Може ли да се говори за ИЯР

• 1 153
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
На 33г съм и ми предстои втори опит инвитро.От клиниката в която ходя поискаха изследване на АМН и резултата беше 0,7 при долна граница 0,9.Края на юни месец имам изследване на хормони, които бяха в граници, но LH беше малко по-високо от FSH т.е. обърнати.Не помня точните цифри, а и ги нямам пред мен за да ги напиша, но помня, че и двете стойности бяха под 10.Хормоните са правени на 2-3 ден от цикъла.От клиниката ми препоръчват донорска програма, понеже очакват малък брой яйцеклетки и съоветно нисък % успеваемост.Въпросът ми е дали при ниски стойности на FSH и АМН под долна граница можем да говоримм за ИЯР, и дали единственият ми вариянт наистина е донорство.Аз предложих да направим една малко по-силна стимулация и сега чакам отговор от клиниката, но все пак още едно мнение не е излишно.Искам да добавя, че предишния ми опит беше 9 дена стимулация с 300 меногон.Нямам идея дали е била силна или слаба стимулация всъщност.
Предварително благодаря за отговора Ви.

# 1
Здравейте,

За да се постави диагноза изчерпан яйчников резерв, трябва да се вземат под внимание различни показатели - базални хормони - FSH, LH, Es, AMH, Inh B, ултразвукова характеристика на яйчниците - т.е. брой антрални фоликули.
Начинът, по който изглеждат яйчниците има голямо значение, така че само по стойностите на хормоните не може да се поставя такава диагноза. Има много други фактори, които трябва да бъдат отбелязани.
Значение има и това как сте реагирали на предишната стимулация, т.е. колко яйцеклетки са били извадени, колко са се оплодили и т.н.
За да може да се даде точна диагноза е нужна по-обстойна информация и в най-добрия случай - преглед при акушер гинеколог.

Поздрави,
Д-р Мариета Искилиева
АГ Болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт