Изчетох много във форума относно темата Париж, но не успях да видя някой да препоръча хубави места за хранене като ресторанти, бързи закуски, бистра и т.н. Много бих се радвала, ако някой препоръча къде е добре да се храним там.

)

.
). Също така много от ресторантите по rue de la Huchette и rue de la Harpe около Сен-Мишел и Нотр-Дам са капани за туристи, с ниски цени и със също толкова ниско качество
(но може и аз да съм станала претенциозна, не знам
).
.
)
. Така че, това не е типичната френска кухня
, но пък пържените им картофки са много вкусни
). Небезизвестният Fouquet's сигурно е изключение, но не вярвам да стигна до него някой ден, та да имам опит от първа ръка
), но предполагам, че влиянието е започнало след френската колонизация на Алжир и особено, по време и след края на Алжирската война, довела до независимостта на страната през 60тте години. По това време много французи, родени и живеещи в Алжир (т.нар. "чернокраки" - pieds noirs) се връщат във Франция и няма начин да не са донесли магребското влияние. Освен това, в края на 60тте и началото на 70тте години също има бум на емиграцията от Магреб (както и от Португалия и Испания), поради повишеното търсене на работна ръка за неквалифициран труд, напр. в строителството (поне това е било положението в парижкия регион), което сигурно също е допринесло за навлизането на магребската кухня във Франция.