Брюксел 2

• 64 893
  • 608
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, не спирам да ви чета от няколко месеца - другата седмица заминаваме за Брюксел и до колкото разбрах в Европарламента може да се влиза, някъде даже четох и без такса, но в определени дни когато няма заседания. Някой ходил може ли да сподели как да стигнем до там.
Хотелът, който резервирах е в близост до гара Миди.
Един ден сме предвидили и за Брюж.
Бяхме планувли 5 пълни дни, но от България Ер в последния момент смениха сутрешния полет на отиване с вечерен, но така като ви чета мисля че и за 4 дни ще успея да хвърля по едно око на по-важите забележителности Wink

# 181
Ние ходихме пеша до Европарламента.
Влизахме само в Парламентариума, защото бяхме в почивни дни.

# 182
Темичката много е затихнала... Sunglasses Записвам се да чета, защото спонтанно си спретнах едно пътуване през август месец. А като се ориентирам в материята - ще задавам и въпросчета Laughing

# 183
  • София
Спонтанно спретналите пътуване през август станахме две. Simple Smile

Решихме да отидем за няколко дни в Париж през Брюксел. Самолетните билети до Брюксел и от Париж са купени. Сега остава да организирам транспорта от Брюксел до Париж  и след това мога да мисля и за всичко останало. Simple Smile

В този ред на мисли - смятаме да пътуваме от Брюксел до Париж с влак.
Гледам този сайт: https://www.b-europe.com/Travel/Trains/Eurostar?ga_source=bing&a … =US-EN-E.Eurostar
Това ли е правилното място?
Има ли друг сайт, през който мога да купя билети?
За датата, която ми трябва - 28.08. - все още не се продават билети и не мога да видя цената. Имате ли представа колко биха стрували за двама възрастни и 1 дете на 12г.?

# 184
  • Луната
От Брюксел до Париж оперира Thalys
В момента се продават билети до 20.08.2015 г.
След 8 дни ще има и за 28.08.2015. Можете да видите за дата 20.08. и да се ориентирате с цените.

Edit:
Bruxelles-Midi (Be) - Paris Nord (Fr) - общо 66 евро на посока (22 евро на пътник) за 20.08.2015
08:13 ч.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 13:58 от Woman^In^White

# 185
  • София
Благодаря!  Hug

# 186
От Брюксел до Париж оперира Thalys
В момента се продават билети до 20.08.2015 г.
След 8 дни ще има и за 28.08.2015. Можете да видите за дата 20.08. и да се ориентирате с цените.

Edit:
Bruxelles-Midi (Be) - Paris Nord (Fr) - общо 66 евро на посока (22 евро на пътник) за 20.08.2015
08:13 ч.

Woman, Виждам, че само за последните дни на тримесечието има евтини билети от по 22 евро, т.е. човек трябва да побърза да си купи, ако реши да посети Брюксел. После билетите драстично поскъпват.Пътувала ли си с тези влакове? От gare du Nord тръгват, а в Брюксел само на Миди ли спират или и на центр.гара? И на гишетата ли се заверяват билетите в деня на пътуване?

# 187
Мисля, че няма никакви международни влакове от/до Централната гара на Брюксел. 22 евро на човек ми се вижда доста евтино, явно трябва отрано да се дебне за изгодни оферти. Случвало ми се е да ми смъкнат кожата за билет за влак.

# 188
Мисля, че няма никакви международни влакове от/до Централната гара на Брюксел. 22 евро на човек ми се вижда доста евтино, явно трябва отрано да се дебне за изгодни оферти. Случвало ми се е да ми смъкнат кожата за билет за влак.

Права си. Международните влакове тръгват от Брюксел Миди само и съм почти сигурна, че не спират на нито една друга брюкселска гара. Изключение прави единствено влака за Люксембург.

# 189

Благодаря. Като наближи и моето време, ще дебна за изгодни билети. Ще бъдем в Париж за 5 дена, от които мисля един ден да отделим и на Брюксел. С тези цени на билетите няма как да не се изкуши човек...

# 190
Билетите за Талис и Евростар се пускат три месеца по-рано - в рамките на тези три месеца, колкото по-рано си купиш билет, толкова по-добре.

# 191
Разгледах на Талис сайта- по-изгодни са. Вие пътували ли сте с тях? Няма начин да се объркаме предполагам. Он-лайн билетите на гишетата ли се заверяват?

# 192
Здравейте и аз се завърнах - прясна,прясна... но разочарована от Брюксел!
Толкова мръсен европейски град не бях виждала - боклуци навсякъде по улиците, вонящи кофи за смет и не че съм расист - пълно с безработни, пияни и дрипави негри,кюрди и каквито се сетиш араби! Хотелът ни беше на едно площадче близо до гара Миди, прибирайки се от центъра една вечер минахме случайно през арабски квартал - пълна циганизаця! Докато стигнем до хотела все едно бяхме в турски сериал - една жена крещи от едната страна на улицата, мъжа грабна детето, тегли  и майните и се умъкна в един вход на отсрещната страна....абе ужас някакъв. За пръв път ме беше страх за замръкна по улиците на град в Европа!
От целия Брюксел единствено в парламентариума ми беше интересно и цивилизовано направено всичко. Мини-Европата също разгледахме- за децата може би ще е интересна.
Един ден отделихме за Брюж и това беше най-страхотния ден от престоя ни Heart Eyes
Прекрасен, средновековен, чист и кокетен - просто приказка!
Имаше увеселителен парк,който незнам дали по принцип си стои там или ние случайно го хванахме, но не пропуснахме влакчето на ужасите, 7D симулатора и една машина, която те вдига на 20 метра и те върти на 360 градуса Crazy. Не пропускайте Брюж, това е съвет от мен  Heart Eyes

# 193
  • Луната
Woman, Виждам, че само за последните дни на тримесечието има евтини билети от по 22 евро, т.е. човек трябва да побърза да си купи, ако реши да посети Брюксел. После билетите драстично поскъпват.Пътувала ли си с тези влакове? От gare du Nord тръгват, а в Брюксел само на Миди ли спират или и на центр.гара? И на гишетата ли се заверяват билетите в деня на пътуване?

Не съм пътувала, но съм разучавала възможности за предвижване с тях. Мисля, че това е най-евтиното предвижване до/от Брюксел от/до Париж и колкото по-рано се вземат толкова по-добра е цената. Даде ми при търсенето за Париж, че тръгват от Gare du Nord, а от Брюксел от Миди (тя е много по-голяма от Централната). Не зная дали се заверяват билетите или са с баркод (по-вероятно). Предполагам, че ще разбереш като тръгнеш да ги купуваш.

# 194
Аз набързо букнах един хотел /споменаван тук - Бедфорд..../ - хареса ми, че наблизо има спирка на трамвай 3, който в деня на връщане може да ни закара до Миди за шатъла. Гледах транспортния сайт, но нещо не мога да се ориентирам с разписанието, за да разбера дали около 5 ч., 5 плюс мога да хвана трам? Мразя тези ранни полети на Уиз... Дали да не се огледам за хотел/студио непосредствено до гарата newsm78  От друга страна, мъжът ми иска нещо по в центъра - казва, че най - хубав е нощния живот в Брюксел - работещи ресторанти, осветени сгради...

Ако някой може да помогне със съвет - относно транспорта, или пък с проверен хотел до гарата?

П.П. В сайта за Брюксел кард пише, че публичния транспорт започва работа в 6 ч. сутринта, и всъщност това ме притесни. Полетът ни е в 8.15, делничен ден.

Общи условия

Активация на акаунт