Брюксел 2

• 64 666
  • 608
  •   1
Отговори
# 120
Тази година Монс е европейската културна столица, много красиво градче  и си заслужава напълно посещението, а и не е толкова туристически "изтъркано" като Брюж и Гент .

За случая са пуснали директен влак от Париж и шатъл от летището на  Charleroi.

http://www.mons2015.eu/fr/infos-pratiques

# 121
Здравейте! Жалко, че ви открих чак сега, след като запазих вече хотела.....но все пак месец преди пътуването ни до Брюксел, намерих много полезна информация тук. Всъщност, в Брюксел имаме прехвърляне на самолета за Бг и с моя съпруг решихме да останем една нощ. Тъй като пристигаме в 7,30 сутринта и отпътуваме другата вечер....ще сме там почти 2 пълни дни. Та планът засега е: Ден1:1. пристигане и настаняване в хотела, който е близо до Атомиума 2. отиване до центъра и шляене до вечерта....ще разгледаме всичко каквото успеем. Ден2: разглеждане на всичко по-близо до хотела-Атомиум, Мини Европа, Планетариум. Посещението на околните градчета ще оставим за другия път. Прочетох, че има метро и удобни автобуси.....надявам се да нямаме проблеми с придвижването до центъра и обратно до хотела....пък и до летището.
 Пътуваме на 1април, така че....дотогава ще ви следя Simple Smile

# 122
  • София
Да попитам, че леко започва да ми става параноично.
Летял ли е някой с полета на Уиз от Шарлероа в 8,15 ч -сутрин ? Дъщеря ми ще е сама и се чудя как изобщо ще го хване?Мисля, че трябва да тръгне с шатъла от Миди наааай-късно в 6,00 /само с голям салонен е/ ,а метрото мисля, че започваше работа от 5.30/някакви спомени/.Или пък да мисля за такси... #Crazy

# 123
  • Луната
Да попитам, че леко започва да ми става параноично.
Летял ли е някой с полета на Уиз от Шарлероа в 8,15 ч -сутрин ? Дъщеря ми ще е сама и се чудя как изобщо ще го хване?Мисля, че трябва да тръгне с шатъла от Миди наааай-късно в 6,00 /само с голям салонен е/ ,а метрото мисля, че започваше работа от 5.30/някакви спомени/.Или пък да мисля за такси... #Crazy

Ето тук е разписанието за метро и трамваи.
https://www.stib-mivb.be/horaires-dienstregeling.html?l=en
През Миди минават линии 2 и 6 на  метрото. Вижте работното им време (през делничните дни е от 5.30, но събота и неделя е от 6 часа - това видях). Както и линии на трамвай № 3,4,32
Мен ме устройват линии на трамвая №3 и 4 (които по разписание пристигат 15-20 мин преди 6 часа на Миди. Peace
За такси четох, че се хващало много трудно... Разгледайте все пак превозните средства, стигащи до Миди.

# 124
  • София
Ето тук е разписанието за метро и трамваи.
https://www.stib-mivb.be/horaires-dienstregeling.html?l=en
През Миди минават линии 2 и 6 на  метрото. Вижте работното им време (през делничните дни е от 5.30, но събота и неделя е от 6 часа - това видях). Както и линии на трамвай № 3,4,32
Мен ме устройват линии на трамвая №3 и 4 (които по разписание пристигат 15-20 мин преди 6 часа на Миди. Peace
За такси четох, че се хващало много трудно... Разгледайте все пак превозните средства, стигащи до Миди.
  bouquet, да, в делничен ден е, поне това , но за трамваите не съм гледала, още веднъж, благодаря!!

# 125
Извинявайте, момичета, да попитам дали някой знае колко жп гари има в Брюж (пътуваме от Брюксел Норд), ако са няколко, на коя трябва да се слезе за пешеходна разходка из градчето? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но от сайта на железниците им, оставам с впечатление, че са няколко?

# 126
Би трябвало да е една. Аз по-късно ще проверя това на живо.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brugge_railway_station

# 127
  • срещу двата комина :)))
една е гарата, от нея можете да се разходите пеша или да вземете транспорт до центъра  Peace

# 128
Извинявайте, момичета, да попитам дали някой знае колко жп гари има в Брюж (пътуваме от Брюксел Норд), ако са няколко, на коя трябва да се слезе за пешеходна разходка из градчето? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но от сайта на железниците им, оставам с впечатление, че са няколко?

От Брюксел / Гент, влакът ще спре на 'централната' гара на Брюж
Brugge
Adress
STATIONSPLEIN, 5  
8000 BRUGGE

Гарата е голяма няма как да се объркате има табели, а и ще си знаете часа на пристигане (+минути в случай на закъснение).

От гарата се стига много лесно пеша до центъра; вкарай адреса в гугъл-мапс за да се ориентираш.

# 129
Благодаря Ви на всички за бързия отговор!  Hug Hug Hug

# 130
И да не забравиш после да напишеш впечатленията си от Белгия, че и ние сме се запътили  Wink!

# 131
За мое съжаление няма да мога да напиша нищо Sad Трябваше да пътувам тази сутрин. Бях планувала доста подробно цялата екскурзия. Резервации за билети и хотел преди 2 месеца бях направила. Обаче... Simple Smile) То е казано човек да не си прави планове от далече... Преди месец и половина тестът за бременност показа две черти Simple Smile Бях твърдо решена да отида въпреки това, защото съм здрава. Но миналата седмица имах малко проблеми и лекарят ми забрани. Та сега двете ми приятелки са там без мен и ги мисля от сутринта, защото обикновено(т.е.винаги) аз съм организаторът, аз проучвам, аз чета и съм водач на групата. Те двечките не знаят и английски особено... Сега вече са там, а аз докато не се приберат живи и здрави, няма да се успокоя.

# 132
Това е хубав повод да пропуснеш пътуване. Живот и здраве ще отидеш с друга компания!   bouquet

# 133
  • София
Здравейте,извинявам се предварително ако въпросът е задаван,но нямам възможност да изчета всичко.Искам да попитам за "Мини Европа" като цяло чака ли се много за билети и колко време е необходимо горе-долу да се разгледа? (Предполагам,че има опция и за онлайн билети,но не искам да рискувам да купувам,защото да не стане така че да не успеем да идем и да изгорят парите) Питам,защото ще имаме много малко свободно време в Брюксел,а точно това е нещото,което искам да видя най-много  Laughing

# 134
  • Варна
Чакахме под 10 мин.Вътре поне 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт