Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са рисковете от скъсена шийка на матката и какво означава това?
Какви мерки трябва да предприеме бременната при цервикална недостатъчност?
Какви прегледи са необходими за проследяване на скъсената шийка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са рисковете от скъсена шийка на матката и какво означава това?
Скъсването на шийката на матката е признак за потенциален риск от преждевременно раждане. Лекарите следят скъсяването, тъй като то може да доведе до недостатъчна опора за плода и повишен риск от инфекции. Важно е при наличие на скъсенa шийка да се спазват предписанията на лекар и да се почива, за да се сведат до минимум рисковете от усложнения. Официално скъсената шийка увеличава риска от преждевременно раждане, инфекция и възможно отделяне на плацентата. Затова много специалисти препоръчват активно проследяване на състоянието и предприемане на мерки за запазване на бременността.
-
Какви мерки трябва да предприеме бременната при цервикална недостатъчност?
При цервикална недостатъчност е необходимо да се избягват физически натоварвания и да се осигури повече почивка. Консултацията с лекар е от съществено значение за оценка на необходимостта от лекарства като магнезий и ритогин, които могат да помогнат за поддържането на бременността. Бременните също трябва да бъдат внимателни по отношение на инфекциите.
-
Какви прегледи са необходими за проследяване на скъсената шийка?
-
Как се диагностицира скъсената шийка на матката?
-
Какви са възможностите за лечение при скъсена шийка?
(( molq za nqkakv savet
И може би да обмислите постъпване в болница за задържане, защото там, освен че ще ти сложат системи, ще бъдеш и под постоянен лекарски контрол, което е най-добрият вариант. Стискам палци!
))) успех на вси4ки мами
, при всяко ходене до тоалетната се страхувах да не ми изтекат водите. На 11тия ден не издържах на напрежението и грубото отношение и се самоизписах от Майчин Дом. Смених лекаря, предписаха ми по-сериозно лечение с утрогесан, гинипрал, изоптин и магнезий и сега съм по цял ден на легло в къщи. Много бях питеснена, но прочетох няколко подобни теми из форума. Много жени са успявали да си износят бременността до безопасната 38 седмица напимер, или дори да преносят, но явно трябва стриктно да лежим и да избягваме лошите емоции.
и се моля за всички нас, в рисково положение, да гушнем здрави и доносени бебчета
Ще се радвам да ни се похвалиш, когато това се случи и благодаря за стиснатите палци!