Отговори
# 585
  • София
Благодаря на всички за отговорите Hug

С къпането снощи имахме успех, прилъгахме я с едни кубчета и влезе във ваничката без рев.  Иначе бяхме пробвали и съвместно къпане, и къпане на всякакви играчки с нея, и поливане с душа...  Дано и днес се получи.  А косата си е проблем, ама аз и казвам да стиска очички и поливам набързо...  Колкото се измие - толкова Rolling Eyes

За приспиването - аз ако я гушна на сплнята до мен, ще заспи за 5-10 мин.  Аз обаче се опитвам да си заспива в креватчето.  Тя вече не иска даже да я гушкам на люлеещия стол, иска си в креватчето и да ми гали ръцете.  Обаче както изглежда, че ще заспи всеки момент, се започва едно въртене, ставане, дърпане на ръцете ми (а нали се сещате аз в каква поза съм надвесена над кошарката), искане на вода и т.н....  Нещо някъде бъркам, имам чувството, че я разсейвам като съм там, но изляза ли - започва да плаче и да ме вика Confused  Ще намеря някакво решение с времето, надявам се...

Биби, съжалявам за загубата ви Sad Hug

дидолинка, положението с гърнето и при нас е такова - не иска изобщо да седне на него ooooh!

кити, не мога да помогна за съжаление, дано се оправя бързо Hug

Я кажете за неосведомените, какво е Покойо? Embarassed

# 586
И аз съм от невежите относно Покойо Embarassed

# 587
Хм... и аз не съм чувала за Покойо  Rolling Eyes

# 588
POCOYO

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Lz1Cf0LKA2I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

# 589
Здравейте!

Ехаа, каква активност има тук!
Ичка, тортата стана разкошна, писах във ФБ и знам че видя  Grinning

Кити, а да сте слагали скоро ваксина, да не би да е някаква реакция!? Или е от АБ, те също имат много странични ефекти.

Зизу, това е интересно! Не го бях виждала. Ще го пусна на децата утре!

За гърнето още не съм правила опити.

# 590
АНИ, въобще не мога да стигна до ваксина....
Мерси, момичета!

За къпането- пробвайте направо с  душчето, при нас върши чудна работа, голяма игра пада Simple Smile

За спането- е, и аз си имам едно диваненце (АНИ2, и Дара е абсолютно като Явор) А много искам вече да спирам да кърмя..................не се получава........

Иначе за нас- Дара е 11 кг и е 87 см, има 16 зъба Simple Smile с татко си се гледат чудесно, само дете майка й вече здава багажа- ставам в 6 за готвене, чистене, гладене, подреждане и пр....

# 591
Добро утро.
Забравям какво съм писала вече, дано е се повтарям.

Бюти, аз не се справям със приспиването. Т.е. исках да си спи в нейното легло, но не се получи и затова от няколко месеца спим тримата. Не ми е удобно, не се наспивам, но това ми е по-лекия вариант от това, да реве и да се изнервяме. Къпането е удоволствие, освен ако не мием косата. Гледам един път на седмица поне да я измия, през другото време само я мокря с вода чат-пат.

Кити, не можеш ли да прехвърлиш част от задачите на таткото, за да не изнемогваш?

За сега спирам с писането, че работата ме натисна. Ако успея през деня ще пиша пак.

# 592
Хахаха, това филмче за Покойо се оказа интересно, Алекс го хареса, мерси за идеята  Hug

Кити, наистина, непосилно ми се вижда да вършиш всичко сама... За справянето, ще се справиш, но предполагам само каква умора е.. ( не че вкъщи не са ме оставили в същото положение, но аз поне не ходя на работа...)
Иначе за пъпчиците - сигурно са от АБ, не ви ли изписаха противоалергично заедно с АБ  Thinking Иначе аз знам за Фенистил на капки, през устата. На Алекс му ги бяха изписали за един обрив миналата година, повлия се добре от тях. Но не знам колко могат да се прилагат без лекар да ги е предписал  Peace

# 593
Здравейте, момичета Hug

Желая Ви една много щастлива 2013 година, изпълнена със здраве и късмет!

