Брюксел 2

• 64 739
  • 608
  •   1
Отговори
# 150
Добре дошла Woman^In^White
Искам съвет като от човек с пресни впечатления.
Аз съм предвидила в нашата програма Антверпен около 4 часа на път от Брюж за Брюксел и остава един следобед и вечер за Брюксел + на другия ден доколо 13 часа, защото промениха полета от 20 на 15 часа. Та въпроса ми е струва ли си тези 4 часа да са за Антверпен или да отиваме направо в Брюксел и да имаме ден и половина.

# 151
Аз пък не виждам смисъл да се губи време с автобуса на Flibco при положение че за същата цена микробусите -таксита стигат доста по-бързо до Брюксел.
Много хубава разходка сте направили,през лятото е по-красиво както навсякъде,жалко че не сте включили Монс -много автентично и не толкова "експлоатирано" туристически като Брюж или Гент.

Какви са тези микробуси таксита?Може ли малко по-подробно,че се чудя да резервирам ли за този шатъл или на място да се оправяме?Благодаря!  bouquet

като излезеш от летището има няколко спрени микробуса ,които са шатъли за по осем човека,като се напълни тръгват и карат доста бързо,излишно е да споменавам че са все разни араби,но те въртят всичкия бизнез из тези земи -таксита,ресторанти,магазини и т.н. (все се питам белгийцита какво всъщност правят освен да пият и се напиват,никога не бих живяла там -много депресирано ми изглежда бялото населениеи в действителност клошарите около гарата Миди са само бели,белгийци предполагам )

те са спрени преди големите авотбуси и подканят да се качиш ,цената им е като на автобусите,няма нужда да се резервира.
последният път се опитаха да се правят на интересни,тоест липсваха двама човека да се напълни микробуса ,и не искаха да тръгват, след 10 мин чакане се врътнах с моите спътници и се запътихме към големия автобус , всички араби моментално се развикаха мадам ,мадам и тръгнахме на момента с микробусчето,
ама ха ,намерили пред кого да се правят на голямата работа! Joy
Но е факт че са удобни и бързи,винаги тях ползвам.

гарата миди по-добре да не се заобикаля отвън че е пълно със съмнителни типове
таксито до центъра от гарата е около 20 евро,изобщо не съм търсила автобуси и трамваи оттам,много ми е неприятна тази гара,не знам защо.

# 152
  • Луната
zhorchy  Hug
Погледнах разписанието на влаковете. От Брюж до Антверпен има директен влак.  В Антверпен определено има какво да се види и 4 часа ще са ви напълно достатъчни, за да обиколите старата част и да видите сградите отвън Simple Smile. Както и магазините за диаманти до гарата. И в Брюксел има неща, които трябва да се видят задължително. Трябва само да прецениш какво искате да видите там и да се съобразите с работното време, а и вечерта е дълга също Mr. Green
По мое мнение при по-стройна организация може да видите основните неща в Брюксел с посещение и на Антверпен.
Избирайте си по-бързите влакове (Интерсити - IC) и без прехвърляне. Така ще спестите и време.

# 153
Woman^In^White  bouquet

Аз дори и само заради жп гарата искам да го видя този Антверпен, а сега като си мисля, че в Брюксел дори и да не ни стигне времето, живот и здраве там само да ни хареса /а аз към убедена/ пак ще отидем.

# 154
  • Пловдив
Бихте ли споделили кой е оптималния вариант за транспорт от летището до Антверпен?
да вземем шатъла до гара Миди и от там с влак или от летището да се предвижим до града  Шарлероа и от там с директен влак до Антверпен?

# 155
  • София
Аз също мисля от Брюж да тръгнем към Антверпен с влак и после оттам към Брюксел, но се притеснявам дали на ж.п.гарата на Антверпен има къде да си оставим багажа.Искам да попитам нещо, тъй като освен в бг влак и то преди 20 години, в друг не съм се возила - куфара пътува ли с човека в купето или има други някакви правила?

азиа_asia, много благодаря за подробното инфо   bouquet

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 15:35 от veka

# 156
Аз виждам, че има клетки за багаж /AutomaticLuggage lockers/, но ще ги търсим на место
http://www.belgianrail.be/en/stations-and-train/search-a-station … pen-centraal.aspx
По същия начин открих такава информация и за Гент.

