Отговори
# 570
  • София
Като казвате кой колко говори, моя тъй като не знае чак толкова много неща, а любимото е "нямааа", и съответно изхвърля някакви неща напред назад и вика"нямааа". Примерно вчера хвърли едно пате зад леглото и ми вика: "Мамо, пате нямаааа !! "...и седи тъжен и чака мама да го извади...пууу кога ли ще се научи да казва "намерии", че да си ги намира сам Mr. Green

Маша и мечока не го гледаме...аз не си го спомням и съотвено не съм му го пускала. Гледай бейби ТВ най-вече. Баба му се опитва да го учи да ака на гърнето и за да го задържи повече време го слага и пуска ТВ-то...и съответно дребното сега знае това и вика "Бабо ъъъ" (демек че уж му се ака) и носи гърнето, заедно с дистанционното....и така лъже баба си да го сложи уж да ака и да му пусне Бейби ТВ...Абсолютно нищо не прави в гърнето... Mr. Green

та така с моя дребен измамник, оставям си сега, че имам работа, лек ден Hug

# 571
Честита нова година!Да пожелая много здраве,радост и спокойствие.  bouquet

Ние сме добре.Матея е станала много палава,щом и учителките го казват,значи не е само моя преценка.За всичко се тръшка,иска да пипа на всякъде по забранените места и неща,сърди се и реве,ако не й се угоди.За говоренето-не млъква ,но и тя като Йо на китайски.Е,знае няколко неща включително да брои на английски от две до седем.Това знам,че го е научила сама от Бейби тв.И тя го гледа,слуша много.(и то от както беше на 5-6 месеца Embarassed)И мен все ме питат дали говори,чак се дразня вече понякога.

Мама Звярка,браво на Калоян! Hug

Ох,имаше и още ,ама като пиша рядко,та се чудя после откъде да подхвана... Joy

# 572
Зверче, hahahaпосмях се с номерата на твоя "измамник"!Тарикат е той-като му се гледа знае как да заблуди баба Joy
Бюти,не мога да ти дам съвет,защото при нас е същото TiredПонякога го приспивам бързо,но 20мин. най-малко се търкаляме докато откърти.Че нашия и легло няма вече,нали при мен спи EmbarassedИначе и аз виждам,че му се спи,а като изпие млякото-подивява.Предполагам,че е период,но нещо много време продължава при нас Thinking
За говоренето забравих да пиша в предния пост:Знае 5-6 думи на кръст от рода на баба,мама,дяди,бу и такива бебешки,но изречения не прави!И според мен всяко дете се развива със собствено темпо и не се вкарвам във филми!
Ире Hug споко,ще проговори!После ще искаш да млъкне поне за малко,ама нямаааа Laughing

P.S.Погледнах заглавието и си мисля....то докато изпишем темата ще дойде пролет Mr. GreenМного хубаво,че днес има такава активност Peace

# 573
  • Sofia
Направо сте си за завиждане с това приспиване за 20-40 мин. Аз се мъча по 2-3 часа. В петък пък цяла нощ рева като на заколение, идеше ми да си тегля куршума.

У нас се гледа Покойо, знае как се казват героите и ги вика, като ги види. Повтаря някои думички, които чува там. Понякога пускам и Зайчето с карираните уши.
Да чукам на дърво е по-здрав от сестра си на тази възраст, но точи здраво сополи и кашля от време на време. Поне вече се научи да си духа носа. Mr. Green

# 574
Аз на Никола специално не му пускам да гледа филмчета. Ако закачи нещо покрай батко си - това е. Но те батковите му не са му интересни не се заглежда. Най-обича да го гледа като играе на нинтендо. Маша и мечока съм пускала на баткото, като обърнахте внимание, може пак да му пусна да погледа.

Иве, за приспиването, защо не опитате мъжа ти да я сложи да спи. Аз например изобщо не мога да приспа Никола, но ММ се справя за 5 мин - слага го в леглото му, той си ляга на спалнята и след 5- максимум 10 мин е готов.

# 575
Здравейте и от мен, не съм писала скоро, само чета   Blush

Виктор пък друга дума освен тата не знае  Rolling Eyes Понякога ми казва кака, но само ако не ме е виждал няколко часа. И мен ме питат постоянно как така не е проговорил още, което малко ме дразни. Но подминавам с усмивка  Flutter
Детския канал преди го гледаше но сменихме оператора и сега се заглежда само в реклами и нищо друго. Пускам му някой път нещо на компютъра но не се заседява много много.

