Има ли радикален ислям в България?

• 24 862
  • 672
  •   1
Отговори
# 180
  • Под липата
 ~Мишел~, какво да кажа... Имаше един отец, бивш помак ( забравих му името ) - той се бе заел е присъединяване на помаците към християнската вяра. Какво стана с него?

# 181
  • Mars Hotel
Какво да мисля, Merri_An? Моята реплика (и въпросът ми) се отнасяше към ето тези мнения:

Проблемът с ислямската инваззия в Европат е екстремно сериозен !

Съгласна съм с пламенхк, с тази неомарксистка идеология на политическа коректност и при днешната демография Европа е обречена...

# 182
  • София
Говорите само за Родопите, никой не споменава районите на Разград. Търговище, Шумен, все пак в 80те години "мирните" и "трудолюбиви" турци се гласяха да правят Разградска турска автономия. През 90те години бях там , на площата се лееха кръшни маанета , а българите там се мъчеха да не говорят открито на български. Да си намериш работа , ако си с български произход е кауза невъзможна.
Пък говорете че, исляма е мирна религия.Ако щат в бахайската вяра да са приобщени но да не се натрапват и пишат на онеправдани.
Съжалявам българите които, имат нещастието да живеят там, не им лесно, леко и приятно

# 183
  • Другата България
Говорите само за Родопите, никой не споменава районите на Разград. Търговище, Шумен, все пак в 80те години "мирните" и "трудолюбиви" турци се гласяха да правят Разградска турска автономия. През 90те години бях там , на площата се лееха кръшни маанета , а българите там се мъчеха да не говорят открито на български. Да си намериш работа , ако си с български произход е кауза невъзможна.
Пък говорете че, исляма е мирна религия.Ако щат в бахайската вяра да са приобщени но да не се натрапват и пишат на онеправдани.
Съжалявам българите които, имат нещастието да живеят там, не им лесно, леко и приятно
Аз лично говоря за Родопите, защото за там имам наблюдения, и тези хора, които познавах са именно от най-трудолюбивите и мирни турци/помаци.Не разбирам вярата им, не искам и да я разбирам, никой не ми я и натрапвал.В разговори с тези, които те разбират повечето казваха, че мразят ДПС защото се интересуват от тях само когато идват избори с цел осигуряване на избирателна маса . И в тази връзка е мнението ми, че са лесни за манипулиране и убеждаване....не искам да споменавам фанатизъм защото за мен е силна дума, но с вярата им и заради нея може лесно да бъдат манипулирани. И пак казвам, че това е мое мнение Peace
За Шумен и Разград нямам наблюдения, на колега жена му е от Шумен...не  е споменавала подобни неща.

Да върнем мюсюлманите, където им е мястото?
Че имаш мнение за това, къде им е мястото.Извини ме ако не съм те разбрала.

# 184
  • В тъмната гора.
~Мишел~, какво да кажа... Имаше един отец, бивш помак ( забравих му името ) - той се бе заел е присъединяване на помаците към християнската вяра. Какво стана с него?

Отец Боян Съръев се казва. Има манастир в кв. Гледка - Кърджали. Ами човека прави каквото може. Изпратил е доста българомохамеданчета /помачета/ да учат в духовната семинария. От там излязоха доста попове. Но той е един-единствен, ходжите са хиляди.

# 185
  • Mars Hotel

Да върнем мюсюлманите, където им е мястото?
Че имаш мнение за това, къде им е мястото.Извини ме ако не съм те разбрала.

Репликата ми беше сакрастична и насочена към тези, които вещаят смърт на западната цивилизация поради ислямизацията.

# 186
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Ислямизацията отдавна е започнала. Още по времето на сюлейман великолепни който е тръгнал да завладява Европа. Само се чудя на тези момичета как могат да обсъждат този изверг:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675516.new#new

# 187
  • Другата България

Репликата ми беше сакрастична и насочена към тези, които вещаят смърт на западната цивилизация поради ислямизацията.
Това че е саркастична го схванах още след кръстоносния поход, но то не пречи да имаш мнение по въпроса за това къде все пак им е мястото.Както и да е.

# 188
  • София
Ислямизацията отдавна е започнала. Още по времето на сюлейман великолепни който е тръгнал да завладява Европа. Само се чудя на тези момичета как могат да обсъждат този изверг:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675516.new#new
Мястото на този филм не е на наш екран.Не мога да да си представя в Полша например да  представи филм за Петър  Първи или друг руски монарх, просто хората помнят и тачат паметта на страдалите си прародители

# 189
Мястото на този филм не е на наш екран.Не мога да да си представя в Полша например да  представи филм за Петър  Първи или друг руски монарх, просто хората помнят и тачат паметта на страдалите си прародители
Така е. Simple Smile Но като гледам мненията там стигнах до заключението че ислямизацията настъпва и в ежедневието на хората посредством такива филми. А лошото е че ги и харсеват.

# 190
  • Под липата

Отец Боян Съръев се казва. Има манастир в кв. Гледка - Кърджали. Ами човека прави каквото може. Изпратил е доста българомохамеданчета /помачета/ да учат в духовната семинария. От там излязоха доста попове. Но той е един-единствен, ходжите са хиляди.
На този човек искрено се възхищавам. Той е човек с вяра и мисия, просветител и духовник.

Иначе, не знам каква я мислят духовните кратуни ( тези, догматиците, със скъпите часовници и коли )... На Бог ли служат, на парите ли, но тяхната работа е да сеят вяра. Без вяра, губят паството си.

