Брюксел 2

• 64 711
  • 608
  •   1
Отговори
# 390
Тази програма няма ли да бъде твърде тежка за детенце на 5 г. - летище, полет, трансфер до Брюж, обиколка /тя е пешеходна/, обратно Брюксел, че и Мини Парк-а....
малката е доста тренирана-февруари от Лувъра до Айфеловата кулаи после от кулата до Триумфалната арка пеш го взехме!
Браво на детето - пътешественик! Sunglasses

# 391
  • в града на вечния купон
Тази програма няма ли да бъде твърде тежка за детенце на 5 г. - летище, полет, трансфер до Брюж, обиколка /тя е пешеходна/, обратно Брюксел, че и Мини Парк-а....
малката е доста тренирана-февруари от Лувъра до Айфеловата кулаи после от кулата до Триумфалната арка пеш го взехме!
Браво на детето - пътешественик! Sunglasses
като препрочитах темата от началото имам спомен, че Вие вече ходихте до Брюксел newsm78
И вие се чудехте къде да си запазите хотел.
Аз лично избрах близо да гара Миди, за да не ми е притеснено за сутрешния шатъл.
Мисля да си взема карта за 10 пътувания, защото ще сме 4 ма, без детето то е май безплатно, после пак ще чета.

# 392
Да, ние също бяхме в хотел точно срещу Миди - тук ми го препоръча съфорумка, но за нашия период - м. август - беше малко скъп, или пък просто такива са му цените... Но, ни беше много удобен.

# 393
Да, ние също бяхме в хотел точно срещу Миди - тук ми го препоръча съфорумка, но за нашия период - м. август - беше малко скъп, или пък просто такива са му цените... Но, ни беше много удобен.
до центъра с трамвай  3 ли ходих те?

# 394
  • Sofia
Много Благодаря на всички.

Програмата ми е първи ден директно от Летището хващам шатъл за Брюж-там трябва да проверя къде спира обаче.

Спира до жп гарата. От там до стария град имаше транспорт, но ние ходихме пеш - чудесна разходка през парка, около 15 мин.
В Брюксел спахме до централната гара. Влакове до Миди има много начесто, включително и сутрин за шатъла. Пътува се 4 минути.

# 395
до центъра с трамвай  3 ли ходих те?
Да, той е под земята, те го водят като пре-метро. Идеята е била да бъде метро, но, след това поради някакви причини са се отказали. От Миди, центърът е 2-3 спирки.

# 396
Само да отбележа, че при моята подготовка за пътуване прочетох,че от 01.07.2015 са отпаднали хартиените карти за 5 и 10 пътувания. Има 1 и 3 дневни. Провери си пак в сайта на градсия транспорт.

За протокола да отбележа, че и ние ще сме в хотел на пешеходни 10-15 мин. до гара Миди в посока към Пикльото

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 10:57 от zhorchy

# 397
  • София
Вторият ден разходка Брюксел и тук има въпрос -от Гара Миди с 3 трамвай мога ли да стигна до мини Европа?

http://www.stib-mivb.be/irj/go/km/docs/resource/Plan_tiny/index-nl.html

от тази карта на транспорта се вижда, че трамвай 3 спира близо до Мини Европа, но ще пътуваш по-дълго време, по-добре с метрото:

http://www.minieurope.com/en/practical/how-to-get-there

http://www.minieurope.com/files/File/en/how_to_get_there/planbru … _villeCOREL11.pdf

от Миди метро линия 6, спирка “Heysel station"
( посоката е “Roi Baudouin”)

П.П. сега погледнах в google maps и трамвай 3 не спира близо до мини Европа, има едно 700-800 метра напряко през парка. Отидете с метрото.

