Карти за градския транспорт-бебета и деца до 7год.

• 28 939
  • 236
  •   1
Отговори
# 150
  • До морето :)
И според теб колко карти са това за година? Не издребнявайте!  Peace Както казах е някаква сигурност, дано не се налага да се стига до там!   bouquet
Сметни в Софийска Община колко са децата под 7 години, колко от тях ще са с карти, разпръсни ги по всички данъкоплатци... Тези стотинки които ще се дадат от всеки, според теб не си ли заслужава?

Да не говорим, че то възрастните в София шмекеруват за 1 лев за автобус... Това е ужасно смешно! Всеки пък като се кача в София в ГТ, когато се качи контрола и започва едно лудо дупчене на билети... Сметнали ли сте от там колко губи компанията и колко повече пари щеше да има ако всеки си имаше билетче и го дупчеше?

# 151
Както казах е някаква сигурност?

Каква по-точно? Аз не издребнявам, но разсъжденията ти "по принцип" са неуместни.

# 152
1. В Бургас картите са напълно безплатни.  Peace

За кого са безплатни? На гишето може и да ги раздават без пари, но нали от нашите данъци се плащат. Да не би да падат с утринната роса?!

Много хубаво казано.

Каква по-точно? Аз не издребнявам, но разсъжденията ти "по принцип" са неуместни.

Сигурност -никаква. Както има право на безплатно пътуване, така има право и да ползва застраховката от билета на родителя. Да не коворим, че въпросната застраховка не е поименна и т.н.

# 153

Защото е застраховка картата, за такава сигурност говоря. Лека нощ! bouquet

# 154
Извадихте ли вече въпросните карти? Напоследък пътувам с малката, но досега не сме попадали на контрола, за да видя какво ще ми кажат по въпроса с липсата на този т.нар. документ...

# 155
Ето за това говоря, защото голяма част се опитват да минат метър. Ако дойде контролата, ако не дойде. За щастие в Бургас това няма как се случи!  Peace

# 156

Мисля, че ме разбираш грешно - аз искам да дойде контрола, но просто нямам късмет. Нямам намерение да вадя каквато и да е карта, нито да плащам глоби по този повод... Интересно ми е как ще се развият събитията, ако все пак контрола се появи.

# 157
Да мине метър... Виж, ако беше нещо, за което се плаща, този израз би бил подходящ. Но не е, а въпросът е принципен. Това е поредната гавра, пък и определено от къде на къде компанията за градски транспорт ще събира личните данни на детето ми, а? Ненормална работа.

И какви глоби. 10пъти цената на пътуването? Да, ама за дете е 0 лв. 10×0=0  baby_neutral

# 158
Аз ще извадя през седмицата защото детето когато пътува с ГТ е с майка ми, а тя е от онова поколение, което очаква трудов лагер за всяка неспазена наредба. Не прочетох обаче никъде колко е глобата.

# 159

Докато контрольорите се обръщат на другата страна, когато видят група цигани или пияни младежи или футболни фенове или някакви други такива, според мен, няма и да направят нищо по посока на това да глобят 2-годишното ми дете, защото пътува без карта. А и да направят, не мисля, че действията им ще доведат до някъде.

Нужно е да станат няколко скандала, няколко абсурди ситуации да станат обществено достояние може би, и да се заговори повече, за това безумие.

# 160
Да мине метър... Виж, ако беше нещо, за което се плаща, този израз би бил подходящ. Но не е, а въпросът е принципен. Това е поредната гавра, пък и определено от къде на къде компанията за градски транспорт ще събира личните данни на детето ми, а? Ненормална работа.

И какви глоби. 10пъти цената на пътуването? Да, ама за дете е 0 лв. 10×0=0  baby_neutral

1. В Бургас картите са напълно безплатни.  Peace

За кого са безплатни? На гишето може и да ги раздават без пари, но нали от нашите данъци се плащат. Да не би да падат с утринната роса?!

Много хубаво казано.

Хем един път казвате, че са без пари, хем, че се плащат от нашия джоб.  Grinning

Докато контрольорите се обръщат на другата страна, когато видят група цигани или пияни младежи или футболни фенове или някакви други такива, според мен, няма и да направят нищо по посока на това да глобят 2-годишното ми дете, защото пътува без карта. А и да направят, не мисля, че действията им ще доведат до някъде.

Нужно е да станат няколко скандала, няколко абсурди ситуации да станат обществено достояние може би, и да се заговори повече, за това безумие.

Така беше и в Бургас. Сега във всеки автобус си има контрольорка, качваш се, купуваш си от нея билета и пътуваш. Нямаш друг избор. Отделно от време на време се качва контрола, която проверява жената, не толкова пътниците.  Peace
Това за мен е най-удачния вариант, хем нови работни места (и то не малко), хем всеки си палаща билета и така се печелят пари.

Относно данните на детето - честно казано, не съм разглеждала картата на племенницата ми, но освен имена, какво друго искат?

# 161
Плащат се косвено. А и сигурно една част отиват и директно в нечие джобче.

В акта за раждане, който искат, пише доста повече от имената.

Ама какво ли се нервя. Я пътувам един път в годината, я не.

# 162
  • софия
Няма да правя карта. Малоумна идея е и все се надявах да не се случи.
Как, ако има карта пътува безплатно, а ако няма - с билет? Или децата до 7 г. пътуват безплатно, или не. newsm78
Ама, какво се учудвам щом е в наредба на МТИТС. Там повечето "експерти" са ...

# 163
  • София
Всеки ден пътувам с автобус с постоянен контрол в него, плюс метрото - никъде не са поискали такава карта за малкия.

# 164
  • Ямбол
А може би на база брой издадени карти отпускат субсидии за транспортните фирми, за да возят безплатно. За да не отпускат за всички деца, понеже не всички ползват, така си ги преброяват с картите и отпускат значително по-малко пари. Така е и с ученическите карти.
Тук в Ямбол са две основно фирмите и не може за всички линии да се вади абонаментна карта - ходи се и при едните, и при другите. За детските до 7 години не знам как е, моето малко дете ще навършва 8 и разчита на ученическата си карта само за 3 линии.

Общи условия

Активация на акаунт