акаунт