Зверче много изобретателен този палавник  Crazy и аз се посмях  Joy
Бюти, шунче и аз не знам как да дам съвет  Thinking И при нас имаше такъв период с ужасно дълго приспиване, обаче някак си премина от само себе си. Може да пробвате метода на Ани с татковците. Вики като не искаше да заспива и пея песни до припадък, галя, залъгвам с вода (не иска млякото от 8 месечен)
А за къпането може да пробваш с нещо забранено да я примамиш сама да иска да влезе във ваничката. Или и ти да се мокриш с нея примерно, че да види че не е страшно.
Аз имам проблем с гърнето, че не иска да сяда, но от 2-3 дни и аз сядам на гърне с него и той копира и някак май че го преодолява този необясним страх   Party

Май много се проточих  ooooh! Само искам да споделя защото ми е много криво. Днес почина на свекър ми майка му и ми е  cry Много беше добра тази жена, но за съжаление това е живота и няма как да не се случват тези нещастия Sad

# 576
Бюти, аз приспивам Алекс така - като легне го хващам с двете ръце през дупката на кошарата ( тя е залепена за спалнята и дупката се пада към мен), започвам да го потупвам лекичко или да полюшвам и задължително пея. Заспива за 5-10 минути, но ако не пея не става Wink Не знам Лора къде спи и дали ще ти е от полза. А за къпането - може би е вариант да влезете двете да се къпете, особено ако имате вана. Да не й е влязъл сапун в очичките или да се е уплашила от нещо. Таткото ако е с вас в банята не е ли по-добре?

Биби, моите съболезнования, нека почива в мир жената.

Моето диване сега е надушил как да ме мами и се побърквам - постоянно вика "ако, ако" и тича да ми носи гърнето, съответно аз започвам процедурата по събличане, обаче в момента, в който го сложа да седне, скача, почва да тича по дупе из стаята и да се хили с глас  hahaha И така на ден по 637163735 пъти  Crazy Е, налучкваме и момента с акането, ама ми разказва играта. Зверче, нещо подобно като Крисчо  Joy

# 577
  • Sofia
Биби, съболезнования!

За приспиването и таткото се включва, но в момента, в който ми го остави заспал, се буди и квичи пак.  Crazy Няма оправия, само дано мине по-бързо тоя период.

# 578
Здравейте! И аз да мина през форума, да пожелая 2013 да е по-здрава, по-успешна и по-щастлива за всички ни!
Аз съм във ваканция - университетът вече няколко години не работи през януари, за да пести гориво, пък започваме семестъра от август. Та сега изпратих децата по ясли и градини и си пия кафенцето.
Бибито, радвам се, че пак си сред нас! съболезнования за загубата.
Говорите си за дечковците - Явор също почти не говори, но и Румен беше така - само отделни думички на тази възраст, и то три-четири на брой, после почна да говори на китайски, а чак на около три почна да му се разбира по нещо. Сега и Явор си е на мама, тати, бати, дядо, кака, мене (дай на мене - любима дума), бау-бау и не. Но е много експресивен и ако иска нещо, няма шанс да не разберем. Иначе е много по-живичък от брат си, постоянно вършее, но сред хора е срамежлив и доста по-кротък. За щастие, вече се случва да се заиграе с някакъв конструктор или нещо друго подобно за около 5 минути, което е голям напредък. И с батко си вече много си играят (е, и много се карат де). За яденето продължава да си е особняк - един ден яде нещо, друг път не го ще, понякога се спуква от ядене, друг път буквално нищо не хапва. Аз много не се вживявам де, изглежда здрав, така че... Иначе е дребосък като майка си - около 10 кг с дрехите и 77-78 см.
За заспиването...много ми е труден. Ако не заспи на гърда,  ми разказва играта. Става, хвърля се по леглото (както си е с чувала и на изгасена лампа), пищи, бърка ни из очите, ушите, носовете...и това продължава понякога и над час. Направо сега си давам сметка, че с баткото все едно съм нямала дете.
Маша и мечокът и Покойо се тачат и вкъщи - Румен все още ги гледа, но Явор не си задържа вниманието върху филми все още (което не ме прави нещастна) Simple Smile
Бюти, да не би Лора да се е изгорила от водичката, или пък да й е била студена някой път? Кофти така, защото е и зима, не можеш да си правиш много експерименти, като я караш да пипне с пръстче, да те намокри, да къпете патето и т.н. А ако пробваш в някой по-шарен голям леген? И аз като Хеленчето се чудя дали съвместното къпане няма да проработи...
Хубав ден от мене и се надявам да се включвам по-често.