# 157
  • Луната
Woman^In^White  bouquet

Аз дори и само заради жп гарата искам да го видя този Антверпен, а сега като си мисля, че в Брюксел дори и да не ни стигне времето, живот и здраве там само да ни хареса /а аз към убедена/ пак ще отидем.

Гарата в Антверпен е много красива Simple Smile

Аз също мисля от Брюж да тръгнем към Антверпен с влак и после оттам към Брюксел, но се притеснявам дали на ж.п.гарата на Антверпен има къде да си оставим багажа.Искам да попитам нещо, тъй като освен в бг влак и то преди 20 години, в друг не съм се возила - куфара пътува ли с човека в купето или има други някакви правила?

В гарата на Антверпен има клетки за багаж. Намират се точно зад инфо-центъра. Куфарът си пътува с вас. Peace

violenza Виждам, че от Шарлероа има директен влак (без прехвърляния) до Антверпен. И може да го хванете от там. Предполагам, че има автобуси до гарата.
Другият вариант е с шатъл до Миди и от там за Антверпен.
Първият вариант може да е по-евтин. Има автобус до гарата на Шарлероа за 5 евро:
http://www.charleroi-airport.com/en/acces/train-bus/index.html
В сайта на железниците може да видите цените. Задайте реални дати http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx

Ние минахме през Брюксел, за да си оставим багажа в хотела. А и когато купих билетите за шатъла все още не знаех и програмата каква ще е  Mr. Green

# 158
  • Пловдив
Woman^In^White, благодаря за инфото   bouquet

сега проверих  двата варианта и почти няма  разлика в цената, въпроса е кое ще ни е по-удобно и бързо
летище - Шарлероа  – Антверпен - 5е + 14,80е
летище - Брюксел Миди – Антверпен - 14е + 7,30е

# 159
  • София
Искам да ви попитам, след като нощес изчетох отново темата, дали да си направя отсега за съботна вечер резервация за заведението на Леон /става на въпрос за след около 3 седмици/?

# 160
  • Луната
Искам да ви попитам, след като нощес изчетох отново темата, дали да си направя отсега за съботна вечер резервация за заведението на Леон /става на въпрос за след около 3 седмици/?

Хубава е идеята за запазени места, защото това беше единственото заведение (от уличката със заведения), на което имаше опашка от чакащи за места Peace

# 161

[/quote]

Хубава е идеята за запазени места, защото това беше единственото заведение (от уличката със заведения), на което имаше опашка от чакащи за места Peace

[/quote]

То е ясно защо  Sunglasses

Между другото, от Брюксел има бърз влак до Амстердам ,стига за по-малко от два часа и който не е бил и има повече време,си заслужава абсолютно посещението.Много добре се съчетават Брюксел,Брюж и Амстердам според мен.
Не знам  дали има все още цени на промоции Thalys.

# 162
  • Sofia
Дори и да не успеете да влезете в Леон, не е мъка. Ние ядохме в едно от заведенията срещу Леон - прекрасна храна, огромно количество, любезен персонал, бели покривки със  свещи и орхидеи наоколо  Grinning
Имаше няколко готови менюта, аз избрах салата /с чери и айсберг/, кофа миди с пържени картофи и вафла с ягоди. Бонус от заведението - хляб и чаша боровинково вино. Цена на менюто 12 евро. Допълнително бира - 5 евро.

# 163
Дори и да не успеете да влезете в Леон, не е мъка. Ние ядохме в едно от заведенията срещу Леон - прекрасна храна, огромно количество, любезен персонал, бели покривки със  свещи и орхидеи наоколо  Grinning
Имаше няколко готови менюта, аз избрах салата /с чери и айсберг/, кофа миди с пържени картофи и вафла с ягоди. Бонус от заведението - хляб и чаша боровинково вино. Цена на менюто 12 евро. Допълнително бира - 5 евро.

Подкрепям. В околните улици има безброй добри заведения. Леон просто е много рекламирано и популярно. Храната не е лоша, но подобна ядохме на доста други места.

# 164
  • София
Много ви благодаря отново   bouquet

Ние с това разкъсване на пътуването практически имаме две вечери в Брюксел и аз направих резервация при Леон за едната от тях.Може пък първата да опитаме друго място.Сега проучвам за заведение в Брюж.
Имам още един въпрос цял ден в Гент или в един ден Гент и Антверпен?Прекалено амбициозно ли е от моя страна?

Общи условия

Активация на акаунт