Брюксел 2

• 64 696
  • 608
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Чакахме под 10 мин.Вътре поне 2 часа.

Благодаря много  Peace

# 136
  • Пловдив
Записвам се да ви следя, че мъжът ми ме изненада с посещение до Брюксел другия месец.

# 137
seangelova, аз също не чаках на опашки за Мини Европа, става бързо. Има много атракции, пред всяка има табелка, на която са изписани съответната държава, брой на населението, кога се е присъединила към ЕС. Отгоре, над табелката има бутон. При натискане в повечето случаи се чува химна на съответната държава, както е и при нашата атракция (Рилския манастир+ бг химн), но при някои обекти, примерно при вулкана Везувий, при натискане той "изригва". Някои от тези атракции изискваха да се пусне монетка, за да се задействат.
И аз мисля че за 2 часа може да видите доста.

# 138
  • София
Искам да ви попитам има ли смисъл да купувам предварително билети за влак, примерно Брюксел-Брюж или като пристигнем на място?

# 139
Искам да ви попитам има ли смисъл да купувам предварително билети за влак, примерно Брюксел-Брюж или като пристигнем на място?

Не. Виж на сайта разписанието. Влаковете са супер на често. Можеш да купиш билети от машините или от касата. На машината ти дава най-евтиния в момента билет (когато има промоции). Но мисля, че приемаше само кредитни (провери, че съм забравила).

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 11:26 от Анонимен

# 140
Искам да попитам ползвалите http://www.brussels-city-shuttle.com/en#/
Правилно ли разбирам, че закупения билет е без час т.е. важи за целия ден и когато решиш отиваш

# 141
Правилно ли разбирам, че закупения билет е без час т.е. важи за целия ден и когато решиш отиваш

Да Peace

# 142
  • София

Не. Виж на сайта разписанието. Влаковете са супер на често. Можеш да купиш билети от машините или от касата. На машината ти дава най-евтиния в момента билет (когато има промоции). Но мисля, че приемаше само кредитни (провери, че съм забравила).

Благодаря ти много!   bouquet

# 143
  • София
seangelova, аз също не чаках на опашки за Мини Европа, става бързо. Има много атракции, пред всяка има табелка, на която са изписани съответната държава, брой на населението, кога се е присъединила към ЕС. Отгоре, над табелката има бутон. При натискане в повечето случаи се чува химна на съответната държава, както е и при нашата атракция (Рилския манастир+ бг химн), но при някои обекти, примерно при вулкана Везувий, при натискане той "изригва". Някои от тези атракции изискваха да се пусне монетка, за да се задействат.
И аз мисля че за 2 часа може да видите доста.

Благодаря   bouquet

# 144
  • София
zhorchi, опитах се да стигна до края на една резервация за този шатъл и трябваше да се избере държава за обратния полет. Не открих България като опция newsm78дали аз не виждам нещо?

# 145
zhorchi, опитах се да стигна до края на една резервация за този шатъл и трябваше да се избере държава за обратния полет. Не открих България като опция newsm78дали аз не виждам нещо?
Няма нужда да търсиш България, а София(тя си е в списъка).  Laughing

