Брюксел 2

• 64 651
  • 608
  •   1
Отговори
# 105
  • Луната

Ние хванахме промоция на Букинг(тайни оферти) на един централен хотел за 280 евро за 5 нощувки за пик сезон:

https://www.booking.com/hotel/be/bedford.bg.html?aid=397639;labe … cc0a1bc4c6;dcid=2

Има си дефекти, но е съвсем приличен за целта. На 2 мин. е от Пишльото и площада.

Bliss много му се чудих на този хотел, но в Триваго му даваха ниска оценка и се отказах от него, в полза на онзи с гледката към Гран Плас (даваха го и по-близо до гарата) Joy Като се върна ще споделя дали си е струвал.
Момичета благодаря   bouquet за ценната информация, която сте споделили за ресторанти, супермаркети, гофрети Heart Eyes и шоколади Heart Eyes Mr. Green  Simple Smile

# 106
  • в града на вечния купон
Супер  снимки  Блед!
Кое е най  важно и какво да се посети в Брюксел?
Аз се замислям за октомври. ...

# 107
  • Sofia
Bled, благодаря! На мен и по-евтинките ми харесват също!  Laughing

# 108
  • София
Супер  снимки  Блед!
Кое е най  важно и какво да се посети в Брюксел?
Аз се замислям за октомври. ...

Радост
От Париж да не се прехвърлиш в Брюксел, лесно е....с Thalys.
Брюксел е твърде лесен град, като доста от него може да се разгледа пеша.
Ето един наш маршрут от хотела…
КАРТА
Последното е хотела...
Забележителностите се виждат в менюто на картата.
Тук влизат и улици за шопинг, има още няколко...
Това, което остава са отдалечените места.
Мини Европа, Атомиума, Европейски парламент, Royal музей/Африка/, Ботаническата градина, Natural Sciences музей.
Има и още, но това е достатъчни.
Знаеш, че лесно можеш да се отдалечиш от града с влак, ако имате време.
Ето ти още една серия снимки, включително хотела, Антверпен/Рубенс/, среща с Наполеон и т.н.

Bled, благодаря! На мен и по-евтинките ми харесват също!  Laughing
Те между другото въобще не са никак лоши.
Ако нещо ти потрябва съм насреща.

# 109
Междудругото сега се сетих, че в Брюксел сме ползвали хоп он/хоп офф автобусите. Точно, защото Атомиума/ Парк Мини Европа, а и Евро Парламента са далече от централната част. Предполагам има транспорт/такси, но тогава явно съм решила да намеря по-лесното решение Laughing

Относно "чаршафите", както бяха наречени в темата. Това дали ще постнеш лични снимки от посетени места, видео клипове на това как се шие брюкселска дантела или ще публикуваш ода за бирата в Белгия, си е личен избор на всеки потребител. Моля потребителите, които са решили да дават "насоки" за съдържанието на постовете, да си запазят мнението за себе си.

бтв, в Брюксел освен прословутата статуя на Пикаещото момченце, има такава и на Пикаещото момиченце и Пикаещото кученце Mr. Green

# 110
Bled  Hug
Не няма как ще ми дойде в повече....
Мисля за октомври,  като се  надявам  времето  да е ок през  октомври.
Но знаеш,че искам да съм подготвена  какво да  видя ,  за да  си планирам  дните и съответно  билети  с wizz.

# 111
  • Sofia
Блед, благодаря за картата!   bouquet
От позицията на потребител, комуто предстои първо посещение в Белгия, искам да кажа, че всеки чаршаф е добре дошъл и би бил много полезен!  Laughing Най-ценното тук са личните впечатления от всякакъв характер, а за другото - има си енциклопедии.
Момичета, пишете и показвайте!  Peace

# 112
Laughing Най-ценното тук са личните впечатления от всякакъв характер, а за другото - има си енциклопедии.

Peace  Mr. Green бих добавила и Гугъл във всичките му вариации.

# 113
  • София
Bled  Hug
Мисля за октомври,  като се  надявам  времето  да е ок през  октомври.

Тези снимки, които открих са правени в началото на март месец преди години.
Беше малко хладно, но си изкарахме чудесно, така че спокойно...
Дори в началото на януари не сме мръзнали в Малмьо и Копенхаген, след десетина дена сме отново там.
И Обединеното кралство скоро се опита да ни сплаши със студ, но не му се хванахме.
Не се притеснявай, всичко ще е прекрасно, както винаги...

# 114
До Атомиума може да се стигне и с метрото: станция Heysel/Heizel (линия 6).

# 115
  • пак на Рив Гош
Малко по-нестандартно- ако си падате по Коледа и коледните украшения, може да се отбиете в магазина Käthe Wohlfart в Брюж, дори и само да погледате : http://wohlfahrt.com/en/
http://wohlfahrt.com/en/christmas-stores/bruegge
(всеки път като вляза там, се чувствам на 10 години  Grinning)

# 116
  • Sofia
Малко по-нестандартно- ако си падате по Коледа и коледните украшения, може да се отбиете в магазина Käthe Wohlfart в Брюж, дори и само да погледате : http://wohlfahrt.com/en/
http://wohlfahrt.com/en/christmas-stores/bruegge
(всеки път като вляза там, се чувствам на 10 години  Grinning)

Роца   bouquet
Непременно ще отидеееем!

# 117
Междудругото сега се сетих, че в Брюксел сме ползвали хоп он/хоп офф автобусите. Точно, защото Атомиума/ Парк Мини Европа, а и Евро Парламента са далече от централната част. Предполагам има
може.ли линк и как си ги букнала  тези автобуси. Мерси  предварително!
Аз след  ходенето в Париж  с малката съм се зарекла  вече по забележителности  при възможност  ще ползвам  такъв  автобус.

# 118
Радост Николова, извинявай за забавянето. Това е сайта: http://www.citysightseeingbrussel.be/en
На място обаче си купихме билети от шофьора. Спомням си, че видяхме къде е най-близката спирка до нас и там изчакахме автобуса. Нали знаеш какъв е варианта с автобусите: билетите важат за 24 часа. Ако си го вземеш в 15 часа в понеделник например, важи до 15 часа във вторник. Билетчето ни даваше няколко евро намаление при купуването на билетите за Атомиума. Спомням си, че отделно взимахме комбиниран билет Атомиум/Парк Мини Европа и пак имаше намаление. Просто си представяш билета от хоп он/хоп офф на касите.

# 119
Мерси!  Не си закъсняла,  аз планирам за октомври.

Общи условия

Активация на акаунт