ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 348
  • 386
  •   1
Отговори
# 375
Да, думи са, Ели Х. Писмата също са само думи. Да не чуе дявола и някой да не реши да пристъпи към физическо действие в стил Джони Кю /филма/, защото действията на отчаян родител излизат извън контрола на разума и цивилизацията. Думите поне са безопасни. В РГ можете да прочетете или не писмото и с чиста родителска съвест да го класирате в поредната папка с десетките жалби и предложения.

Angel_Dust, колко повечко другарчета според теб е нужно да бъдат пре...ни, за да се ощастливи едно собствено отроче - 5, 10, 100??? Може би едно софиянче ще заеме местата на 5, 10, 100 от провинцията? Естествено, че щом има точки, следва да бъдат разумно и логично разпределени.
Ако се махнат точките въобще, това дали ще отвори повече места?!

Като развалени грамофони сме. Ясно е, че нитго вие ще дойдете на мойта, нито аз на вашта.

# 376
  • София
ами точно, подаването на  топката от едните в другите няма да отвори места, за това не виждам нужда от дърпане на чургата към себе си, смятам, че в момента критерии има достатъчно и без друго и са добре разпределени, а измамите с тях трябва да бъдат спрени на едно друго ниво, защото и промяната всъщност няма да спре измамите.

# 377
Да, думи са, Ели Х. Писмата също са само думи. Да не чуе дявола и някой да не реши да пристъпи към физическо действие в стил Джони Кю /филма/, защото действията на отчаян родител излизат извън контрола на разума и цивилизацията. Думите поне са безопасни. В РГ можете да прочетете или не писмото и с чиста родителска съвест да го класирате в поредната папка с десетките жалби и предложения.

Angel_Dust, колко повечко другарчета според теб е нужно да бъдат пре...ни, за да се ощастливи едно собствено отроче - 5, 10, 100??? Може би едно софиянче ще заеме местата на 5, 10, 100 от провинцията? Естествено, че щом има точки, следва да бъдат разумно и логично разпределени.
Ако се махнат точките въобще, това дали ще отвори повече места?!

Като развалени грамофони сме. Ясно е, че нитго вие ще дойдете на мойта, нито аз на вашта.

Ами тогава никой нищо да не прави. Защото ще му отнеме време, ресурс, никой няма да го прочете и т.н. За всяко нещо се изисква постоянство, съмишленици, реални действия, подготовка. А не основно спорове в интернет и евентуално екшъни, щото е по-лесно. Ясно е че има различни хора и различни мнения и няма как да сме еднакви и да мислим еднакво, но оправданията че нещо няма да се случи, защото ...... са си съвсем обикновени оправдания и нямат нищо общо с различието в мненията и отстояването на позиция.

Аз не искам критерии и точки. Искам всяко дете да има достъп до услугата след подаване на молба по надлежния ред. Искам детските градини да спазват правила и да спазват нормативната уредба. Не искам и повече няма да участвам в спорове кой е по-по-най, защото това не води до нищо градивно.

# 378
...но доведе до това, ти и може би и други майки, да си легализирате постоянните адреси  Simple Smile

# 379
...но доведе до това, ти и може би и други майки, да си легализирате постоянните адреси  Simple Smile

Що за глупости! Хубаво нещо е въображението, но все пак .....

# 380
  • София
Нямам нищо против това, че други хора виждат проблема различно и в никакъв случай не оспорвам тяхното право да отстояват своето мнение и да се борят за своята истина. Но не съм длъжна да го правя вместо тези хора.

Ели, всички тук оценяват, това което правите със Саня! Аз лично съм ви страшно благодарна! Hug  bouquet

# 381
  • София
Нямам нищо против това, че други хора виждат проблема различно и в никакъв случай не оспорвам тяхното право да отстояват своето мнение и да се борят за своята истина. Но не съм длъжна да го правя вместо тези хора.

