Брюксел 2

• 64 715
  • 608
  •   1
Отговори
# 375
  • в града на вечния купон
Мерси Vivi!

Толкова неща изведнъж ми изникват колкото повече наближава пътуването.

два часа се ровя и вадя забележителности и карти.

Сега четох, че от шарлота има директен автобус до Брюж
Другият вариант е до гара Миди и после влак, чета и че има 50% намаление в неделя , така че като престигнем сутринта мисля, че ще има време да отидем до Брюж.

# 376
Преди много време се разписах тук /като купих билетите/ и вече почти всичко ми е готово и тръгваме скоро, но ми възникнаха следните чуденки:
1. За пътуванията с влак за сина ми /14г./ смятам да купя Go Pass 1-някой ползвал ли го е? Пише че важи за лица до 26г., струва 6 е. и е за всяко едно еднопосочно пътуване в границите на Белгия. Продава се обаче само онлайн т.е. трябва сега да го купя. Симулирах покупка и виждам, че трябва да задам направление, име и дата, но няма час. Дали ще трябва валидиране някакво или това е. Иначе виждам, че си има бар код.
2. Относно програмата в Гент и Брюж, за да не се повтарят нещата, съм замислила разходката с лодка да е Гент, а изкачване на кула да е Брюж /това на база на отзивите на други туристи/. Вие как мислите?
3. Бях чела, че за да видиш Гентския олтар има такса. Тя не е голяма, но видях, че имало точно копие в един от страничните параклиси. В тази връзка вие виждали ли сте това копие и да си плащам ли таксата, за да видя оригинал.
4. Вярно ли е, че само в събота всички диамантени магазини са затворени в Антверпен, не че ще купувам нещо  Simple Smile, но така ми се искаше да видя част от блясъка им.

Това засега  Laughing

# 377
  • Бургас
Здравейте,zhorchy!
Относно пътуването с влак няма час,защото билета важи за целия ден в даденото направление,т.е можеш да си хванеш влака в колкото искаш часа.Ние си купувахме билети от машините и ни ги проверяваха кондуктори  в самите влакове.Ходихме до Брюксел,Брюж и Антверпен с влак и винаги имаше проверяващи.
Гледката от кулата в Брюж си заслужава и струва 8 евро.Изкачването е по вити стълби,като след определен брой има площадка за разглеждане с изложени предмети и информация.

# 378
Zhorchy,

1/ не сме ползвали този пас, но билетите за влак в Белгия са винаги с дата, но без час, ползваш който влак за деня ти е удобен, не валидираш, кондукторът ти проверява билета във влака и щраква номер, дата, код на проверката върху билета;

2/ Гент е много красив и от водата, препоръчвам разходката, ако имате достатъчно време (разходката е кратка) за другите забележителности; Разходката с лодка в Брюж е задължителна според мен, много  красиво; за качването на кулата в Брюж се чака доста (има ограничение колко хора могат да бъдат едновременно вътре), има една табела при стълбите отвън, на която пише, че от там се чака 40 минути; За кулата в Гент не се чака и гледката е много хубава, има балкон, няма мрежи (или поне последния път, когато ходих), в Брюж е по-тясно и има мрежи; иначе е хубаво да се видят и двата града от високо и откъм водата;

3/ има копие и оригинал; оригиналът се възстановява в момента в музеят за изящни изкуства в Гент, може да види как се реставрира, ако имате време http://www.visitgent.be/en/node/11845/?context=tourist
Копието е в катедралата Sint-Baaf.

# 379
zon  cara mia
Благодаря!
С билетите ми се изясни вече.
Само да попитам, къде точно е копието на олтара- в страничен пароклис или на мястото на оригинала? Или то ще ме упътят сигурно  Simple Smile

# 380
zon  cara mia
Само да попитам, къде точно е копието на олтара- в страничен пароклис или на мястото на оригинала? Или то ще ме упътят сигурно  Simple Smile
Най-добре питай; преди оригиналът беше като влезеш, веднага в ляво, а копието в дясно посредата;

# 381
НЕЩО С влаковете не мога да се оправя, искам да проверя от Брюж до гара Миди за неделя колко ще ми струва билет, но една ли е гарата в Бруж, че излизат няколко?

вече съм решила, че от летището директно ще взема бусче за Брюж.