Кити, сега прочетох за обрива на Дара. На Теди й се получиха такива петна първо след слагане на ваксината за шарките - около 10 дена след нея и според лекарите е реакция от ваксината. Тогава не давах нищо и за около седмица петната изчезнаха сами. Вторият път беше, когато вдигна висока температура - около 3-4 дни не спадаше под 38 градуса и аз редувах панадол и нурофен. Започнаха да й излизат петна навсякъде - по цялото тяло и лицето. Нашата педиатърка помисли, че е някакъв вид шарка и ни прати в инфекциозното. Там казаха, че е реакция от лекарствата. Изписаха ни фенистил капки и за 4-5 дена петната изчезнаха ( а и вече нямаше температура, и не съм давала повече лекарства ). Така че, говори пак с някой педиатър, според мен е реакция от АБ, и ако трябва да пие нещо противоалергично.  Hug

Бюти, за къпането - Теди много обича да се къпе, но когато трябва да се мие косата, пада голям рев. Имаше един период, в който не искаше да влиза във ваничката, но за няколко дни отмина. А за приспиването - откакто се е родила не е спала при мен, само в кошарата си. Но започна да прескача решетките и от тогава не мога да я оставя да заспи сама, както преди. Сега сядам до нея и през решетките я галя по гръбчето или главата и пея. Отнема ми около 10-20 минути, но понякога сме стигали и до 1 час. Основното е да я сложа, като я видя, че й се спи, защото иначе може да ме разиграва много. Взема си възглавницата и се мести от единия край на леглото до другия. Намества се, ляга, аз я завивам и отново става да ходи в другия край Laughing. Гледай вечер да не се превъзбужда. Аз затова съм забранила на Стефи да се гонят вечер и да крещят. Защото после не иска да заспи, каквото й да правя, поне час-два.

Мама Звярка, много се радвам за Калоян Hug. Наистина страхотен подарък за Коледа! Да расте много здрав, а на теб желая по-малко тревоги Hug.

За говоренето - и Теди казва много малко думи - мама, тати, кака, баба, ам-ам и галъгаля (благодаря) Laughing. Последното - само като е на кеф. А най-сладка е като разглежда книжка - нова и разбира се, на кака й, на всяка страница се учудва с Уаааууу. И ококорени очи Grinning.
Явно много ще обича и МОЛ-овете, защото и тях като зърне има Уаааууу, и рев, ако не завием към паркинга на МОЛ-а.

Иначе да я похваля, че се научи да реди пъзели - 2 пъзела по 9 елемента, които са с еднакви форми (комплект), и дори успява да си ги направи и двата, без да са разделени.

Та мисълта ми беше, че въобще не ме притеснява, че не говори, защото всяко дете има различни умения на тази възраст. Важното е, че разбира много добре, дори и да не говори.

А като сравнявам двете си деца, виждам колко са различни. Стефи по това време вече правеше изречения от 2 думи. Но не искаше да яде и беше голям зор да й дадеш нещо да хапне. Само пред телевизора и правейки се на маймуна Simple Smile. А Теди започна да яде всичко и плаче, ако не й дадеш да яде. Сутрин реве, ако се забавя със закуската, а аз гледам първо да оправя кака й за училище. А вечер като си изяде нейната вечеря, започва да взема от нашите неща и така, докато не се прибере масата. Докато вижда храна, крещи само Ам-Ам (ако не й дадеш нещо). Но иначе си е мъничка - около 10 кг и не повече от 78-79 см.

Биби, съжалявам за загубата Ви Hug

Това се сещам засега. А и използвам да пиша, докато Теди спи. Още не можем да направим режим с един следобеден сън, и всеки ден е различно. Понякога спи и преди обед, и следобед. Което е много лошо, защото трудно планирам нещата за следващият ден.

