ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 448
  • 386
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За да е обективна анкетата, трябва да обхване доста повече хора и то да са разделени по равно софиянци "кореняци" и на "придошли" софиянци.

Хората, които не живеят в София имат право на глас, защото проблема не е само в софийските градини, а и може да са пък от тези, работещи в градовете, които си ползват точката за месторабота примерно.

И за софиянци само тези дето си живеят от деца в квартала ли трябва да имат предимство или Х роден в ив. вазов, преместил се в гео милев може да има предимство и в гео милев... ако е второто, каква точно е разликата с У дошъл от Пловдив?

# 346
  • София
mamaris, кога ще депозираш исканията си за промяна на регламента за прием в ДГ в деловодството на СО?

тц не си познала , моите деца са приети в ДЗ и слабо ме бОли "твоя проблем "   Mr. Green
отново и отново за сетен път ще кажа , че влязох в темата за да изкажа мнение и да се обоснова ,защо така мисля ... иначе критерия дали ще се приеме или не не ме касае лично и няма защо да имам искания и изисквания за нещо за което няма да съм облагодетелстване аз  Wink
оставам с впечатление , че не ме четете , за това въпреки спама ще се опитам отново да заявя позицията си
от провинцията съм родена , но живея в Сф и си направих труда още като дойдох тук да си сменя и постоянния и настоящи адрес - най малкото , защото смятам ,че така е редно и възнамерявам да остана да живея в Сф и за в бъдеще .
струва ми се справедливо да получа малко повече предимство за ДЗ от някои които НЕ ЖИВЕЕ В София и тук е временно пребиваваш ... още повече да ме извинява Angel_Dust  с пост 323 точка 3 от 22 страница , но на децата от Елин Пелин  мястото им е в Елин Пелинските градини .
МЕСТА НЯМА ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА - ТОВА Е ФАКТ И НА БАЗАТА НА ТОЗИ ФАКТ ТРЯБВА ДА ИМА КРИТЕРИИ ЗА ПРИЕМ - Е ... ИМА , НО ДОКАТО НЕ СЕ ПРИЕМА ПОСТОЯНЕН АДРЕС ,ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ДЕЦАТА ЖИВУЩИ В СЪОТВЕТНИЯ КВАРТАЛ докато някои "съвестен родител " с фалшиф настоящ адрес за свое удобство ще си води детето от Елин Пелин  в Софииските градини .

е това много ми хареса и много точно казано и написано !!!
Ама хората от провинцията с нищо не са виновни, наистина, и за всички деца на България трябва да има места в детските градини, така е. Тук става въпрос за ситуация, в която местата са ограничени. Не знам защо въобще се приема като дискриминация това, че постоянните жители на даден квартал и община си търсят правата????????????

лека нощ - утрото е по мъдро от вечерта   bouquet  Hug bouquet

ааа и анкетата е много обективна и по очевадна не може и да бъде !!!

# 347
  • гр.София
 Хах, / reniris ! /, и когато те бОлеше,пак само размахваше пръст ,какво трябвало да се направи!

Е,нЕма начин да гласувам да ме закарфичат за конкретна ДГ и строго определен квартал!
 Родителите не са садисти /спрямо децата си/,нито мазохисти ,та само за да натрият носовете на другите да се мешат в техните ДГ.
  Всеки си знае ситуацията-дали ще е по местоживеене ,месторабота,или по местоживеене на бабите ,ще си избере градина за детето.
 Та,вместо да се борим ДА ИМАМЕ някакъв ИЗБОР , /чрез достатъчно градини! /ние се борим как да ограничим другите,за да се наместим.

# 348
  • София
Ама вижте, никой не иска да спира когото и да било да записва децата си при бабите, работата, Елин Пелин или Болни Богров (досега не съм чула за такива пожелание и там има свободни места Mr. Green). Просто да имат предимство тия с постоянен адрес в района  Wink Що да имат с баба-леля, пък да нямат ако живеят отсреща  Wink Сега с настоящия адрес се оказва, че цялата яслена група живее в апартамента отсреща (силно хиперболизирано). Иначе никой не пречи на децата да кандидатстват в която градина искат. То тъй или иначе в системата реално имаш шанс само по първо желание. Смисълът в тия неща е да се сведат до минимум тарикатлъците. Поне според мен е така. И след като няма места в градините така или иначе е по-добре да се въведе по-ясно диференциране по ясни критерии. Според мен също трябва да е ясно какво значи "на границата между два района", въпреки, че "непокривайки" това изискване детето ми беше прието в по-хубавото ДЗ.