Ели, всички тук оценяват, това което правите със Саня! Аз лично съм ви страшно благодарна! Hug  bouquet

и аз и а з   bouquet
... ааааа ти метни анкетката все пак на групата , п'а знае ли си може и да помислят върху обоснователните ни аргументи ( особено ако дадеш примера с Елин Пелин ) ... и за една година да има файда само пак си е нещо , те до другата ще са построили многооо градини и няма да има недостиг и критерии  Mr. Green
блаженни са вярващите  Simple Smile

# 382
Ми аз като ги стрелям с анкети, то полза няма. Като няма някаква форма на публично недоволство на родители, излиза, че само аз и Саня ги тормозим за някои неща. Двама човека на фона на няколко хиляди - и аз да съм на тяхно място, и аз нямаше да се трогна.

Виж ако се внесе подписка на вниманието на СОС или се съберат хиляда родители пред СОС с едно и също искане, има вероятност да обърнат внимание и отново да консултират казуса с КЗД.

На 7-ми има Работна група, но не знам дали този път ще успея да присъствам. Ако успея, ще опитам да поискам нова консултация с КЗД по въпроса. Без картбланш от КЗД правна комисия към СОС няма да пусне такива промени в Правилата, т.е. няма да стигнат до гласуване в СОС. Иначе ще се вкарат в дела и жалби от други родители и каквото и да се въведе, ще отпадне.

# 383
  • София
сега ще ме оплюете , но да ви кажа след малко влизам в банята така ,че добре ще се измия - не ми пречи
Как да пиша писмо и да водя битка за нещо което абсолютно по никакъв начин не ме касае (знам , че и Саня и Ели отдавна не ги вълнува ЛИЧНО проблема , но ... те  ... как да го кажа ...отдавна  са се "хванали на хорото " ,запознати сте и с най тънките неща така че това им се е превърнало в ежедневие за добрата кауза - признателна съм им   bouquet)  
това , че влязох в темата, изразих мнение и гласувах  ме прави само съпричастна към проблема от гледна точка като позиция на гражданин  , но не и заинтересована , защото в държавата има много неуредици ... няма как за всяка неуредица ,нарушение и каквото и да е било което не ми харесва да внасям писма до съответната инстанция .
Когато моите деца бяха извън ДЗ тогава имаше момичета активно правещи анкети , писма ,подписки, стачки  , в които съм взимала участие и с това съм "помагала  да се чуе гласа " ... колкото и невероятно да се струва на някои съкфорумки  Wink , но сега няма как да внеса писмо ,предложение и т . н  и онеЗ "горе " да ме гледат ей така  Crazy ... при положение , че не съм даже пряко заинтересована
съвсем друг стои  въпроса при тези на които предстои класиране  Simple Smile аз само мога да ги подкрепя и,да изкажа собствено мнение ..., да гласувам или подпиша виртуално писмо  
Благодарности на Ели и Саня за това , че въпреки не пряко заинтересовани те се борят за нашите права ... ама ... доколкото усещам май и на тях вече им е писнало .
аре много здраве  Hug

п.п.

Скрит текст:
аааааа хихихи щом Ели си е сменила скоро адреса да е постоянен , значи ще се приемеееееееее smile3508 newsm44 newsm62  - писано съвсем на шега

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 13:11 от mamaris

# 384
Хих, че не позна  Joy. От години съм с постоянен адрес в София. Само го преместих на адрес в съседния квартал.

# 385
  • София
Хих, че не позна  Joy. От години съм с постоянен адрес в София. Само го преместих на адрес в съседния квартал.

Banghead тц  тц  тц ... newsm77 резна ми и последната надежда smile3553 отново яхнах метлата afwitch   ............ явно за момента това е решението  family6 зОра ще е докато първото отроче влезе в ДГ после лесна работа .

# 386
Тази седмица в блога на столична община отговаря Чобанов!
Ако някой има въпроси за критериите може да си зададе въпросите там!

Общи условия

Активация на акаунт