# 579
Здравейте,
ехаааа каква активност -много ме радвате ! Hug
Биби,моите най-искрени съболезнования! Cry
Ани2,почивай си сега по време на ваканцията! HugБраво на Явор ,че се заиграва !
Хелънче,това все едно аз съм го писала за Дара ,може би месец си акаше на гърнето и нямахме наакан амперс ,но от една седмица само ме разиграва по 100пъти ми вика ако-ако и нищо ,сяда само и само да й дам една кутия с гердани! Laughing
За заспиването -лягаме двете на спалнята и заспива !Но почти не спи в кошарата ,спи доста по-продължително ,ако е на спалнята!
Ани,как беше тортата?
Майка ми е 2 дни на гости ,Дара тази седмица добре си поигра с бабите ,а аз днес ще се възползвам, за да си отделя малко време за мен!
За говоренето-повечко говори на китайски ,но се опитва редвоно на повтаря думи,като снощи например Наздраве ,викаше Аве! Laughing
Хубав ден от мен!

# 580
  • софия
Здравейте и от мен.
Живи и здрави през Новата година Hug
Мама звярка много се радвам за добрите новини при вас, най хубавия Коледен подарък сте си имали.
Биби мойте съболезнования Sad
С такава активност и на мен ми дойде мерака за писане, Анн2 Heart Eyes
Ние сме добре, голяма почивка му направихме вкъщи, чак ми омръзна тъй като ММбеше на работа аз бях с децата, та им измислях всеки ден разни забавления, карахме кънки с Дани ,сега той на детска, ние с Мона се гледаме и е по спокойна, като са двамата е ужас, тя иска всичко което прави батко и и тя да го прави, една постоянна борба за надмощие пада, добре че той е добър и внимателен с нея, защото малкото е голям пожар. Simple Smile
Гледа бебе тв и Бебе Айнщайн.
Заспива сама в леглото си, но аз стоя до нея, чета си книжка, тя си изказва целия репертоар и накрая заспива, отнема ми по 30 минути някъде, но така доста книги прочетох и не ме натоварва.
Говори страшно много, на бебешки но и се разбира.
И ние имаме голям проблем с къпането, не дава да и се мие главата пищи, та само я насапунисвам и изплаквам набързо, иначе си играе в коритото, но има още корички не ми дава да я мия хубаво, аз не насилвам за да не стане по лошо.
Отчетох се Hug

# 581
Здравейте Simple Smile Не сте ме забравили, нали?

Пожелавам ви здрава и щастлива година!

Не съм ви чела (само последната страница), няма да ви обяснявам причините (не успявам да свикна с това ежедневие), но имам спешна нужда от вас - дара беше болна, пи АБ преди седмица, от няколко дена лицето й се обрина- не за лишей, защото са гладки, червени ситни петънца по бузките. ЛЛ не знае от какво са... но те стават все повече...приемам всякакви идеи и съвети, МОЛЯ!

# 582
Кити,за мен това е реакция от АБ  Peace И тъй като казваш,че е по цялото лице,няма да е удачно да я мажеш,по-добре да пие противоалергично през устата( примерно Фенистил)... Лекарката не предложи ли нещо? Другото,което е, спри за няколко дни алергизиращите храни,просто я храни с по-лека храна,диетична... Друго не се сещам,но я следи дали не излизат и по тялото.Оправяйте се  Hug

Ана2,радвам се,че писа  Hug

Бюти,проблем с къпането - не,но с миенето на косата имаме  Confused Ужас е просто.Принудена съм да мия главата веднъж в седмицата,за повече нямам нерви.То е борба,то чудо...

Слава Богу,с приспиването нямам проблем  Praynig Лягам до нея,давам й ръката да ми я държи и до 15 мин е заспала... Отдавна заспива по този начин,въпреки че ми се искаше да я науча да заспива напълно сама,но...

Проблем ни е гърнето,никакво,ама никакво желание да седне на него за 1сек поне... ooooh!

# 583
Здравейте
Кити,да се оправяте бързо HugИ аз за Фенистил се сетих,но все пак лекарката да каже......
Дидолинка,за гърнето и Ники е същия ooooh!Как ще махаме памперса не ми стига акъл ThinkingИначе твоята принцеса много хубаво,че заспива бързо...Интересно-като ти държи ръката!Моя дивак също няма да се научи скоро да заспива сам...при нас начина е-аз го галя по главата,а той си играе с косата ми-скалп не ми остана Tired

# 584
Яни,ами подавам ръката през кошарата.Интересно,че голямата пак заспиваше по този начин - дърпаше ми кожичката от горната страна на ръката.Това малкото си забива ноктенцата само  Twisted Evil Ама пак е добре,отколкото да люшкам,да пея итн... Тя отскоро сама си казва кога й се спи.Тръгва към спалнята и вика: Ага,пи( ляга,спи)... Мята се на спалнята с шишето с вода и биберона и е готова  Simple Smile

За гърнето и аз се притеснявам.Вече е време да сяда на него,поне по 1-2 пъти на ден да върши работата там... не ще и да чува обаче  Tired

Общи условия

Активация на акаунт