# 146
  • София
 Joy Тоест София, не е България  Joy Благодаря ти, Мими!

# 147
  • Луната
Момичета върнахме се от Белгия и сядам да напиша някои неща от нашето пътуване. Надявам се да са полезни.
Самолетът пристигна навреме. Бързо през пас-контрола и на шатъл-буса (flibco http://www.brussels-city-shuttle.com/en#/). Тук препоръчвам да се вземат предварително билети от сайта на фирмата (Преди повече от два месеца когато купих и сам. билети закупих билетите до Брюксел за 5 евро, а на връщане за 10 евро). На място са 17 евро, а двупосочен от касата на Шарлероа е 31 евро. До Брюксел се пътува 45-50 минути.
На Миди билети за транспорт може да се купят от автомати, от билетни каси (за влаковете), KIOSK, BOOTIK и др.
Хванахме трамвай № 3 (който е нещо като трамвай-метро движи се под земята и станциите са обозначени съз знака на метрото). За сутрешния шатъл също може да се разчита на трамвай № 3  и № 4, които пристигат съоветно на Миди 5.29 и 5.40 - разписание https://www.stib-mivb.be/horaires-dienstregeling.html?l=en.
Бяхме се спрели на хотел до Гран Плас (близо до спирка Борса). На съседната улица беше често споменавания в темата Ше Леон. Храната там беше наистина превъзходна Simple Smile.
Оставяне на багажа. Централна гара и до Антверпен. От петък след 19 часа до неделя са в сила уекенд тарифите за билети отиване и връщане. Няма смисъл от предварително закупуване на билети от сайта. Цените са едни и същи.
Антверпен е много интересен град. Гарата му е много красива и уникална. Известен е с това, че 80% от търговията с диаманти минава през него. Уличката до гарата е изпълнена само с магазини за диаманти. Препоръчвам да се разгледа още къщата на Рубенс, катедралата, площада на кметството, замъка Хет Стийн... Безплатна карта може да вземете от инфо-центъра на гарата.
Вечерта вечерна разходка в Брюксел на центъра - Гран Плас (невероятно място) и Манекен пис (Пикльото).
В неделя мина под знака на Гент и Брюж. За да може да се използва намалението отиване и връщане със спирка в Гент (който е по средата на Брюксел-Брюж) купихме билети (а и питахме съответно) Брюксер-Гент (двупосочен) и Гент-Брюж (двупосочно).
Гент хванете от гарата трамвай №1, за да стигнете до старата част.
Нашата обиколка започна със замъка Гравенстеен, разположен точно до канала. Покрай канала и живописните къщи, църквата св. Михаил, моста Сен Мишел, катедралата св. Николас (попаднахме на неделна служба), Св. Баво (също имаше неделна служба, тук е и Гентския олтар на Ван Ейк), часовниковата кула Белфорт, кметството...
Влак и до Брюж. Невероятно красив град. Тук няма смисъл от транспорт. На гарата има инфо-център откъдето може да се снабдите с карта на града.
За съжаление времето беше доста хладно и не успяхме да се разходим с лодка по каналите (което беше запланувано). Площадите Гроте Маркт и Бург. Разходка покрай каналите. В Църквата Дева Мария е статуята на Микеланджело - Мадоната с младенеца. Толкова много неща има в Брюж... не може да се опише просто трябва да се види Heart Eyes.
Обратно към Брюксел. С влака IC (Интер сити) се стига за 1 час и 7 мин. В сайта на железниците може да се види и разписанието. Има по-бавни влакове, с които се пътува повече от 2 часа.
Ето тук може да видите цените и разписанието на влаковете http://www.belgianrail.be/
Последния ден Брюксел. Катедралата “Свети Михаил и Света Гудула” - много красиви витражи, семпла и величествена, Атомиума, парка Мини Европа, Съдебната палата, Кралския дворец, Белгийския кралски музей на изящните изкуства (не успяхме да го посетим, защото не работеше в понеделник), паркове, улички, сгради...
Хапнахме гофрети, шоколади, пържени картофи, плодова бира (kriek), наденички (в Ше Леон)- превъзходни и още куп белгийски вкусотии Mr. Green

Бях обещала да пиша за хотела. http://www.florishotels.com/belgium-hotels/brussels-hotels/flori … ce-hotel-brussels
Хотелът беше страхотен. Страхотно място на 150 м от Гран Плас. На съседната пряка беше уличката със ресторантите. Бях го избрала заради гледката от мястото за закуска. Стаята ни беше на същото ново и имаше невероятна гредка към северен Брюксел и към Катедралата "Свети Михаил и Света Гудула”. Стаята беше чудесна.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 09:11 от Woman^In^White

# 148
Аз пък не виждам смисъл да се губи време с автобуса на Flibco при положение че за същата цена микробусите -таксита стигат доста по-бързо до Брюксел.
Много хубава разходка сте направили,през лятото е по-красиво както навсякъде,жалко че не сте включили Монс -много автентично и не толкова "експлоатирано" туристически като Брюж или Гент.

# 149
  • София
Аз пък не виждам смисъл да се губи време с автобуса на Flibco при положение че за същата цена микробусите -таксита стигат доста по-бързо до Брюксел.
Много хубава разходка сте направили,през лятото е по-красиво както навсякъде,жалко че не сте включили Монс -много автентично и не толкова "експлоатирано" туристически като Брюж или Гент.

Какви са тези микробуси таксита?Може ли малко по-подробно,че се чудя да резервирам ли за този шатъл или на място да се оправяме?Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт