Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 947
  • 236
  •   1
Отговори
# 135
Не мога все още да проумея как е пълно с хора, които са готови да се гаврят така с тях и най-безропотно ще си вадят картите...  Sick

# 136
Нарича се промиване на мозъци!!!!!!!!....всички граждани в системата независимо от възраст и пол!!!!

# 137
  • софия
Нарича се промиване на мозъци!!!!!!!!....всички граждани в системата независимо от възраст и пол!!!!
Не. Нарича се липса на гражданско общество. 'Щото аз, ти и още 10 майки няма да извадим карти по принципни съображения (малоумност на предложението), но 15 други каки ще го направят, въпреки че тихо ще роптаят. И после "милите" контрольори ще се заразправят с нас. А няма какво да се лъжем - не е приятно. Защо циганите, нито един, никой дори не ги и пита за билет/карта, а ги подминават все едно ги няма? Защото никой от тях не си дупчи билет и всички се разправят.

# 138
Последно за София задължителни ли са картите? Къде се издават?

# 139
# 140

Благодаря! Цялото ми същество се бунтува срещу тази простотия.  Crossing Arms

# 141
  • До морето :)
И защо се бунтувате?  newsm78 Аз не виждам нищо лошо в това.

# 142
  • София
Последно гледах по ТВ кметицата как обясняваше, че картите няма да са задължителни, а пожелателни. В сайта на ЦГМ дори не са посочени като превозен документ или поне аз не виждам. С две думи, не мисля да вадя такива карти.

# 143
Последно гледах по ТВ кметицата как обясняваше, че картите няма да са задължителни, а пожелателни. В сайта на ЦГМ дори не са посочени като превозен документ или поне аз не виждам. С две думи, не мисля да вадя такива карти.

Всъщност от януари т.г. са задължителни Peace и по новините го казаха.Не бяха до края на миналата год Peace Аз тогава не извадих Mr. Green ама сега го направих Tired Не ми искаха никакви пари,въпреки че се говореше ,че за ламиниране ще взимат,но не Peace Пътуваме сутрин с рейса до градината,та ...извадих.Сигурно съм от малкото балами обаче ooooh!

# 144
Който не вижда лошо в това, явно е с доста замъглен поглед: събират лични данни на децата, крадат пари, затормозяват ми, отнемат ми от времето. Няма да вадя карта, да видим и ако изобщо и тръгна случайно нанякъде с градски транспорт дали ще ме накарат да взимам билет за детето....  Naughty

# 145
Щом е задължително значи няма да има измъкване. Пак ще наливаме пари в някоя фирма, която е спечелила поръчката за изработването им.

# 146
Добре, а тази карта не дава ли някаква сигурност? Един вид застраховка? Ако, не дай си Боже, се случи нещо, вие какъв документ имате за детето, което се превозва в автобуса?

# 147
Ако, не дай си Боже, се случи нещо, вие какъв документ имате за детето, което се превозва в автобуса?

Изобщо аз, ако те спра на улицата ти какъв документ имаш, че детето с теб е твоето? Ще ходим до вас да ми показваш акта за раждане ли? Ами той е без снимка или отпечатъци.

Довода за застраховката ми е ясен. А една статистика на инцидентите с ГТ за последните 10 години може ли да се види? Не е нужно, друг е смисълът в Наредбата. Колко деца под 7 год. имаме? Сигурно около 600-800 хил., това умножено поне по 2 лв. за всяка издадена ПВЦ-карта... всеки може да пресметне с колко ще се лишим дружно за тази "идея".

# 148
1. В Бургас картите са напълно безплатни.  Peace

2. Имам близък който е шофьор в ГТ и сам ми е казвал, че на ден постъпват поне 20 оплаквания и жалби, кои основателни, кои - не. Да не дава Господ...

3. Нося си копие от акта за раждане в портомонето, за всеки случай.  Grinning

Защо под всеки вол търсите теле, само за компромати говорите, все някой ви е прецакал? Аз не ползвам градския транспорт, най-много 1 път в месеца, затова и не съм си извадила карта. Да не говорим, че от тези 600-800 хил. деца, сигурно поне половината няма да си извадят карта. Та бройката драстично намаля.  Peace

# 149
1. В Бургас картите са напълно безплатни.  Peace

За кого са безплатни? На гишето може и да ги раздават без пари, но нали от нашите данъци се плащат. Да не би да падат с утринната роса?!

Общи условия

Активация на акаунт