# 382
НЕЩО С влаковете не мога да се оправя, искам да проверя от Брюж до гара Миди за неделя колко ще ми струва билет, но една ли е гарата в Бруж, че излизат няколко?

http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx

Задай 'Brugge', централната гара в Брюж;

има и друга в краен квартал, но тя е в посока към бреговата линия, влаковете от Брюксел за Брюж не минават от там.

# 383
Мерси!

зададох това-Bruxelles-Midi / Brussel-Zuid

значи ли, че влакът в Бруксел спира на гара Миди?
Другото, което е че не ми дава да избере еднопосочен week end билет, а знам че има 50% намаление.
За малката, която е на 5 год. трябва ли да купувам билет?

# 384
Влакът за Брюж,Гент,Антверпен и т.н. минава и през централна гара ,която е много по-приятна от миди или норд - и двете са свърталища не не особено приятни субекти, гарата норд е зона на червените фенери,а миди -наркомани и бездомници

На гарата всякаква информация ще ви дадат,не е толкова сложно,влаковете са супер точни,не пише на влаковете за къде пътуват,само на перона но се повяват на секундата,така че не може да се сбърка.

Диамантения квартал в Антверпен не е нищо особено,ако няма да се купува няма смисъл да се минава,някои магазини са направо грозни отвън, а евреите ако не си купувач те гледат отгоре,както само те умеят.Цените на едно пръстенче с диамантче е колкото една маркова чанта -около 1000 евро,има и намаления, естествено основно рускините са клиентки.

# 385
Мерси!

зададох това-Bruxelles-Midi / Brussel-Zuid

значи ли, че влакът в Бруксел спира на гара Миди?
Другото, което е че не ми дава да избере еднопосочен week end билет, а знам че има 50% намаление.
За малката, която е на 5 год. трябва ли да купувам билет?

1/ 'Brugge' - 'Bruxelles-Midi / Brussel-Zuid', да влака спира на Миди; можеш да видиш и крайната дестнация на конкретният влак, ако зададеш детайлна информация;

2/ деца до 12г. пътуват безплатно, ако са придружени от възрастен (до 4 деца на възрастен); ако детете до 12г. пътува само има 50% намаление; http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/biljetten/biljet-kind.aspx

3/ за weekend билетите, важат от 19 часа нататък за петъците, в съботите и неделите (целите дни), също така за дългите уикенди;

Най-добре е да си купиш билет на място, няма разлика в цената в сравнение с онлайн; има гишета и автомати.

# 386
Много Благодаря на всички.

Програмата ми е първи ден директно от Летището хващам шатъл за Брюж-там трябва да проверя къде спира обаче.
После се връщаме с влака в Брюксел , искам гара Миди, защо си запазих хотел до гарата, да не ми е притеснено за връщането.

Вторият ден разходка Брюксел и тук има въпрос -от Гара Миди с 3 трамвай мога ли да стигна до мини Европа?

# 387
Тази програма няма ли да бъде твърде тежка за детенце на 5 г. - летище, полет, трансфер до Брюж, обиколка /тя е пешеходна/, обратно Брюксел, че и Мини Парк-а....

# 388
Вторият ден разходка Брюксел и тук има въпрос -от Гара Миди с 3 трамвай мога ли да стигна до мини Европа?

http://www.stib-mivb.be/irj/go/km/docs/resource/Plan_tiny/index-nl.html

от тази карта на транспорта се вижда, че трамвай 3 спира близо до Мини Европа, но ще пътуваш по-дълго време, по-добре с метрото:

http://www.minieurope.com/en/practical/how-to-get-there

http://www.minieurope.com/files/File/en/how_to_get_there/planbru … _villeCOREL11.pdf

от Миди метро линия 6, спирка “Heysel station"
( посоката е “Roi Baudouin”)

П.П. сега погледнах в google maps и трамвай 3 не спира близо до мини Европа, има едно 700-800 метра напряко през парка. Отидете с метрото.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 14:07 от zon

# 389
Тази програма няма ли да бъде твърде тежка за детенце на 5 г. - летище, полет, трансфер до Брюж, обиколка /тя е пешеходна/, обратно Брюксел, че и Мини Парк-а....
малката е доста тренирана-февруари от Лувъра до Айфеловата кулаи после от кулата до Триумфалната арка пеш го взехме!

Мерси Zon!
Хубавато е , че всички основни забележителности са в Центъра и пеш ще ги гледаме.

Общи условия

Активация на акаунт