Поздрави на всички     bouquet

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 10:49 от vova

# 594
Здравейте и от мен Simple Smile
ЖЕЛАЯ УСПЕШНА И ЩАСТЛИВА 2013 г. !!!

Гледам, че отново има повишена активност тук и доста хубави новини Simple Smile Много се радвам!

При нас също бейби-тв е на мода Simple Smile както и клипчета с песни в ютуб. За говоренето - все повече думи знае, обаче спря да прави изречения и пак си кара с по 1 дума - хляб, дай, пак, още, гарга, куче, пада, долу - такива неща.

Зверче, все по-хитри стават тия малките. Направо ме изненадват понякога с подобни неща Simple Smile ама да са живи и здрави, какво да ги правим Simple Smile

Бюти, с къпането имаме проблем като мием главата - нещо се дави и реве. И ние гледаме набързо да стане. Иначе проблем е излизането от ваната Wink Не иска да влиза само ако му е студено - да не би на Лорчето нещо да й е хладно напоследък, знам ли? Радвам се, че имате успехи вече Simple Smile

Преди 3 дена имахме ужасна случка. Дядо му на Камен му прещипа ръката на една огромна метална врата във входа на блока. Тръгнал да затваря, а нашият да помага решил да бръкне при пантите с цялата си ръка.  Shocked Тичам да видя защо реве и гледам дядото му мачка ръката, а то още повече пищи  Shocked Как може да масажираш някой там където го боли не ми е ясно, ама той се уплашил и друго не измислил. ooooh! Имаше черта през 4те пръста в горната част почти до кокалчетата. Страшно се уплаших, да не е нещо сериозно - все пак дясна ръка, всички пръсти - кошмар просто! Видях, че ги движи и не посиняват все пак. Държах го навън на снега (ходихме за ДК) вместо компреси с лед. Видях, че се заиграва и държи дори играчки, така че до края на деня се успокоих и на другия ден вече отокът беше спаднал. С 2 думи, размина му се на детенцето  Rolling Eyes

Вчера бях на преглед за бебе2. Проблемът с бъбреците са оказа, че не бил чак такъв, както казаха на ФМ. Увеличени са, но е достатъчно малко, за да не е проблем. Така че днес съм вече доволна и спокойна Simple Smile Тези дни ще разгледам намаленията по магазините за някои последни покупки преди раждането и започвам с прането на дрешките и стягането на багажа Simple Smile

# 595
Благодаря ви мили за подкрепата, но така върви живота и няма как да не е трудно  Rolling Eyes

Кити не знам дали вече не сте се оправили но има една алтернативна медицина с алое вера. Това е невероятно лековито растение. Има нектари от алое вера и хранителни добавки за деца и възрастни. Нектара изчиства организма от всякакви токсини и засилва имунната система на клетъчно ниво. Продукта е на Forever Living Products. Но го няма в аптеки или магазини. Аз от както давам на Виктор само продукти на Forever нямам проблеми със здравето в семейството. Не съм давала АБ след като започнах да профилактирам с алоето.

Филмчето за Покойо и на нас много ни хареса  Peace

Шуши доста сте се стреснали. И аз щях да си изкарам акъла, но важното е че не е пострадал много и всичко се е разминало. Пък и на дядото предполагам са му излезли ангелите от уплаха.

В четвъртък бяхме на консултация и младежа е станал 12.7кг, 88см. Има 16 зъбчета и педито много го похвали за напредъка. Вече имам малък успех с гърнето, обаче свекито много помогна. Когато тя го сложи не мрънка толкова много  Party

# 596
  • София
Привет  Simple Smile

Да ви кажа, хубаво си е да се заглеждат от време на време по някое детско дечурлигата, ама моето хич не го влече все още. На Бейби тв има една-две любими мелодийки, към 4 следобед ги дават, нещо като музикална кутия и това е. Сега като ви прочетох за Маша и мечока го пробвахме и с него, но ефектът беше, че майка му и баща му зяпат, все едно филмчета не са виждали, а той ни дърпа да си играем  Laughing Но наистина е много симпатично това филмче.

