Брюксел 2

• 64 686
  • 608
  •   1
Отговори
# 435
Е, след като вече сте били, няма да е толкова трудно за ориентиране. Но, ако не сте били в Бруж, или Гент, или Антверпен, много е лесно и бързо отиването до тях. За нас 2 дни в Брюксел ни бяха напълно достатъчни за да видим нещата, които ние харесваме, а и ММ не искаше да пропусне нито един дъълъъг и вкусен обяд  Sunglasses Другите 3 дни  използвахме да посетим останалите градове.

# 436
Е, след като вече сте били, няма да е толкова трудно за ориентиране. Но, ако не сте били в Бруж, или Гент, или Антверпен, много е лесно и бързо отиването до тях. За нас 2 дни в Брюксел ни бяха напълно достатъчни за да видим нещата, които ние харесваме, а и ММ не искаше да пропусне нито един дъълъъг и вкусен обяд  Sunglasses Другите 3 дни  използвахме да посетим останалите градове.
А и ние не сме по задължителните програми и препускане по забележителности. Обичаме лежерни разходки, кафенце, обеди и т.н., така че да усетим атмосфератя на мястото. Това тичане по музей, църкви и други само, за да кажеш, че си бил еди къде си не ни е по нрава. Разглеждаме няколко основни забележителности и то без за бързаме. Ако ни стигне времето, стигне, ако не другите следващия път.Аз  съм била в Брюксел, но ММ не е. За сега обаче още не сме решили дали точно Брюксел и районът ще бъде дестинацията, или някъде в Италия, че на ММ повече там му се ходи, В период на четене и проучване сме и ще решим. Идеята е за 3 -4 нощ. макс през април или май.

# 437
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
здравейте, искам да питам някой ходил ли е в Брюксел по време на цветния килим? Тази година ще има от 12-15 август и се чудя струва ли си? Имали такса за вход, може ли свободно да се разглежда и снима, блъсканица ли е? Благодаря!  bouquet

Такса няма, блъсканицата е умерена. Дали си струва, не знам - въпрос на лична преценка. Ако само за това ще идваш до Брюксел, поне за мен не си заслужава. За последно видях килима през 2010 г. и от тогава все така се случва, че не сме в Брюксел по това време. И тази година така ще бъде - не е събитие, с което бих съобразила плановете си.
Благодаря за отговоря!  Hug  bouquet

# 438
Моля за съвет!Имаме резервация за хотел http://zoomhotel.be/en/ на много изгодна цена,с безплатна отмяна.Много ми харесва и като интериор и като местоположение.Проблемът е с ранния полет на Уиз еър.Транспорт толкова рано сутрин до гара Миди няма.Идеята ни беше да отидем пеш-гугъл мапс го дава около 30 мин.С оглед на събитията напоследък обаче,се чудя дали е разумно и сигурно толкова ранно пешеходстване?!Някаква идея колко би ни струвало такси от хотела до гарата/спирката на шатъла?Безумна ли е идеята за ходенето пеша?Да търся ли хотел в близост до Миди?

# 439
Хотелът ви е на около 500 м. от метростанцията, а след това са 2-3 спирки до Миди. Само че не знам кога тръгва метрото и дали ще успеете навреме за шатъла. Мисля, че такси не би било скъпо, но все пак не знам. Не може ли да се свържете с хотела и да попитате?

# 440
Хотелът ви е на около 500 м. от метростанцията, а след това са 2-3 спирки до Миди. Само че не знам кога тръгва метрото и дали ще успеете навреме за шатъла. Мисля, че такси не би било скъпо, но все пак не знам. Не може ли да се свържете с хотела и да попитате?
Писах преди два дена,не ми отговориха.Може да им се струва абсурдно,това което питам JoyМетрото няма да е отворено толкова рано-ще гоним шатъла в 5.30 или 6.00.Гледах и сайтове на различни таксиметрови компании,които имат калкулатор за цена и ми излиза нещо от порядъка на 13-18Е,но не знам колко е коректна информацията там.Изобщо какъв е проблема с такситата в този град,че почти навсякъде пише,че не ги препоръчват?Прегледах и цените на хотелите до Миди,даже и да дадем 20Е за такси-/ама дали ще е толкова/,пак ще ни е по-изгодно,пък и вероятно по-комфортно в Zoom hotel.