А филма, бих изгледала от любопитство. Да видя другата гледна точка - на поробителя.

# 191
А филма, бих изгледала от любопитство. Да видя другата гледна точка - на поробителя.
Недей. Не си опетнявай очите с този бълвоч.

# 192
Всеки човек/мъж или жена/ се ражда еднакво гол и равен пред Бога.Кой е този Бог/Бог дух,Бог син,или Бог отец : Аллах или неговия пророк Мохамед,Буда ,Шива ,Тангра ,Дионис или друг// човек решава  сам или наследява вярата си от своите родители и предци.Ето защо НИКОЙ не трябва да натрапва своята вяра или своя Бог на друг.Лошото обаче в случая е ,че от години в България се забелязват чужди влияния в това отношение.И понеже тук темата е съсредоточена главно върху християнството и исляма  Да забулените жени ,и то не само с кърпи вързани по определен начин, стават все повече."Забулени" по нехарактерен за българските мюсюлманки начин.Това говори за външно влияние ,както е казал кмета на онова село от Гоцеделчевско.НЕ Е ЛОШО ако българските мюсюлманки САМИ решават да ходят с кърпи ,както техните баби в Родопите или Разград.НЕ Е ЛОШО ,ако мъжете им САМИ са решили да си оставят бради ,каквито никога не са носили дядовците им в Родопите и Разград .ЛОШО Е И ТО МНОГО ,ако правят това по нечие чуждо желание и нареждане.
Пак ще ви разкажа нещо.
Случи се да копаем крепостна стена в едно родопско село ,която водеше към старо мюсюлманско гробище.Дойде един дядо и каза да не копаем повече ,защото там бил погребан прадядо му ,който бил мюсюлманин,а ние сме били неверници/това 1983г/и сме щели да го омърсим.Тогава кмета повика неговите внуци и след,като направиха каквото е нужно по тяхната религия момчетата почнаха да откопават там където трябваше да бъде най-безопасно да не развалят костите. Каква беше изненадата на всички когато не намериха останки от дрехи/нали се погребват голи/,но намериха каменно кръстче пуснато в гроба,който отгоре на повърхността на земята си беше обозначен според мюсюлманските традиции.Дядото сам свали плетената шапчица от главата си и се разплака.Българските мюсюлмани и помаците/аз не искам да ги наричат помаци/никога не съм ги виждала с тези ужасни бради,които пак казвам виждаме по телевизията.Мъжете носеха само мустаци ,а жените кърпи на главите и само много възрастните шалвари.Тези хора сега някои иска да ги обърка още повече И ДА ГИ НАПРАВИ ТАКИВА,КАКВИТО ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ.ЗАЩОТО ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОИ СА.

# 193
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Тези хора сега някои иска да ги обърка още повече И ДА ГИ НАПРАВИ ТАКИВА,КАКВИТО ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ.ЗАЩОТО ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОИ СА.
...

Ако те знаят кои са, никой не може да ги направи такива, каквито не са, нали?  newsm78

# 194
  • Под липата

Случи се да копаем крепостна стена в едно родопско село ,която водеше към старо мюсюлманско гробище.Дойде един дядо и каза да не копаем повече ,защото там бил погребан прадядо му ,който бил мюсюлманин,а ние сме били неверници/това 1983г/и сме щели да го омърсим.Тогава кмета повика неговите внуци и след,като направиха каквото е нужно по тяхната религия момчетата почнаха да откопават там където трябваше да бъде най-безопасно да не развалят костите. Каква беше изненадата на всички когато не намериха останки от дрехи/нали се погребват голи/,но намериха каменно кръстче пуснато в гроба,който отгоре на повърхността на земята си беше обозначен според мюсюлманските традиции.Дядото сам свали плетената шапчица от главата си и се разплака.Българските мюсюлмани и помаците/аз не искам да ги наричат помаци/никога не съм ги виждала с тези ужасни бради,които пак казвам виждаме по телевизията.Мъжете носеха само мустаци ,а жените кърпи на главите и само много възрастните шалвари.Тези хора сега някои иска да ги обърка още повече И ДА ГИ НАПРАВИ ТАКИВА,КАКВИТО ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ.ЗАЩОТО ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОИ СА.
Това ме покърти....

Ако те знаят кои са, никой не може да ги направи такива, каквито не са, нали?  newsm78
Сложно е, много е сложно ... Тези хора са по средата между родовата и религиозната принадлежност. Чувстват се сред свои само по между си. Познавам един помак от Карнобатско... Объркана работа. Идеална цел са за манипулация с цел приобщаване към една по голяма маса, именно защото са объркани, по средата..., но всъщност мисля, че знаят кои са.

Като заговорихме по темата с помаците, се сетих и за книгата, и за филма ''Време разделно''. Там  ясно каза Кара Ибрахим , че не очаква от прясно помохамеданчените да станат ревностни мюсюлмани, но един ден техните деца и децата им ще са по мюсюлмани и от сега приобщаващите ги.
Имаше нещо на края на филма , за двете села едно до друго - с оцелелите от кланетата и тези , приели исляма. Една странна тишина. Мъка за това,че едните са загубили вярата и гордостта си, и тъга, че другите са свидетели на тяхното ''падение'', но все пак са живи и България живее чрез тях.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 23:13 от Raffaella

Общи условия

Активация на акаунт