Зверче, за тръшкането - така е и при нас. Явно така са някои деца, би трябвало да се израства.
Онзи ден като го прибирах от яслата и като се закачи на най-външната врата това дете и не иска, и не иска да тръгва. Накрая опитах с "аз си тръгвам, чао" и ефектът беше, че ми даде целувка, помаха ми и пак се вглъби в тази невиждана врата  Laughing По едно време се обръща и ми хвърля поглед в стил - ама ти още ли си тук и пак ми маха да си ходя щом искам Twisted Evil

Иначе Виктор два дни беше по цял ден на ясла и всичко беше наред, спал е, само дето на петия ден пак се появи зачервено гърло и кашлица и вероятно в понеделник няма да го пускам.

Чин, ти беше споменавала преди време, че Слав вземал Нико на бокс и той после бил кротичък, не налита да удря мама и тати - няма ли вече ефект? Че аз тъкмо разправях на моя мъж да ходи да тренира бокс с Виктор, че да му минава агресията   Simple Smile При него е на периоди, но си шамаросва яко, особено като не му изнася нещо.

И Виктор не обича да му мием косата, иначе душът го обича. Бюти, може да опиташ с душче да я къпете Лорчето, може вече да й е тесничко във ваничката или да се смята за голяма вече  Simple Smile Ох, сега видях, че сте пробвали вече с душ..

Шуши
, неприятна случка, но важното е, че само с уплаха сте се разминали.
Вова, радвам се да те видя  Simple Smile
Ани2, и теб  Hug Да си починеш пожелавам през този месец.
Кити, и аз давам противоалергичен сироп с другите неща, когато е болен Виктор, по лекарско предписание. Ериус, излиза, че доста лекари го предписват.

Поздрави на всички и лека вечер  Hug

# 597
Здравейте. Simple Smile

Жива съм и не съм родила още... Лентичката не я гледайте, термина ми го изместиха малко.. Simple Smile

За приспиването- лягам с него в леглото и после ставам. Ако се събуди посред нощ-пак лягам и така...
Напоследък карам баща му да го приспива, а снощи майка ми се справи също успешно с тази задача, че ние бяхме на рожден ден на брат ми.

Шуши, а как според теб е трябвало да постъпи дядото? Лично по себе си съдя, когато аз се прищипя също масажирам мястото, за да се възстанови кръвообращението!

Мейдънли, Нико не е ходил на бокс от около месец, съответно не знам дали от това, но тръшкането при нас продължава с пълна сила. Не ни бие иначе, или се случва рядко и се чуди какво е направил..

С къпането нямаме проблем, мрънка, когато му мия главата и ми вика "нямаа, няма" (мен успокоява), но гледам да свърша бързо тази работа, а и му я мия 2 пъти седмично... през другото време само с водица.

За детските, Покойо и Бейби тв- Никола нищо не гледа. Ние нямаме бейби тв. Заглежда се по повторението на Шоуто на Слави, много обича да гледа балета. Нищо друго, но за сметка на това играе на плейстейшъна с баща си...

При нас нищо друго ново. Това бебе ще ми избуши корема, вече ми е доста дискомфортно, не мога да спя, да ходя, да стоя седнала- нищо.
Силно се надявам да успея с кърменето този път и със сигурност ще прибегна до вас за съвети.

Хубав ден, целувам ви и стиснете едни палци за мен тази седмица....

# 598
Ихааа Чин, стискам палци! Да не би да е на 17.01  Laughing?

# 599
  • софия
Момичета Чин си има момченце, Борис се е родил днес в 09.07мин., 2950гр., 49см.
 newsm44 smile3525  love001 smile3521

Толкова се радвам да са живи и здрави, всички.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 10:45 от tzvetihc

Общи условия

Активация на акаунт