# 441
  • Белгия
Ако сте на две-три спирки с метро от Миди, таксито няма да е повече от 10-12 евро. Поръчайте го по телефона предната вечер. Таксита имат абсурдни правила в Брюксел, но при предварителна резервация идват навреме.
Последната седмица чувам, че на Шарлероа отнема часове, за да минеш всички проверки. Шатълът в 6 часа преди беше ОК за полета, пристигаше в 7:00. Сега не знам колко рано е добре да се отиде.

# 442
Да, и аз не знам при сегашната ситуация колко време преди полета трябва да сте там. Може би повече от 2 часа.... аз бих заложила на 3. Така че, вижте в темата имаше някакви линкове за таксита, поръчка от предната вечер, или поръчка от хотела....

# 443
Да, и аз не знам при сегашната ситуация колко време преди полета трябва да сте там. Може би повече от 2 часа.... аз бих заложила на 3. Така че, вижте в темата имаше някакви линкове за таксита, поръчка от предната вечер, или поръчка от хотела....
Имам още време до полета,надявам се нещата да се нормализират.

# 444
Летим в събота за Брюксел, от Дъблин. По принцип трябваше да кацнем в Завентем, но ...Райън Еър са прехвърлили този полет до Шарлероа. Та сега букнах шатъл в последния момент, цената е ужасна, 2/3 от стойността на самолетните ни билети. Имам имейл от Райън да сме там поне 3 часа преди полета, така че и последният ни ден няма да е много ползотворен, ще загубим 4 -5 часа в транспорт.
Някой в момента там? Да каже как е обстановката Simple Smile

# 445
И моят въпрос е същия, ние летим другата седмица, но от София.
Нямам страх, но дали много се чака ?

# 446
Ще ти кажа идната седмица, след сряда Simple Smile

# 447
  • София
Миналата седмица бях в Брюксел, на 6 и 7. Кацнахме на Брюкселското летище, беше почти празно, нямаше проверки, багажа дойде бързо. В Брюксел беше спокойно въоръжени видях само около парламента и комисията, някои спирки на метрото бяха затворени. На заминаване от там обаче имаше много проверки, всичко е в едни палатки, от палатка в палатка, навсякъде те проверяват, имаше кучета и въоръжени много, предвидете си време.

# 448
От 01.05 има промяна в разписанието на Уиз и полетът от Брюксел вече ще е в 10.15,вместо 8:20.Часът е по-човешки и транспорта до Миди за шатъла е доста по-лесен.В колко часа е удачно да се вземе автобуса за Шарлероа?

# 449
Така...да докладвам  Simple Smile, снощи се прибрахме, през Шарлероа. Още на входа на паркинга на летището спират автобуса и правят проверка на документите и билетите. На самия вход на летището-също, после стандартните проверки вътре, нищо особено. Предвидете си 2.5 ч горе долу.
Брюксел ми хареса, бих отишла пак. Бяхме наели едно малко апартамент че близо до булевард Луиз, много приятно и тихо място, на сносна цена. Отскочихме и до Амстердам за един ден.
Метрото и трамваите работят от 6-22 ч, навсякъде има военни, много учтиви, ползвах ги няколко пъти за справки  Laughing, всички говорят сравнително добре английски.
Да препоръчам едно интересно за хора с деца място-Технополис, намира се в Мехелен, купихме екскурзионни билети от машините в Миди, включват транспорта в двете посоки, пътува се с влак, около половин час, после с автобус 7-8 минути. Музеят е страхотен, спокойно можеш да изкараш цял ден там, забавлявайки се на различните съоръжения. Отидохме в неделя сутринта, към обяд доста се напълни.

Общи условия

Активация на акаунт