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 07:07 от Vache

# 349
  • София
mamaris - нали има точки, т.е. предимство за настоящ адрес? има обаче и предимства за работещи в съответният район, та онзи от Е. Пелин или Перник, може по тях да има предимство, нали Wink
Как се вади фалшив настоящ адрес? и ако може да стане лесно това, какво пречи да си извади и фалшив постоянен?
Хах, / reniris ! /, и когато те бОлеше,пак само размахваше пръст ,какво трябвало да се направи!

Е,нЕма начин да гласувам да ме закарфичат за конкретна ДГ и строго определен квартал!
 Родителите не са садисти /спрямо децата си/,нито мазохисти ,та само за да натрият носовете на другите да се мешат в техните ДГ.
  Всеки си знае ситуацията-дали ще е по местоживеене ,месторабота,или по местоживеене на бабите ,ще си избере градина за детето.
 Та,вместо да се борим ДА ИМАМЕ някакъв ИЗБОР , /чрез достатъчно градини! /ние се борим как да ограничим другите,за да се наместим.

абсолютно подкрепям това.
А за предимството за баба или както там го наричате...виж то е абсурдно за мен. И изобщо предимствата, работещ в сверата на образованието(то после и за у-щата го има)

# 350
mamaris, нормален диалог се води с интелигентен и възпитан събеседник. При теб квалификациите и нападките към другите са повече от необходимото. Информирах модератор.

# 351
  • София
Как се вади фалшив настоящ адрес? и ако може да стане лесно това, какво пречи да си извади и фалшив постоянен?

То думата не е фалшив, а фиктивен по-скоро. Вади се с едно отиване до общината. Попълваш декларация и си сменяш адреса. Водиш и собственика на имота, ако не е на твое име. Постоянен адрес като се сменя се сменя и личната карта, т.е. вече не е толкова лесно фиктивно да живееш в Бъкстон вместо в Левски Г.

От темата тук подразбирам, че на повечето софийски жители постоянният и настоящ адрес са различни. Т.е. повечето не живеят на постоянния си адрес поради много и важни препятствия. Аналогично на довода, че децата с бабата-леля в детската градина не са кой знае колко много може да се дават повече точки за постоянен адрес. Те хората с тия точки няма да надхвърлят бройката на точките баба-леля и не би трябвало да е голям проблем за класирането. Т.е. би трябвало както за всяко нещо в родната България малцинството да е с предимство  Crazy

# 352
  • София
Точно по същият начин фиктивен, фалшив и т.н. може да си извадиш и постоянен адрес. Аз съм сигурна, че за едното място в детската няма да им е проблем на мн хора и картата да си сменят... Wink
А кой и защо и на какъв адрес живее си е негов проблем, то за това държавата признава и настоящият, не само постоянният адрес, не виждам защо градините да не го признават.
Остава да пуснат и проверки по домовете, да изловят  "фалшификаторите" Wink
За мен, от лични наблюдения всъщност тези с различните постоянен и  настоящ адрес са малцинството...

# 353
  • София
Angel_Dust, еее доста по-трудно е да смениш лична карта и струва пари  Crazy Настоящият адрес се сменя днес, а след 3 дни се сменя наобратно  Wink Докато с личната карта не вярвам някой да вади и сменя по 10 пъти. Трябва да му е супер важно, че да го прави. Аз го казах това, защото лично на мен са ми предлагали да си сменя настоящия адрес, за да мога от граниния си район да вляза в района на градината. Това, обаче противворечи с моите разбирания и ми е изключително трудно да се пречупя да правя такива неща и то заради градината.

Въпроса е не за признаването на адреса, нека си го признават. Тук за става дума за предимство, не за признаване. Иначе, разбира се, че настоящия адрес удостоверява къде живеем точно толкова колкото и постоянния. Въпроса беше тези с постоянен адрес да получават повече точки, нали затова има критерият за устоялост (така ли се нарича newsm78)  Wink А дали са малцинство или мнозинство не знам. Пошегувах се  Wink Но като се вгледаш в мненията тук оставаш с впечатление, че повечето пишещи в темата не живеят на постоянните си адреси, в което разбира се няма нищо лошо  Peace

# 354
Тези адреси са толкова ненужни! За какво са? Оказва се, че заявеният критерий за адрес преди класиране, може да се докаже с документ, издаден след дата на класирането.

# 355
  • София
blanc  - радвам се че ме помниш ,по какъвто и да е повод , знаеш от кога пиша и ти е ясно поне това , че съм тук не за своя облага , а за да изкажа мнение по темата , което според мен имам право!сега се сетих ... ти бе една от тези които на времето ме убеждавахте да" спра атаките си "за К 4 - СЕТИХ СЕ ...СЕТИХ СЕ ... аз съм променила акаунт ,ти аватар  Wink едва се разпознахме . радвам се , че като мен още си загрижена за ДГ, с малката разлика ,че аз зная ти защо  Wink !
и родителите живущи в Сф не са садисти за да си водят децата по крайните квартали и околните села ,защото някои от там се настанява най безцеремонно и безочливо с некоректни и фалшиви данни + скромна сума на място в кварталната градина .
след твоя пост Vache много добре отново е пояснила и разяснила за какви иде реч . СТАВА ВЪПРОС ЗА КРИТЕРИИ И ЗА НЕДОСТИГ НА МЕСТА !
От темата тук подразбирам, че на повечето софийски жители постоянният и настоящ адрес са различни. Т.е. повечето не живеят на постоянния си адрес поради много и важни препятствия. Аналогично на довода, че децата с бабата-леля в детската градина не са кой знае колко много може да се дават повече точки за постоянен адрес.
така е постоянния адрес им е в Елин Пелин или Петрич (нищо лично ), защото те самите са от там , а тук са с настоящ адрес ,които е съвсем временен ... и вероятно изваден за промоцията .(естествено не слагам всички под общ знаменател , А ПОВЕЧЕТО )
ако един жител живее постоянно на едно и също място ,били то и на квартира , невиждам причина да си извади постоянен адрес !

mamaris, нормален диалог се води с интелигентен и възпитан събеседник. При теб квалификациите и нападките към другите са повече от необходимото. Информирах модератор.
Shocked Shocked Shocked  това не го разбрах !!!
вероятно според теб съм обидила някого с това , че дискутирам темата ???
кого обидих ?
в кои пост ???
кажи - сама ще го изтрия !!!
ако модератора реши да прочете би трябвало твоя пост да изтрие , ЗАЩОТО  ти ме обиждаш лично и публично в момента .
не ме познаваш за да ме определяш дали съм нормална и интелигентна  ... същото мога да кажа за теб , но ще се въздържа от  възпитание , което при теб липсва .
отчитам поста ти като безсилие !

още веднъж ще напиша , че всяко дете има право на ДЗ  , но когато има ограничени места ,трябва да има конкретизирани и справедливи критерии !!!

# 356
  • София
mamaris  - ако живееш на квартира, първо мястото не е твое, че да си вадиш постоянен адрес, трябва и съгласие на собствениците по въпроса, второ не зависи само от теб колко ще си там и може с най- добрите ти намерения да живееш там 5 години, да те изгонят след 1 месец...а както казахте, смяната на постоянен адрес е свързана със смяна на лични документи, което не за всеки е приятна процедура и има желание да я прави през няколко месеца или 1-2 години...примерно.

Еле пък за софиянци регистрирани с постоянен адрес при родителите където са си родени и живеещи на друго място под наем примерно.

# 357
  • Sofia
Еми и на мен не ми е приятно да кихам едни пари всеки месец за ЧДГ, като същевременно косвено плащам и ДДГ на някое бабино внуче, ама на. Има и неприятни неща в тоя живот.  Laughing

# 358
  • София
то не е само в приятното, защо да го правиш след като това реално не е твоят постоянен адрес,  а е точно временен? (така или иначе един наем няма как завинаги да си посъден там, а предполага някакъв и то често не мн дълъг период от време).
То дали тогава ще си издадеш там постоянният адрес или при някой дето ти е предложил, за да си в района на ДГ за мен е напълно еднакво...
За това и има  измислен настоящ адрес точно.

И за да не стават измами, би следвало да се държат из късо директорите...ама никой не вика срещу тях...

# 359
  • София
Аз се чудя какво толкова сте се хванали за тоя критерий, като масово майките си изкарват децата с разни заболявания, за да ги вкарат в градина.

Общи условия

Активация на акаунт