Ние в едната посока пътувахме с метрото от гара Миди до Хейзел за Атомиума,а на връщане тъй като отивахме към центъра ползвахме трамвай.От Хейзел точно до метрото се хваща трамвай № 9 и на третата или четвъртата спирка се прекачваш на трамвай № 3 /аз попитах ватмана и той ми каза на коя спирка да слезем точно и да се прекачим/.Много ми хареса това пътуване, аз и преди писах, тъй като от метрото нищо не се вижда,че е под земята,но точно трамвай № 3 минава през едни китни Брюкселски квартали, които са май единствените,които ми харесаха и после буквално 2 спирки преди центъра се минава през някакъв мюсюлмански квартал все едно си в Азия,но пък придобиваш пълна представа за всичко и всички, които населяват този град.

# 398
Много Благодаря на всички.

Програмата ми е първи ден директно от Летището хващам шатъл за Брюж-там трябва да проверя къде спира обаче.

Спира до жп гарата. От там до стария град имаше транспорт, но ние ходихме пеш - чудесна разходка през парка, около 15 мин.
В Брюксел спахме до централната гара. Влакове до Миди има много начесто, включително и сутрин за шатъла. Пътува се 4 минути.
Супер!Значи довечера ще си платя билетите за шатъла за Брюж. 15минути не е проблем. Аз съм си извадила какво да гледаме в Бруж, но ако споделиш , ще ми е от полза. После пак от тази ЖП гара ли се хваща влака за Брюксел?
моят план е първо с трамвай 3 до Центъра и после от там ще видя какво ще хванем до Мини Европа. Ще си разпечата картата на транспорта и ще решаваме на място.

# 399
Съветът за ползване на метро до Мини Европа и Атомиума е с цел пестене на време, ако разполагаш само с един, дава дни в Брюксел; иначе хубави и скъпи квартали в Брюксел има в южната част и периферия.

# 400
Токущо си букнах билети за шатъла и виждам, че по разписание полета пристига в 8.00 часа, а точно в 8.00 тръгва шатъла.

Та въпроса ми е колко точно и реално пристига полета и изобщо ще успея ли да хвана шатъла или горя с билетите?

# 401
  • София
Само да отбележа, че при моята подготовка за пътуване прочетох,че от 01.07.2015 са отпаднали хартиените карти за 5 и 10 пътувания. Има 1 и 3 дневни. Провери си пак в сайта на градсия транспорт.

Има карти за 10 пътувания, но са с пластика, която се плаща отделно - 5 евро, ако не се лъжа.
След това може да се зарежда допълнително. Ние ползвахме такава.

# 402
На страницата на обществения транспорт в Брюксел пише (STIB - MIVB), че от 1/07/2015 повече не се продават карти за 5 и/или 10 пътувания, закупените досега могат да се ползват:

https://www.stib-mivb.be/simple-multiple.html?l=en

https://www.stib-mivb.be/5-voyages-ritten.html?l=en

https://www.stib-mivb.be/10-voyages-ritten.html?l=en

Предлагат се Jump карти за 24h-48h-72h

https://www.stib-mivb.be/DiscoverBrussels.html?l=en

# 403
Да, така е с картите - ние бяхме в началото на август и купихме една карта за двамата. Пластиката е 5 евро и не се връща, съответно парите. Цената за 10 пътувания е 14 евро и може да се ползва от няколко човека - единит валидира, вратичката се отваря-затваря, след това следващия и т.н. Не си спомням дали имаше някаква продължителност на едно валидиране. Ние заредихме 2 пъти по 14 евро, и май ни останаха 2 пътувания. Не питахме дали може да се зарежда за по-малко пътувания - например 6 newsm78

# 404
  • Sofia
Токущо си букнах билети за шатъла и виждам, че по разписание полета пристига в 8.00 часа, а точно в 8.00 тръгва шатъла.

Та въпроса ми е колко точно и реално пристига полета и изобщо ще успея ли да хвана шатъла или горя с билетите?
Нашият полет пристигна половин час по-рано, имаше време и за цигарка преди шатъла. Летището е малко и няма опашки.
В автобуса, освен нас, имаше само още една двойка - до Гент. Пътувахме като с частен луксозен автобус.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт